Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MONSTRUL ȘI POLIȚIȘTII LUI FĂGĂDĂU

MONSTRUL ȘI POLIȚIȘTII LUI FĂGĂDĂU(5779)


Viața polițiștilor locali este plină de meandre sinuoase și de pericole, ceea ce îi determină să fie prevăzători până la extaz și să-și riște viața cu zâmbetul pe buze, adică abuziv, ca niște cascadori fără limite.

Ei dau nas în nas, pentru că asta le este soarta, cu tot felul de infractori și de indivizi certați cu legea, pe care, înainte de a-i pune la punct prin diverse forme de luptă corp la corp și figuri reprezentative de judo pe casă, îi legitimează corespunzător.

Ceea ce îi caracterizează, în mod deosebit, în astfel de momente, pe domnii polițiști, dezvălui acum, este vigilența.

Înainte de toate, vigilența fiecărui cadru destoinic și bine antrenat reprezintă cheia marilor succese.

Indiferent de condițiile meteo sau sociale din patria noastră, polițiștii locali umblă tot timpul cu ochii în patru, fiind, repet, extrem de vigilenți.

De aici s-au născut legendele despre polițiștii 4 ori 4. Datorită vigilenței de care dau dovadă și alte măsuri eficiente, orașul nostru, Constanța, este ferit de infractori, de bătăuși, hoți, intriganți și curve puse pe rele.

Din punct de vedere infracțional, suntem brici, pentru că avem un oraș curat ca lacrima! Trăiască domnul primar Decebal Făgădău și vigilența pesedistă!

Poți să circuli noaptea liniștit prin parcuri, nu ca pe vremea lui Ceaușescu, dar, cât de cât, accesibil…

Toate dosarele s-au rezolvat! Poți dormi cu geamul deschis, pentru că nimeni nu o să îndrăznească să-ți intre noaptea în casă…
În mașină, nici atât!

Spuneam că vigilența reprezintă calitatea lor de bază

Recent, doi polițiști au văzut, la o oră matinală din existența lor palpitantă, un monstru în mărime naturală, circulând liber pe străzile Constanței și frecându-se de pomii nevăruiți care îi ieșeau în cale.

Cu un curaj nebun și o tentativă temerară de a acționa pentru capturarea monstrului, s-au năpustit asupra lui ca să-l prindă.

Se pare că între monstru și unul dintre polițiști a avut loc o altercație, dovadă ținuta răvășită a acestuia, și un schimb de expresii triviale.

Până la urmă, monstrul s-a dovedit a fi un cățeluș din rasa chihuahua, mare cât cascheta unuia dintre polițiști, pe care stăpânul său l-a lăsat să circule liber pe stradă.

De data aceasta, vigilența le-a jucat feste domnilor polițiști, care nu au manifestat nici un pic de indulgență față de bietul câine și față de stăpânul său.

Mihai Nicolescu, 61 de ani, pensionar, care a fost amendat cu 5 milioane de lei!

L-am numit pe cățelușul chihuahua MONSTRUL pentru simplul fapt că domnii polițiști au susținut că, nefiind în lesă, a provocat teama și indignarea celorlalți cetățeni!
În ziua de 15 august a.c., la ora 7 dimineața!

Desigur, cu această formulare din lege, domnii polițiști sunt acoperiți din punct de vedere al sancțiunii aplicate.

Totuși, fiind vorba de un pensionar pașnic și de un câine mai mult decât simpatic, care nu a agresat pe nimeni în viața lui, se putea aplica o sancțiune mai blândă.

Pentru un pensionar obișnuit, 500 de lei reprezintă o avere, mai ales că domnia sa și cățelul nu sunt recidiviști.

Este de-a dreptul ridicol să faci dintr-un cățeluș un ditamai monstrul doar ca să justifici o stare inexistentă de teamă și indignare!

Și dacă tot vorbim de indignare, se potrivește de minune cu trăirea sufletească a celui amendat cu 5 milioane de lei (vechi) pentru eroarea de a-și fi lăsat câteva minute câinele liber!

Dumnealor, domnii polițiști, nu țin de Primăria Constanța?

Păi, de câte ori Făgădău nu l-a scăpat pe Babu în bălării sau în parcul de joacă pentru copii și Horică nu l-a amendat!

Cazul pensionarului amendat cu 5 milioane de lei trebuie rediscutat.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri