SEPTIMIU BOURCEANU - UN LIBERAL CARE A FĂCUT CA ROMÂNIA SĂ NU MAI CIRCULE ÎN CĂRUCIOR...

SEPTIMIU BOURCEANU - UN LIBERAL CARE A FĂCUT CA ROMÂNIA SĂ NU MAI CIRCULE ÎN CĂRUCIOR...(5666)


Legenda celor 15.000 de specialiști promovați de țărăniști continuă să facă și astăzi deliciul amatorilor de farse, gaguri și scheciuri pe teme de cadre și promovări pe bază de competență și pregătire profesională fără cusur.

Am auzit, atunci, la vremea guvernării PNȚCD, tot felul de povești siropoase despre deștepții antrenați special pentru a salva România de la înec, deși nici unul nu știa să înoate!

De vorbit s-a vorbit despre ei, dar de văzut nu i-a văzut nimeni! Nici măcar pe Luminița de la capătul tunelului, închizătoare de pluton pe o funcție importantă în partid. Cam cum este și Luminița de la Medgidia, unde, din păcate, lipsește tunelul…

Ani de zile, am stat la cotitură, așteptându-i pe cei 15.000 de salvatori ai României, pentru ca, într-un târziu, să aflăm că totul a fost o farsă electorală.

Cu un curaj nebun, mizând pe naivitatea populației curente, liberalii au reluat, după un scenariu puțin schimbat, legenda specialiștilor.

Oarecum mai prudenți, nu s-au hazardat să dea o cifră, dar ne-au asigurat că au o rezervă de cadre pe măsura ambițiilor lor politice destul de mari.

Cât de credibil poate fi un partid, fie el și PNL, care se laudă că dispune de oameni bine pregătiți din toate punctele de vedere, dar apelează la tot felul de improvizații?

Inclusiv sondaje marca Cristian Hagi!
Nu știam că Hagi, moderatorul lui Comănescu, foarte meiros și spășit când l-a avut ca invitat pe primrul Vrabie, este și sociolog!

Cred dumnealor că, dacă fac sondaje pupincuriste la botul calului, electoratul constănțean e atât de naiv și de uituc încît să facă abstracție cu desăvârșire de improvizațiile liberale de acum patru ani?

Nu discut, deocamdată, în ce măsură propunerea lui Mohammad Murad, ca veritabil candidat la Primăria Constanța, este sau nu o alegere bună, este sau nu justificată...

Pe mine mă intrigă faptul că, nici de această dată, PNL nu are, drept candidat la alegerile locale, un membru de partid autentic, un liberal pur sânge, după regula jocului.

Cu alte cuvinte, unde este specialistul cu care se lăudau, până de curând, Boroianu, Huțucă, chiar Dragomir, din poziția sa de neutru, deși toată lumea spune că tot dumnealui emite directive, și alți domni din conducerea PNL Constanța!

Ba, la un moment dat, se vorbea de o competiție internă pentru onoarea de a candida la locale în numele PNL, dar, până la urmă, iată, totul se dovedește a fi simplă propagandă de partid!

Cunoscută fiind apetența domnului Comănescu-GSP pentru jocurile politice, îmi este greu să cred că domnia sa stă departe de scenă. În privința candidaturilor venite dinspre PNL, el are întotdeauna idei fanteziste.

Din punct de vedere artistic și cinematografic, sunt spectaculoase, dar ineficiente practic. De altfel, în tot ceea ce face, se inspiră din “1001 de nopți”, fiind un susținător al suitei din jurul Șeherezadei.

Prin această nouă mișcare controversată, PNL Constanța dovedește cu prisosință că nu poate construi nimic cu propriile sale forțe. Nici măcar un candidat pentru Primăria Constanța! Fie el și din lut!

În ce constă mândria acestui partid?
Ce au făcut, timp de 4 ani de zile, înaintașii acestei organizații liberale? Nu au fost în stare să pregătească măcar un candidat liberal autentic!

S-au mulțumit să stea la coada PSD Constanța și au neglijat politica de cadre! Asta au făcut și acum mizează, la disperare, pe o improvizație care scoate din joc personalitatea și autenticitatea PNL.

Iată un exemplu.
Ludovic Orban, căzut pradă efectelor generate de beția de cuvinte, și-a asmuțit ortacii să sară la bătaie, atenție, cu parul, la pesediștii cu funcții din teritoriu.

Liberalii constănțeni, care stau destul de nașpa cu șalele, nici măcar nu au putut urni parul din loc! Au încercat, dar nu le-a reușit, după care întreaga conducere s-a internat, în nămol, la Techirghiol!

Ați auzit ca vreun liberal din Constanța să-l fi alergat cu parul, după directiva lui Orban, pe Felix Stroe?

Orban zicea să nu fie iertați nici președinții Consiliilor Județene. I-a șifonat careva freza lui Țuțuianu?

L-a altoit cineva pe Claudiu Palaz, un pesedist mai autentic decât Decebal Făgădău?
Dar pe Făgădău?

Și, dacă tot a fost băgată până în gât în nămol, la Sanatoriul din Techirghiol, ăla noul, conducerea PNL ar fi putut constata că are acolo un candidat perfect pentru aspirațiile și speranțele partidului de a câștiga alegerile la Constanța.

Chiar toți șefii PNL Constanța au avut sau au orbul găinii? Chiar nici unul nu a auzit că PNL are în persoana lui Septimiu Bourceanu un manager autentic? Exact ceea ce se caută. Exact ceea ce lipsește în fruntea bietei Primării Constanța...

O țară întreagă se internează la Techirghiol, pentru că medicii de aici fac adevărate minuni.
Pentru condițiile impecabile asigurate pacienților. Pentru tratamentele eficiente. Pentru echipa de elită formată din cei mai buni terapeuți și medici de renume.

Sunt destul de mulți cei care au venit în cărucior și au ieșit pe picioarele lor din CORPORE SANO, la avocați, cum este el identificat pentru a nu fi confundat cu sanatoriul vechi.

Acestea nu sunt fapte demne de un candidat la Primăria Constanța?

Culmea ipocriziei, unii dintre mahării de partid se tratează chiar în unitatea manageriată exemplar de colegul lor de partid!!!

Nu anulez meritele unui investitor străin, care a făcut multe pentru turismul românesc, dar nu pot trece în anonimat munca și rezultatele unui român excepțional prin conduita sa morală și profesională. Și, mai mult decât atât, devotat PNL.

Septimiu Bourceanu este un liberal care a făcut ca România să nu mai meargă în căruciorul cu rotile!

Nu poți îngropa un patriot român doar pentru că cineva vrea să facă diverse experimente electorale pe spinarea PNL și a constănțenilor, care s-au săturat de PSD. Pentru că sunt tentat să cred că și de aici este posibil să fi venit propunerea indecentă a liberalilor…


P.S. Materialul de față reprezintă opinia autorului și nu are nici o legatură cu recentul comunicat PNL dat publicității.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri