10.000 de tone de alge strânse de pe plaje(779)


Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a intervenit în aceste zile pentru strângerea cantităţilor importante de alge existente pe unele sectoare de plajă de pe litoral.

Astfel au fost stabilite trei zone de intervenţie deservite de formaţii de lucru şi anume: Zona Nord (Năvodari – Mamaia – Constanţa), Zona Centru (Eforie – Costineşti) şi Zona Sud (Olimp – Vama Veche).

În aceste zile, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a intervenit în toate zonele, pentru strângerea cantităţilor importante de alge existente pe unele sectoare de plajă de pe litoral. Numai în ultimele 7 zile, angajaţii ABADL au colectat peste 4000 de tone de alge, atât de la mal cât şi din largul marii.

De la începutul sezonului au fost strânse de pe plaje peste 10.000 de tone de alge. În anul 2012, cantitatea de alge strânsă de pe plajă de către ABADL a fost de 27.500 de tone, iar în anul 2011 a fost de 40.000 de tone de alge

Pentru a diminua efectele acestui fenomen, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a mărit numărul de utilaje şi de forţe umane. Intervenţia cu utilajele de mare capacitate se va face doar pe timpul nopţii, deoarece, pe timpul zilei, aceste utilaje nu pot intră printre turiştii veniţi să îşi petreacă concediul la mare.

Au fost mobilizaţi 44 de muncitori, şi următoarele utilaje (încărcătoare frontale – 5, buldoexcavatoare – 4, autobasculante 16 tone – 8, tractoare cu remorcă – 4, utilaje ecologizat – 2, tractoare cu disc – 3, utilaj de colectat algă – 1)

În momentul de faţă, cantitatea de alge apărută pe plaje este nesemnificativă şi nu afectează plajele litorale.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral are obligaţia de a interveni în zonele unde se constată o prezenţa masivă a algelor. În celelalte cazuri, obligaţia cade în sarcina operatorilor de plaje.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri