ÎN POVESTEA PARCURILOR, MOHAMMAD MURAD AȘTEAPTĂ SĂ FIE SERVIT DE PRIMĂRIE!  NU A DEPUS NICI MĂCAR O CERERE!

ÎN POVESTEA PARCURILOR, MOHAMMAD MURAD AȘTEAPTĂ SĂ FIE SERVIT DE PRIMĂRIE! NU A DEPUS NICI MĂCAR O CERERE!(2478)


Marele investitor străin Mohammad Murad a intrat într-o prelungită criză de imaginație, drept care și-a “tras” un “sfetnic’ autohton, adică de Constanța, unul dintre cei care au visat toată vara ca, măcar o singură dată în viața lor, să-i țină pălăria. De la el, zice dânsul, a aflat că bieții cetățeni și-ar dori câteva parcuri performante în orașul lor.

Șmecheri și constănțenii!
Au auzit că omul de afaceri vrea să candideze la funcția supremă din Primăria Constanța și au tăbărât pe el cu tot felul de cereri și doleanțe! Cum e românul nostru! Să se bage și el pe sub pielea unui potentat al zilei!

Noul “sfetnic”, care se pricepe la toate, i-a sugerat, însă, la ureche, să se arate mărinimos și să promită cinci parcuri de joacă pentru copii.

Bună strategie.
Când te angajezi să faci ceva pentru copii, sună cu totul altfel în orice context. Zice oricine:
“Ai văzut, bre, Mohammad, fratili nostru, cum se gândește el la copilașii noștri?!”

Noroc cu gândirea multilateral dezvoltată a “sfetnicului” din dotare, care știe cum trebuie sensibilizată populația autohtonă în perspectiva alegerilor locale.

Cum?
Punând în față cunoscutele clișee cu copiii patriei!

De când tot investește în România, nu îmi aduc aminte ca Mohammad să se fi dat vreodată de ceasul grijii față de copiii Constanței! Și brusc plusează!
Nu cu unul, ci cu cinci parcuri!
Repede, repede, până nu intrăm în postul alegerilor locale!

Din nefericire, domnul investitor străin, luând de bune datele furnizate de noul său “sfetnic”, a intrat pe un drum înfundat. Și alți prezumtivi candidați la Primăria Constanța s-au folosit de imaginea copiilor, promițând amenajarea și repararea locurilor de joacă. Au reparat ce au reparat, după care s-au plictisit!

A existat și un conflict pe tema asta între doi protagoniști “grei”. Chipurile, sub pretextul efectuării unor verificări de rutină, Horia Constantinescu, de la OPC, consiliat și dumnealui de același “sfetnic” multilateral, a dat buzna, în stilul său caracteristic, în Primăria Constanța, gata, după un mai vechi reflex, să-l ia pe primar de o aripă!

Motivul?
Starea jalnică a parcurilor destinate copiilor, considerate a fi un pericol din foarte multe puncte de vedere.
Dar Decebal Făgădău nu s-a conformat și i-a dat cu flit reprezentantului OPC.

Știa el ce știa. Dacă cosmetizezi puțin aceste parcuri, pentru că Primăria se pricepe la spoieli, ai, în calitate de candidat fruntaș, o primă ofertă concretă. E ca un avans.

Și când e vorba de copii, înmoi inima oricui! Și atingi mai multe corzi sensibile, părinții, copiii și bunicii însoțitori. Recunoștința acestora se poate exprima prin voturi.

Dacă ar reuși să facă, precum în galantare, ordine în privința parcurilor destinate copiilor, lui Horia Constantinescu i-ar crește cota. De la Cattani la salvatorul parcurilor, e doar un pas…

Noua imagine, șifonată un pic de caftul de la Neptun, ar avea o mare importanță în situația în care Horia Constantinescu ar candida și dumnealui la șefia Primăriei Constanța. După vorbă, zice că NU. După port, zice că DA.

După cum observați, parcul de joacă, deși se spune că este al copiilor, e la fel de râvnit, poate chiar mai mult, și de politicieni!

În prezent, se duce pe mutește un veritabil război al parcurilor, cu vădite conotații politice. Pus, ca și alții, în fața generozității lui Mohammad, care vrea să dea și nu să ia, Horică ar putea reactiva controalele cu o anumită tematică.

Făgădău veghează ca nimeni să nu tulbure liniștea din parcurile abandonate. Până acum, a fost ocupat cu apa caldă, alt element electoral de bază al domniei sale.

Parcurile? Oricum, nu mai sunt prea multe.
Ca să nu își bată capul cu ele, Decebal Făgădău le-a desființat pe cele cu probleme deosebite. Acum, când o să vadă ce succes o să aibă Mohammad, s-ar putea să le recondiționeze.
Știu pesediștii cum să facă din ceva anume bici!

Mohammad Murad vrea să rupă gura târgului. A promis că va înființa cinci parcuri pentru copii. Dar, ca să se poată ține de cuvânt, e musai ca Decebal Făgădău să-i aprobe cinci locații.

Nu știu în ce condiții poate face acest lucru.
Dacă-i aprobă, Făgădău ajunge în spatele lui Mohammad, ca popularitate, notorietate etc. E ca și cum s-ar îngropa singur. Ori, în general, cineva sapă groapa altuia!

Mă îndoiesc că, fiind vorba de o concurență acerbă pentru Primăria Constanța, cei doi vor ajunge la un compromis! Unul cu balansoarele și celălalt cu terenul...

Făgădău nu are nici un interes ca investitorul să se acopere de glorie. În condițiile în care, ca primar, Făgădău nu a montat nici măcar o bancă, darmite un parc întreg, la viața lui!

Cinci? Chiar cinci dintr-o lovitură?
Au trecut destul de multe zile de la angajamentul public al patronului de la Phoenicia și nimic nu s-a întâmplat.

Și nici nu o să se întâmple.
Vom asista, în schimb, la diverse polemici.

Mohammad Murad va critica România că nu are față europeană. În plus, pentru că îl avantajează, va plânge de mila copiilor din Constanța.

De partea cealaltă a baricadei, Decebal Făgădău își va boci neamul, nevoile și sărăcia. Nimic nou sub soare!

Dacă circul ăsta continuă, cei care pierd sunt copiii, pe care unii s-au obișnuit să-i folosească pe post de monedă de schimb în diverse trocuri politice sau de altă natură.

Am verificat la Primăria Constanța dacă s-a făcut vreun demers pentru demararea lucrărilor. Pus pe glume, Mihai Petre ne-a dat un răspuns care în rusește sună așa: “NIET”!

După care, puțin nervos, a completat: “În privința terenurilor care ar putea fi alocate pentru amplasarea parcurilor, domnul Mohammad nu a depus nici măcar o cerere!’

Zic eu.
Poate că așteaptă să fie servit la clește, dar Primăria nu preia comenzi pentru acasă.

“Nici măcar nu s-a arătat interesat să identifice singur câteva terenuri!” a mai zis Mihai Petre, altfel, un băiat la locul lui…

Se va întâmpla exact ceea ce am descris mai sus, într-un lung șir de tergiversări. E limpede că entuziamul domnului Mohammad s-a mai diminuat. Altfel, ca reacție la viteza melcului, nu este nici o diferență între investitorul străin și investitorul autohton.

Ce nu i-a spus “sfetnicul” domnului Mohammad?
Dacă le promiți ceva și nu te ții de cuvânt, copiii nu te uită niciodată! Și nici părinții lor, care vor constata că, în materie de promisiuni, nici PNL nu este mai breaz decât PSD!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri