Mesajul președintelui CCIR, dl. Mihai Daraban, cu ocazia Zilei Naționale a României

Mesajul președintelui CCIR, dl. Mihai Daraban, cu ocazia Zilei Naționale a României(2359)


Dragi cetățeni români,
Dragi prieteni ai României,

1 Decembrie 2018 este un moment aparte de sărbătoare pentru românii de pretutindeni. Marcăm un moment fundamental pentru evoluția României moderne. Acum un secol, idealul nostru ca națiune, de a fi liberi și uniți într-o singură țară, a învins. Dorința de libertate, solidaritatea națională, au fost mai puternice decât orice opreliști. Trebuie să învățăm cu toții din exemplul de viziune, abnegație și curaj al românilor de la 1918 care făcut posibilă reîntregirea neamului.

Dincolo de festivități și ceremonii, Centenarul Marii Uniri este proiecția întregului parcurs al României moderne de-a lungul unui secol. Cei 100 de ani de la Marea Unire nu vorbesc numai despre trecut, ci și despre viitor, despre proiectele noastre, legate de apartenența la NATO și la Uniunea Europeană. România a progresat și va continua să o facă rămânând profund atașată valorilor europene și trans-atlantice.

Astăzi, românii trăiesc într-o democrație câștigată prin jertfă, o democrație percepută ca un bun național. La mai bine de un sfert de secol de la Revoluția care a schimbat traiectoria țării noastre, românii au o conștiință civică democratică puternic înrădăcinată.

Comunitatea de business este profund atașată valorilor europene. De aceea, vom rămâne o voce importantă care va susține aplicarea nediscriminatorie a legilor, reducerea birocrației, transparența decizională, consultarea cu toate părțile interesate, creșterea participării companiilor românești în parteneriate cu alte companii europene sau din state partenere.

Peste numai o luna, la 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, o reală oportunitate de a ne demonstra capacitatea de a îndeplini o sarcină extrem de importantă și de a avea un dialog susținut cu instituțiile Uniunii Europene, precum și cu statele membre. România se va afla în centrul procesului decizional cu impact direct asupra modului de dezvoltare și consolidare a proiectului european.

Pentru o Românie prosperă și durabilă, este nevoie să fim uniți. Trebuie să privim spre viitor cu încredere și să găsim modalitățile pentru a construi mai mult și mai solid, astfel încât România să devină mai puternică și mai prosperă. Comunitatea de afaceri din România rămâne profund atașată valorilor europene și trans-atlantice, singurele care pot garanta dezvoltarea în continuare a României.

La Mulți Ani, România!

 

Mihai Daraban
Președinte, Camera de Comerț și Industrie a României

 

Sursa: ccir.ro

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri