CLAUDIU PALAZ ȘI NOUA LUI TICHIE DE MĂRGĂRITAR CU CARE VREA SĂ INTRE ÎN ISTORIE

CLAUDIU PALAZ ȘI NOUA LUI TICHIE DE MĂRGĂRITAR CU CARE VREA SĂ INTRE ÎN ISTORIE(2652)


De la o vreme încoace, Claudiu Palaz stă ore în șir în fața oglinjoarei fermecate, cu mânerul rupt, pe care a primit-o, ca un dar simbolic, de la Traian Băsescu.

Explicație. Mânerul i-a fost rupt de Robert Turcescu, singurul PMP-ist lucid care a criticat vehement concubinajul cu PSD în care a fost implicat partidul de către Claudiu Palaz.

Cu jumătate de oglinjoară în mână, își probează pe cap noua tichie de mărgătitar. Este un model de tichie cu motive de un ușor patriotism străveziu, ceea ce îl avantajează în polemici pe președintele PMP.

Unii se dau în vânt după pălărie și o poartă indiferent de mărime. De pildă, Decebal Făgădău. Chiar dacă nimerește tot timpul doar măsuri foarte mari, nu se leapădă de pălărie! Și Palaz de tichie! Se așează în fața oglinzii și se maimuțărește de unul singur, mutându-și tichia dintr-o parte în alta, ca un șmecher pus pe glume proaste. Dacă ar face chestia asta pe timpul și pe cheltuiala sa, mă rog, ar fi o chestiune strict personală. În definitiv, face omul ce vrea în timpul său liber... Dar e pe timpul și pe cheltuiala noastră. Pe timpul și răbdarea noastră. Chiar și atunci, când în timpul programului de serviciu, conversează pe Facebook cu diverși mediocri pe teme care nu au nici o legătură cu obiectul său de activitate.

Ca și șeful său direct, Țuțuianu, care pozează frecvent în postura familistului convins, în loc să pună serios umărul la redresarea Constanței, care mai are mult și bine până la statutul de județ de talie mondială...

Claudiu Palaz este un personaj chinuit de neputința lui de a se afirma cu ceva demn de luat în seamă, măcar cu o faptă sau un gest care să justifice prezența sa pe o funcție importantă: vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.
Neputință egală cu neputința C.J.C. de a repara în 5 ani de zile un drum care măsoară 300 de metri!

De fapt, de când îl cunosc, nu l-au interesat decât funcțiile importante, visul lui de aur fiind întruchipat, la un moment dat, de portofoliul de prefect. A ajuns unde și-a propus, dar a sfârșit într-un anonimat egal cu bezna minții. Cu excepția scandalurilor sale cu Nicolaescu, fost și el prefect, nu a lăsat nimic deosebit în urma sa.

Ca să nu rămână pe tușa politichiei, și-a scos partidul la mezat. Prețul investirii sale în postura nefericită de secund al domnului Țuțuianu – alianța contra naturii cu PSD.

Mariajul dintre filialele județene Constanța ale PMP și PSD a fost oficializat într-o perioadă în care Traian Băsescu îndemna la luptă cu bâta împotriva pesediștilor!
De aici s-a inspirat pesemne Ludovic Orban, și dumnealui adeptul bâtei rupte din rai.

Claudiu Palaz nu se dezminte. Și-a tras o nouă tichie de mărgăritar. Susținut de adepții săi în materie de tichii de mărgăritar, și-a dat binecuvântarea pentru un proiect care prevede ridicarea celui mai înalt stâlp destinat, sub motivația unui fals patriotism, ridicării drapelului României în curtea Pavilionului Expozițional din Constanța.

Fiind vorba de drapel, Palaz și susținătorii săi în materie de demagogie au sărit la jugulara celor care au avut îndrăzneala de a întreba de ce proiectul costă aproape 340.000 de lei!

Strângând la piept noua sa tichie de mătgăritar, Claudiu Palaz s-a arătat a fi extrem de deranjat de îndrăzneala celor care, deși au fost de acord cu obiectivul în sine, s-au interesat de costuri!

Alianța PSD-PMP a votat în unanimitate noua tichie de mărgăritar, mândrindu-se cu gestul său patriotic. Cei care întreabă de ce costurile sunt atât de mari sunt , în concepția retardată a unora, dușmanii patriei! Și ai vicepreședintelui Palaz, căruia îi place berea în luna aprilie, ca festival, și nu vara! Altă tichie cu mărgăritar.

Nu știu cum și pe ce criterii sunt stabilite prioritățile la Consiliul Județean și cum se cheltuiesc banii, dar este evident că ne aflăm din nou în fața unor exagerări...

Sigur, nu se cade să punem steagul pe un „tuberman”, cum zice Palaz, dar tot patriotism se cheamă și grija față de cetățeni, grijă care ar trebui arborată pe cel mai înalt catarg.

Din păcate, grija față de om nu face parte din politica Consiliului Județean!

Asta vrea să lase Palaz în urma sa. Un catarg.
Cel mai înalt catarg cu tricolor de la nivelul căruia să poată fi văzută cu ochiul liber sărăcia cruntă care a pus stăpânire pe județul nostru, imaginea sa jalnică, oglinda neputinței celor aflați la putere...
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri