SĂ MORI DE DORUL PREFECTULUI...

SĂ MORI DE DORUL PREFECTULUI...(1745)


După o lungă tăcere mormântală, cu miros de anafură, care a durat peste 3 luni de zile, disputa dintre Primăria Medgidia și Prefectura Constanța, pe tema referendumului, continuă cu dric la poartă și cai mascați. Povestea a căpătat deja conotații macabre sub genericul: “Ecaterina vedea-te-aș moartă ca să poți vota vreodată!” Și n-am palton!

După ce și-a făcut încălzirea până a dat în clocot pe noua funcție, Dumitru Jeacă a sărit direct la jugulara primarului Vrabie! În locul unor discuții lămuritoare, a trecut direct la atac! Din această cauză, fiind preocupat să-l pună jos pe primar, domnul prefect a omis să ne spună câte semnături sunt valabile. Dacă sunt suficiente. Dacă trebuie să se umble la rezerva de peste alte 1.000 de semnături etc. Dacă mai ia în calcul restul de 10.300. Și, în general, ce mai este de făcut.

În definitiv, ce au așteptat luni de zile cetățenii orașului Medgidia? Să vadă mușchii lui Jeacă? Văd că domnia sa se ferește, precum dracul de tămâie, să precizeze care este soarta celor 10.300 de semnături rămase!

Acești oameni nu reprezintă nimic pentru domnul prefect? Altfel, nu îmi explic de ce au fost lăsați cu ochii în soare! Dacă îi păsa, cobora să vorbească cu protestatarii, oameni necăjiți și ei.

Prefectul acuză, dar nu demonstrează.
Pe scurt, în dosarul amintit apar semnăturile a 38 de persoane care, spune prefectul Jeacă, sunt trecute în evidențe ca fiind decedate! Domnia sa a aruncat castana fierbinte ca să vadă cine o prinde!

O astfel de informație ar fi trebuit dusă până la capăt de domnul prefect cu explicațiile de rigoare. Altfel, îi culpabilizăm pe toți cei care au participat voluntar la operațiunea de strângere de semnături! Și, atunci, ce facem? Îi arestăm pe toți cu biblia pe capota mașinii?

Cine a făcut contestația?
Morții cu morții, dar ce facem cu viii? Ștergem cu buretele 10.300 de semnături, doar ca să facem pe placul cuiva?

Repet, prefectul a plasat castana fierbinte și acum așteaptă să vadă ce se întâmplă. Deocamdată, prin poziția sa ambiguă, bagă frica în cei care au făcut listele cu semnături. Prefectul a trimis un comunicat mortuar în care nu spune nimic.

Repet, după o lungă și păguboasă tăcere, iese la interval. Nu prezintă însă nici o explicație pentru reacția lui întârziată. În schimb,lasă chestiunea cu morții votanți în coadă de pește. Un pretext în plus pentru cei care, chiar și fără morți, s-au obișnuit să-l înjure pe primar!
Deși acesta nu fuge de răspundere.

Un motiv de bucurie pentru cei care cred că au scăpat de efectele referendumului. Domnii consilieri știu foarte bine că nu mai au nici o șansă dacă se organizează din nou alegeri la Medgidia. Ei sunt exponenții Consiliului Local denumit simbolic “NU”, pentru că dumnealor se opun proiectelor care ar putea fi benefice pentru Medgidia! Doar pentru că ele sunt propuse de primar!

Dar, vai, prefectul Jeacă lui Vrabie vrea să i-o tragă! Cum altfel poate fi caracterizată atitudinea sa față de conducerea Primăriei? Dar consecvența cu care a pasat toate adresele trimise de această instituție?

Desigur, e doar o simplă coincidență faptul că atitudinea domniei sale seamănă leit cu maniera în care se comportă PSD cu primarul Vrabie!

Și nu sunt singurele asemănări.
Poate că domnul prefect vrea să se afirme plenar la început de drum! Cum? Servindu-le pesediștilor o Vrabie pe tavă.

Un alt exemplu de vigilență.
Presupun că e vorba de o contestație sau mai multe. Bănuiesc că domnul prefect deține toate datele, dar poate că se impune o nouă tergiversare… Că așa-i în politică! Pardon, la Prefectură nu se face politică...

Nu ne spune concret, domnul prefect, câte voturi mai sunt necesare. Ca să își facă intrarea în scenă cât mai spectaculos, a produs mult zgomot pentru nimic! Ce o să se întâmple cu cei care au strâns semnături? O să-i aresteze pe toți? Dar să trecem de la morți la vii.

Dumitru Jeacă este adeptul zicalei: “Așteptarea moarte n-are!” Este cunoscut ca un veritabil as al tergiversărilor.

Sunt confrați de-ai mei care așteaptă de luni de zile diverse răspunsuri sau lămuriri. Inutil. Cu tactica asta l-a albit pe Vrabie. L-a lăsat să aștepte până când acțiunea referendumul s-a diluat. De la 30 de zile la 90, doar ca să cauți niște morți în papură, e cam mult!

Personal sunt convins că tergiversarea dosarelor Primăriei Medgidia a fost premeditată. Chiar dacă nu erau morții în discuție, găseau dumnealor ceva cu care să taie elanul revoluționar al celor care vor dizolvarea C.L. Întâmplător sau nu, acesta este și obiectivul PSD în zonă, care are mari interese în teritoriu.

Referendumul ca referendumul, dar cel mai mult îi doare pe domnii galonați din PSD Constanța dosarul cu prețul apei, aflat tot pe masa prefectului! Despre el, nici o vorbă, ca și cum nu ar exista!

Tot degeaba.
În mare, e vorba de o operațiune interesantă trecută prin Consiliul Local Medgidia, unde PSD deține controlul, primarul fiind ignorat total. Când e vorba de interesele PSD, se votează cu două mâini!

Dar ce este Prefectura?
În opinia mea, instituția “mâinilor moarte”.
Obiectul de activitate al oricărui prefect din țara asta? Numără morții din diverse domenii de activitate.
Cu mâinile prefectului, se pot scoate la nevoie castanele pesediștilor din foc.

Prefectura este o “instituție moartă”, dacă tot vorbim de morți. La ce ne folosește nouă, cetățenilor simpli, încă un reprezentant al Guvernului în teritoriu?

Ca să ce? Ca să facă dreptate cui? Mortului? Ca să îți răspundă după 90 de zile la o documentație! Ca să mențină birocrația la noi standarde de progres?

Și dacă te simți nedreptățit, unde poți reclama Prefectura? La CJC? Poți să te dai pe mâna lui Claudiu Palaz, care se laudă că Jeacă e produsul lui? Care jubila public că prefectul este acul potrivit pentru cojocul lui Vrabie!

Dar parcă spunea cineva că la Prefectură nu se face politică? Da, dar Guvernul al cui este? Nu cumva al PSD? Un guvern mort din fașă. Și cu toate acestea, vreți să mă convingeți că prefectul poate trece prin pădurea morților ca să ajungă la Felix Stroe? Unde sunt convins că, dacă ajunge, face anticameră.

Câți prefecți v-au rămas prin faptele lor în memorie? Dintre cei care au făcut umbră Constanței, ca reprezentanți ai Guvernului în teritoriu? Oare cum se fac numirile? Știu eu pe unul pe care Traian Băsescu l-a pus, în fața mea, prefect prin telefon. S-a culcat cetățean și s-a trezit prefect! Pentru care merite? Simplu. Făcea parte din gașca de morți a ministrului Transporturilor. Ăla care ne spunea tot timpul unde sunt banii noștri,să stăm liniștiți, dar nu i-a mai văzut nimeni!

Foștii titulari ai postului se plângeau că foarte multe chestiuni nu sunt de competența Prefecturii. Dar ce este, domnule Jeacă, de competența Prefecturii? Supușenia față de PSD? Scuzați, știu, nu faceți politică…

Palaz a intrat în istoria ca fiind primul nostru prefect decapotabil. Despre Albu, nu am auzit nici cât negru sub unghie. Nu sunt rasist. Jeacă ne-a convins care sunt meritele și calitățile pentru care a fost îndrăgit atât de repede de mai marii PSD Constanța. Dacă nu s-au opus pesedereii la numirea domniei sale în funcție, e ceva! Testul decisiv: .întârzierea tuturor dosarelor înaintate de Primăria Medgidia spre urgentă soluționare. Cu așa gropari putem stăvili pofta de vot a morților!

Care au fost primele dosare care au ajuns pe mâna prefectului Jeacă? Exact cele expediate de Primăria Medgidia! Termenul de soluționare a fost grosolan depășit. Fără nici o scuză. Se poate spune “în bătaie de joc”! Azimutul dat: tergiversarea la sânge. Nimeni nu a catadicsit să ofere celor în drept o minimă explicație despre soarta respectivelor dosare. Nici măcar acum, când trebuiau trase concluziile.

Prefectul știe ca nimeni altul să tragă de timp până la îndeplinirea regulei de bază. Mortul de la groapă nu se mai dezgroapă. Nu mai puțin de 11 persoane au murit de dorul prefectului! Au plecat neîmpăcate pe lumea cealaltă, tot așteptând un răspuns, o adresă, un timbru sec cu cap de bour, orice, dar oficial, de la el! De la domnul prefect.

În ritmul ăsta, dacă Prefectura ar fi continuat să tragă de timp, efectivele votanților ar fi fost decimate de bătrânețe! Oamenii au murit de moarte bună, după ce au semnat, dar neîmpliniți, pentru că nu au mai apucat să vadă rezoluția prefectului. Alții nu au mai apucat să își vadă nepoții...Ceață totală.

Asta își dorea și conducerea PSD Constanța, pentru că un dosar făcea referire directă la războiul apei! Ceață totală. Vechea polemică despre prețul apei. De aceea, s-a interzis orice comunicare pe această temă!

Când a văzut că se pune de o pichetare, prefectul a ieșit din cizme repede și a făcut ceea ce trebuia să facă mai demult. E cumva un joc politic?

Amintiri de la investire.
Făcând pe modestul, domnul Jeacă s-a lăsat târât cu greu în biroul oval al Prefecturii Constanța! L-au legat cu lanțurile ca să stea acolo!

De-ale carnavalului!
În realitate, domnia sa a dovedit că era foarte bine instruit. Îmi cer scuze, dar nu cred în coincidențele din politică. Sigur, în Prefectură nu se face politică...Cel mult prin împrejurimi.

Adică, să nu-mi spună mie domnul Jeacă Dumitru că, după numirea sa în funcție, i-a fost repartizată cu totul întâmplător Primăria Medgidia! Exact Medgidia, ținta vie a PSD! Dușmanul de moarte al pesediștilor galonați. Osul de pește din gâtul generalului..

Pe ce criterii sunt stabilite prioritățile?
De ce, la soluționări, unii așteaptă 30 de zile și Medgidia 90?
Fiind vorba de o situație tensionată în teritoriu, de un caz social de amploare, de ce Medgidia nu a fost trecută la PRIORITĂȚI?

Rezultatul?
Convulsii sociale. Pichetarea Prefecturii.
Din cauza jocurilor de culise puse în scenă de PSD, au de suferit cetățenii Medgidiei.

Dorul de prefect: un virus care nu face bine democrației de la noi.

   

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri