Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CANIBALII

CANIBALII(2647)


Domnul Dragnea a devenit prizonierul propriilor aberații prin care a încercat și încearcă în continuare să țină în mâinile sale partidul.

S-a urcat în podul casei și acum nu mai știe pe unde să coboare. De jur împrejur este înconjurat de ape. Balta Belina la nord, Belina la sud…

Fără mijloace de navigație stabile, lipsă Salvamar, doar locuri de protocol ca pe moșia lui. Se pare că unii, puși pe glume și farse, i-au ascuns scara!

Indiferent pe ce parte coboară, tot intră la apă!
El este cel care, după Congresul PSD, când a văzut că este înconjurat de trădători-1.000, a declanșat canibalismul politic la scară națională și la concurență cu canibalii autentici.

Prin tot felul de intrigi și tertipuri, i-a asmuțit pe unii împotriva altora, determinându-i să se mănânce între ei!

Așa se explică dispariția unor personaje importante de pe eșichierul politic, cum ar fi Ponta, Oprea, Antonescu etc.

Canibalismul nu reprezintă totuși o premieră pentru PSD, dar niciodată nu a luat o asemenea amploare…

Mici diversiuni și mâncătorii, cum să spun, au fost din totdeauna, dar nu la un nivel atât de înalt. Și nici ca doctrină. Adică, în vârful partidului și în văzul lumii.

Disputa dintre Ponta și Dragnea a fost o probă de canibalism pe față între doi exponenți principali ai PSD și nu între două vecine mahalagioaice.

La început, s-au mușcat reciproc de câte o ureche, și-au mușcat mâinile, fiecare în partea lui, comportându-se ca doi canibali autentici.

Dacă intri în gura unuia dintre ei, ăla ești!
Băieții te halesc cu fulgi cu tot!

Mâncătoriile din PSD au luat amploarea unui fenomen greu de stăpânit. Până de curând, lovitura de bază era mușcătura de cur în varianta deschisă a samurailor. Adică, zic, cu bucile descoperite, cum a umblat ministrul Justiției prin Japonia.

Acum, după numeroase lupte corp la corp, canibalii partidului au dat de gustul sângelui înfierbântat ca după pupătura lui Dracula.

Tot mai mulți sunt cei care se mănâncă între ei, urmând modelul de viață și activitate revoluționară al președintelui PSD pe țară.

Sunt zone unde au luat ființă deja nuclee active de canibali politici. Ei sunt pregătiți special pentru a-i înghiți la comandă pe cei mici și gălăgioși, pe cei cu ambiții nestăvilite de a se pune în gură cu conducerea de partid și de stat de pe plan local.

Dar nu oricine poate dobândi calitățile unui canibal politic performant, capabil să sară și la jugulare mai mari decât a lui. Uneori, mult prea încrezători în dantura lor canină, canibalii riscă să rămână fără dinți.

Domnul Țuțuianu, de pildă, reprezintă modelul de canibalism politic în familie. Din nefericire pentru domnia sa, în încercarea de a-l înghiți din prima pe nașul tuturor pesediștilor constănțeni, nu numai al lui, a mușcat în gol ca un crocodil flămând. Alte câteva rateuri și părea dus... Zgomotul produs de dantura sa sănătoasă s-a auzit în întreg partidul, dar nașul s-a făcut că nu pricepe…

În privința mușcăturilor de cur, e prea tăbăcit și știe cum să procedeze ca la Întorsura Buzăului. L-a lăsat în pace, dar, cu siguranță, alți canibali din subordine vor avea grijă să-l întâmpine cum se cuvine cu urarea: “Bine ai venit, Țuțuiene, mânca-te-aș!”

În acelați context, Decebal Făgădău este mâncat pe jumătate de canibalii figuranți din partid și de justițiarii lui pește prăjit cu termenul de garanție depășit. Noroc că el se gâdilă și nu a simțit nimic până acum…

Abia în campania electorală pentru alegerile locale va realiza că a fost mâncat, ca și Dragnea, din toate părțile…

Fără mâini și fără picioare, candidatul nu are valoare!

PSD Constanța este una dintre pepinierele active de canibali politici. Cei mai mulți dintre ei au fost antrenați de vechi activiști de partid, precum Petre Stanca, cel mai curat dintre pământeni, și de Radu Mazăre, cu zmeul.

Se știe că organizația a acționat direct împotriva lui Dragnea, fiind la un pas de a-l scoate din schemă.

În faza sa incipientă, canibalismul politic se manifestă printr-o mușcătură fundamentală a mâinii care te-a ajutat.

E de așteptat ca, în funcție de sentința pe care urmează să o primească, domnul Dragnea să fie mușcat de canibali exact de mâna întinsă care cere ajutor.

Ați auzit dumneavoastră de canibali miloși?
Plâng și ei, așa e, dar când mănâncă o fac după un anumit ritual.

Bun băiat și suculent Țuțuianu ăsta!
Are sarea și piperul la el.

Acum, Dragnea a ajuns prizonierul propriilor săi canibali, dar și al celor care vor să-i ia locul, amenințându-l voalat, chiar cu moartea, ceea ce (nu) e de glumă...


Canibalii nu au nevoie de arme de foc.
Ei te înghit pe loc!

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri