Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
De la crimele Revoluției la jihadul împotriva Justiției !

De la crimele Revoluției la jihadul împotriva Justiției !(1567)


La Casa-de-Cultura "Ioan N. Roman" (sala de spectacole) din MEDGIDIA, luni – 10 septembrie (ora 18.00), cunoscutii ziaristi GRIGORE CARTIANU si LAURENTIU CIOCAZANU isi incheie turneul estival de prezentare a cărților proprii în județul Constanța.

Primăria Municipiului Medgidia va găzdui luni, 10 septembrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Ioan N. Roman”, prezentarea/lansarea de carte cu tema “De la crimele Revoluției la jihadul anti-Justiție”, susținută de consacratii jurnalisti GRIGORE CARTIANU si LAURENTIU CIOCAZANU.

Conferința va cuprinde o prezentare făcută de catre cei doi gazetari, un dialog cu publicul și o sesiune de autografe. Cei prezenți vor putea primi autografe pe toate cele noua (9) cărți din seria de autor Grigore Cartianu: "Sfârșitul Ceaușeștilor", "Crimele Revoluției", "Teroriștii printre noi", "Cartea Revoluției", "Jurnalul unui puci ratat", "Miracolul din noiembrie" (în colaborare cu Laurențiu Ciocăzanu), "600.000 - #Rezist", "Hora de la miezul nopții", si "Hagi", plus DVD-ul cu filmul documentar-artistic "Moartea Ceaușeștilor -Trei zile până la Crăciun" (regizat de maestrul Radu Gabrea), scenariul apartinand gazetarului bucurestean.

Cărțile pot fi procurate de la locul evenimentului.

Intrarea este liberă.

Ziariștii Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu se află, de doua saptamani, într-un turneu estival de promovare a cărților lor în județul Constanța. Ei au avut, déjà, intalniri cu cititorii, în mai multe locuri de pe litoralul romanesc, vorbind cu oamenii despre evenimente cruciale din istoria noastră recentă și din prezentul agitat.

Dezbaterile au fost interactive. Cei doi gazetari au răspuns întrebărilor. De asemenea, au acordat autografe pe cele noua (9) volume publicate.

Grigore Cartianu este autorul a patru (4) cărți meticulos documentate despre evenimentele din decembrie 1989: “Sfârșitul Ceaușeștilor”, “Crimele Revoluției”, “Teroriștii printre noi” și “Cartea Revoluției”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar “Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia maestrului Radu Gabrea.

Colecția de autor Grigore Cartianu este completată de trei (3) volume despre prezentul nostru tumultuos: “Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurențiu Ciocăzanu), “Jurnalul unui puci ratat” și “600.000 - #Rezist”

De asemenea, Grigore Cartianu a publicat două (2) volume de literatură sportivă: “Hagi” și “Hora de la miezul nopții” (povestea World Cup ‘94).
Toate aceste cărți, ca și DVD-ul, au putut fi procurate la fața locului.

Cărțile din seria de autor Grigore Cartianu:
* „Sfârșitul Ceaușeștilor” – Volumul 1 din trilogia “Misterele Revoluției”. Este povestea tragică și grotescă a unui cuplu dictatorial, care se credea nemuritor. O carte de mare impact în România, cu vânzări de 147.000 de exemplare. Publicată în tiraje de mii de exemplare în Italia și Brazilia; în curs de publicare în alte țări europene.

* „Crimele Revoluției” – Volumul 2 din trilogia “Misterele Revoluției”. Un volum de investigație care a schimbat profund percepția românilor despre evenimentele din decembrie 1989. O decriptare a diversiunilor FSN-iste, majoritatea televizate, care au dus la asasinarea a 957 de oameni. Și o concluzie crudă: cei care pozau în salvatori erau, de fapt, ucigași cu sânge rece, executanți și beneficiari ai unui plan sovietic insuportabil de cinic.

* „Teroriștii printre noi” – Volumul 3 din trilogia “Misterele Revoluției”. Revoluția tragică și comică la Sfântu Gheorghe, Brașov, Focșani, Buzău, Galați, Brăila, Constanța sau Mizil. O colecție de întâmplări atent investigate, care descriu atmosfera suprarealistă în care oameni nevinovați au fost împușcați, înjunghiați sau linșați.

* „Cartea Revoluției” – O ediție enciclopedică, tipărită în condiții de lux, care strânge între copertele sale cele 1.600 de pagini ale celor trei volume din seria “Misterele Revoluției”. Lucrarea, o adevărată bijuterie editoriala,, conține peste 300 de imagini istorice sau inedite.

* „Jurnalul unui puci ratat” – Relatarea la cald a crizei politice din vara anului 2012. Volumul cuprinde editorialele scrise de autor zi de zi, timp de trei luni, și publicate în ziarul “Adevărul”, pe care-l conducea în calitate de redactor-șef. O carte-document.

*„Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurențiu Ciocăzanu) – Fabuloasa poveste a zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora Română, solidarizată prin "Facebook", a obținut o victorie eroică. Volumul scoate la lumină destine luminoase și povești emoționante, oferind explicații convingătoare pentru o surpriză politica colosală.

* “600.000” - Povestea fenomenului #Rezist, cea mai amplă mișcare de rezistență civică din istoria României. O carte-manifest, scrisă la temperatura înaltă a evenimentelor trăite pe viu. Un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe-de-urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției. Un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii, pentru a-și salva Justiția și Tara.

* „Hagi” – Povestea vieții celui mai mare fotbalist din istoria României: Gheorghe Hagi. Un volum temeinic documentat, fără egal în privința bogăției de informații. O lectură alertă, care reface saga balcanică a comunităților de aromâni din Grecia și Bulgaria, în vremuri tragice. În 500 de pagini palpitante, autorul urmărește evoluția lui Hagi, ca om și ca sportiv, de la naștere (1965) până la retragerea de pe gazon (2001). Este o lucrare ajunsă la ediția a IV-a.

* “Hora de la miezul nopții” – inegalabila aventură fotbalistică de la World Cup U.S.A. - 1994. Cea mai frumoasă saga a "Generației de Aur". Volumul, bogat ilustrat, are prefața semnată de Ioan Chirilă, iar postfața de Cristian Țopescu și Octavian Vintilă.

* „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun” – Film pe DVD. Este reconstituirea, sub forma unei docu-drama, a ultimelor trei zile din viața cuplului ceaușist: 22-25 decembrie 1989. Regizorul Radu Gabrea a produs un video-document istoric, bazat pe scenariul lui Grigore Cartianu și inspirat de volumul “Sfârșitul Ceaușeștilor”. Filmul are 90 de minute și este prezentat în șase limbi: română, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.

 

GRIGORE CARTIANU (49 de ani), născut la Brădiceni, com. Peștișani, Gorj, este unul dintre ziariștii cu notorietate mare din România. A condus redacțiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) și a semnat mii de editoriale, interviuri și anchete gazetărești. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului România liberă și realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Nașul TV.
Serialul său despre prăbuşirea dictaturii comuniste şi despre Revoluţia Română (în ziar și la TV) a produs o emoţie naţională. Românii au aflat, şocaţi, că au fost cobaii unui experiment sângeros. Şi că mulţi dintre asasinii din decembrie 1989 se află încă în libertate, ocupând chiar funcţii importante în stat.
Fire iscoditoare, chiar aventurieră, Grigore Cartianu şi-a satisfăcut stagiul militar într-o unitate de paraşutism (Buzău, 1987–1988). Este absolvent al Facultăţii Tehnologia Construcţiilor de Maşini, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (1993).
La prăbuşirea regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu, Cartianu era student în anul 2. A participat activ la evenimentele din decembrie 1989, apoi la mişcările civice din 1990, care au fost înăbuşite violent de către noul regim politic de la Bucureşti, prin aducerea minerilor şi devastarea Capitalei.
În 1991, la 22 de ani, a debutat în presă, la publicaţia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, şef department), Sportul românesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, şef departament), Jurnalul Naţional (2002–2004, redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef) şi din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim-redactor-şef adjunct). Din aprilie 2008 până în februarie 2013 a fost redactor-şef / director editorial al cotidianului Adevărul.
În anii dedicaţi presei sportive, a publicat două cărţi: Hora de la miezul nopţii (1995 – povestea World Cup, USA 1994) şi Hagi (2000, reeditată în 2001 și în 2014).
Din 2006, Grigore Cartianu s-a dedicat cu pasiune elucidării evenimentelor sângeroase din decembrie 1989. Este singurul publicist român care a reconstituit în detaliu ultimele zile ale dictatorului român şi care a demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, că răsturnarea lui Ceauşescu s-a produs printr-o lovitură de stat. Tot el a dezvăluit cinismul noilor conducători, care – în dorinţa de a confisca puterea după scoaterea din scenă a lui Ceauşescu – au produs aproape 1.000 de morţi şi peste 5.000 de răniţi.
A publicat 9 volume, vândute într-un tiraj total de peste 360.000 de exemplare.

 

LAURENTIU CIOCAZANU (51 de ani), originar din Trocani, Gorj, este una dintre vocile oneste și credibile ale mass-media din România. A debutat în presa scrisă la scurt timp după prăbușirea regimului comunist. S-a șlefuit ca ziarist la BBC România, dar vârful carierei l-a găsit ca redactor-șef adjunct la Evenimentul zilei (2001-2006), apoi redactor-șef la Adevărul (2006-2008) și director editorial al publicațiilor Adevărul Holding (2008-2010).
A încercat o experiență antreprenorială în Spania, timp de un an și jumătate, apoi a revenit la marea sa pasiune: presa din România. Este invitat permanent al mai multor canale TV.
În primăvara anului 2015 a debutat ca autor de carte, publicând volumul “Miracolul din noiembrie”, alături de Grigore Cartianu

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri