NAIV≠ PROST

NAIV≠ PROST(2455)


   Anii '60, copilărie fără frontiere! Amicul de joacă, Cezar, vecinul de peste drum, pe numele de familie Cazacu și crescut de familia Toros. Nu vă speriați, nu era orfan și pe vremea aceea nici nu plecau tinerele familii la căpșuni în Spania. Aneta și Carol Toros erau bunicii materni, oameni în plină putere. Nea Carol lucra la marcaje rutiere și ne trasa pe stradă, de unde mașini pe atunci, terenurile de fotbal și de tenis cu piciorul sau ,,căciula" de baschet în jurul panourilor prinse prin pomi.

   La un moment dat apar în apropiere, chiriași, un maior de miliție, fără soție dar cu doi băieți de vârsta noastră. Numele rămâne secret, dar vă sugerez doar că este identic cu cel al unui aliaj al fierului. Cu feciorii am pactizat rapid, dar ăl bătrân (ce înseamnă perspectiva pentru că atunci era sigur mai tânăr decât mine acum !!!) a născut discuții legate de ilegalitatea terenurilor însemnate pe carosabil. În fine, au trecut anii, băiatul cel mare a făcut Academia, milițian cu acte în regulă și pentru că pe vremea aceea aveau ,,cadrele de nădejde" facultatea lor ,,ecologică" sau ,,Spiru Haret" a făcut și dreptul. Știți unde îl prindea pe acest om revoluția? E he hei, avea post fix în secția de ginecologie a ,,spitalului mare", bunghiul pe femeile care apăreau cu vreo sângerare suspectă!!!! Post de maximă răspundere, desființat ,din păcate pentru el ,de ,,schimbarea modificării" din acele zile.

   Toată această poveste îmi revine în memorie când citesc de bietul ,,gândac" de 22 de luni mort în urma unei banale operații în clinica Sanador. Dacă aceasta e excepția, în unitățile de stat e regulă? Nu asta mă (mai) supără ci o declarație a chirurgului. Doamna Laura Bălănescu, chiar nu vreau să fiu în sufletul ei, scapă porumbelul cu pricina și spune că îngrijirea a fost cu mult mai atentă fiind în clinică privată.... Dacă zugrăveala, mobilierul și obiectele sanitare, dacă infirmiera și recepționera pot face diferența, mi se pare că medicii chirurgi și ATI pot proceda într-un singur și unic fel! Bisturiul nu poate avea unghiuri diferite de incizie la privat sau la stat. Punct!

    Ce să mai spunem despre sistemul de sănătate că-l știm cu toții, TABULA RASA!

   În pediatria spitalului județean Craiova azi e plin de gândaci, iar a doua zi controlul nu găsește nimic... Coana Veorica și Pintea cerșesc pe la Înalta Poartă un parteneriat public-privat pentru spitalul zonal Constanța. Nu erau destule șpăgile în cel actual că facem altul de 10 ori mai scump, dar cu chitanță. Așa mai poate agonisi și PSD-ul oleacă că din banii generoși ai Corinei Crețu mai greu!

   O persoană admirabilă, fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu, declară : ,,încă putem vindeca această țară, nu este prea târziu". Ei aici am mari îndoieli din cauza stării avansate de degradare în absolut toate domeniile, ,,operă" de 30 de ani a PSD-ului. Înlocuirea urgentă a actualei coaliții o să arate dimensiunea reală a dezastrului. 54 de miliarde de euro împrumutate în 11 ani fără să se vadă umbră de ceva !?

   Dacă dispariția PSD-ului se amână până la viitoarele alegeri parlamentare, este pentru a treia oară când afirm că pe Dragnea nu-l apucă Crăciunul. Vine sentința definitivă, mai vine preluarea președinției UE la 1 ianuarie și nu putem lăsa înalți demnitari să calce în așa ceva cu moț și cumplit mirositor. Naiv am fost anterior când îmi puneam de 1 gram speranță că Androneasca poate răsturna din interior latrina; a fost ieftin adusă pe calea prostituției pentru ca postul de ministru al învățământului să fie pielea ursului din pădure în schimbul sărutului cu Satana.

   Auzeam ieri despre schimbarea (a câta din '90?) metodologiei de examinare pentru capacitate și bacalaureat. Cică 40% grilă cu răspunsuri da/nu ... E firesc , o generație care nu știe să despartă în silabe, chiar nu glumesc, ce ar mai putea scrie? Și din ăștia să vezi în câțiva ani ce de pupători de moaște pe la toate catedralele, ce de popi pricopsiți, membri ai singurului domeniu în care ,,specialiștii" nu emigrează!

   Și jandarmii ne apără sau ne gazează după cum e ordinul viitorilor avansați în grad. La Pitești vedeam 3-4 polițiști vrednici ce încătușau vânzătoarea de pătrunjel care urla că merge de bunăvoie. La Craiova un proces tărăgănat de un an, un film explicit drept probă, pentru amenințarea unei șoferițe cu bâta, agresorul a primit prin sentință....confiscarea buzduganului?!? Să râd, să plâng?

  În articolul anterior compătimeam Coaliția pentru Familie pentru efortul depus și eșecul referendumului. Tot ei anunță acum că intenționează să devină partid (aroma ciolanului!) , exact discreditarea suferită de FSN la aceeași decizie.

   Tare îmi doresc să mă ,,bălăcesc" și în clocotul Constanței dar are grijă Făgădău să fie ,,liniște". La începutul anilor 2000 devenise tare la modă azotul în loc de aer în anvelope. Gaz inert , fără variația presiunii în raport cu temperatura. Ei bine , al nostru dom' primar cred că-i mai inert ca respectivul gaz.

   Nu se face absolut nimic, stăm și contemplăm cum se alege praful de tot, punem obloane (a se citi CRUCE!) Cazinoului, mai construim peste vestigii inestimabile, ciuntim permanent parcurile și locurile de joacă, tăiem finanțări în cultură și alți foarte mulți de etc. Confundând grav, alegătorul naiv cu prost, domnul Făgădău cică vrea acum europarlamentar....!!!

   Din primăvară, în parcul Tăbăcărie a început hăituirea și hărțuirea posesorilor de câini și nu a maidanezilor. În același timp, în toate weekend-urile am văzut în Piața Ovidiu și faleza Cazinoului patrupedele zburdând fără lesă și nici urmă de poliție locală. Stat în stat! HCL-ul conform căruia sunt amendați iubitorii de animale, prevede amenajarea de spații îngrădite pentru companionii lătrători în toate parcurile. Pentru nerespectarea acestui punct, primăria cine o sancționează ? Sancțiunile ar trebui să le afecteze buzunarul propriu și nu sacul nostru al tuturor. Măcar la alegeri să ne recăpătăm demnitatea pentru că naiv nu poate fi sinonim cu prost! NAIV≠ PROST.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri