Cu cine votează românii cu toaletă în fundul curții?

Cu cine votează românii cu toaletă în fundul curții?(1977)


 Zilele trecute a fost mare forfotă la Tv cu statistica conform căreia suntem în sfârșit pe primul loc la ceva în Europa și mai exact, la procentul populației care are wc-ul în fundul curții. Referindu-se probabil la cei din mediul rural, încep aceste rânduri povestind o întâmplare din liceu: 2 clase reunite pentru că unul din profesori era bolnav și iată 50 de adolescenți scăpați de sub control în fața unei doamne profesor de o calmitate exemplară. 50 de perechi de urechi au auzit cu dificultate glasul blând al doamnei care ne-a redus la tăcere: mie îmi plac ciobanii, dar doar ăia cu oi! Același lucru vreau să-l subliniez și eu acum, am rude și prieteni din sate și comune și nu îi desconsider cu absolut nimic, iar subiectul articolului se va coagula de-a lungul următoarelor paragrafe.

Pentru titlu pregătisem un clasic ,,trăim vremuri c*c*cio*se”, dar m-am temut de câteva guri rele care l-ar fi putut categorisi la nivelul conduitei domnului Iordache. Și totuși, era un nume potrivit, pentru că pasivitatea milioanelor de români care comentează din fotoliul de acasă sau se tem să deschidă gura pentru că se expun la niște riscuri ne amintește de cenzura comunistă de dinainte să mă nasc… Cum pot alte popoare să fie foarte hotărâte când vor o schimbare?

Când vrem să ne păcălim că stăm mai bine decât alții, arătăm cu degetul la vecinii de la sud, dar ce să vezi, statistica denotă faptul că procentul wc-urilor din fundul curții este la jumătate decât cel de la noi! Deci atitudinea ,,să moară și capra vecinului” sau că ,,vedem paiul din ochiul altuia, dar nu vedem bârna din ochiul nostru” ne caracterizează până în adâncuri.

O temă care mă privește direct este că ne plasăm din nou pe loc fruntaș la consumul de pastă de dinți, dar cu precizarea că lista a fost răsturnată! Ne spălam rar și incorect pe dinți, iar când ne sângerează gingiile fugim și cumpărăm pasta minune care ascunde mizeria sub preș și evităm o consultație la medicul dentist!

La polul opus față de cei cu wc-uri în curte se află Constanța noastră, în care într-unul dintre parcuri (nu că mai avem multe sau că sperăm să rămână nesifonate de P+X etaje) Primăria a cumpărat cele mai scumpe toalete, deci votați-l pe Decebal dacă vreți în continuare un oraș ,,maro”.

În concluzie, pentru cei care visează autostrăzi, săli polivalente, spitale, finanțare pentru educație, rămâne o singură întrebare : cu cine votează românul cu WC în fundul curții?  

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri