CUM L-A SINUCIS PRIMARUL VRABIE PE UN PACIENT GRAV BOLNAV!

CUM L-A SINUCIS PRIMARUL VRABIE PE UN PACIENT GRAV BOLNAV!(2334)


Prin natura funcției, primarul Valentin Vrabie își ia zilnic porția de castane. Direct din foc, cu mâna lui, nu cu a altuia, cum se procedează în general. Poate să întoarcă orașul pe dos, degeaba, tot nu scapă de castane!

Dovadă supărarea celor cărora nu le-a picat bine armistițiul convenit între domnia sa și Luminița Vlădescu, un personaj, până mai ieri, anonim în politică.

Primarul Vrabie primește răsplata facerii de bine. Așa îi trebuie! Nu dumnealui a vrut să rămână independent, refuzând ofertele partidelor care l-au curtat! Nu domnia sa nu a răspuns la telefon exact în momentul în care, precum poștașul, președintele PSD Constanța l-a sunat de două ori ca să se împace cu el? Dacă avea un cal nărăvaș sub șa, alta era situația...Oricum, partidul, cu injectoarele sale încărcate la maxim, l-ar fi protejat cât de cât...

Zidul la care Vrabie este pus în fiecare zi e ciuruit de-a binelea. Nici Semaca nu ar fi reușit o asemenea performanță! Asist de luni de zile la nesfârșitele polemici iscate între susținătorii lui Vrabie și contestatarii săi. Unul dintre ei încerca, deunăzi, să facă diverse conexiuni între primar și moartea unui pacient bolnav, în vârstă, care s-a aruncat de la un geam al Spitalului Municipal!

Am auzit de toate pentru toți la viața mea., am și văzut, dar, de data aceasta, m-am distrat copios! Omul-detectiv bătea câmpii ca să pricepem noi cum că Vrabie a lăsat deschisă fereastra pe unde s-a aruncat în gol bietul bătrân!

Mă așteptam să urmeze o listă întreagă cu "capete de acuzare". Primarul nu a închis ușa de la baie, a scăpat o coajă de banană pe jos, a stins becul etc. Într-o idee, l-a sinucis pe bolnav!

Doar un singur lucru nu a fost comentat.
Care sunt atribuțiunile doamnei Luminița Vlădescu în calitatea sa de viceprimar al orașului Medgidia? Care sunt performanțele înregistrate de domnia sa în această direcție? Ce contează cel mai mult pentru dânsa? Partidul sau orașul? Ce reprezintă pentru domnia sa funcția de viceprimar?

Am înțeles că principala țintă este primarul Vrabie, că așa-i obiceiul la Medgidia! Dar nu putem ignora poziția pe care o ocupă, la ora actuală, în schema Primăriei, doamna Vlădescu. Aceea de viceprimar. La partid, falnicul PSD, stă bine. Dacă e în grațiile conducerii, înseamnă că muncește bine.

Dar la oraș? Cine e codaș? Care este contribuția sa la bunul mers al treburilor în Medgidia? Îmi amintesc că, după ce i-a blocat salariul în bancă, domnul primar i-a solicitat doamnei vice să prezinte un raport care să ilustreze activitate desfășurată de domnia sa. Deși au trecut luni de zile de la momentul cu pricina, Luminița nu s-a produs! Dar nici primarul nu a mai reacționat. De fapt, nu a reacționat nimeni, doamna Vlădescu fiind tratată cu duhul blîndeții.

Practic, aici se separă apele între cei doi edili ai orașului. Luminița Vlădescu este tratată mai mult cu respectul cuvenit față de o femeie și nu cu exigența cu care ar trebui analizată activitatea unui viceprimar! Dar poate că mă înșel...
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri