Mazăre și-a cumpărat apartament. Nu în Constanța, ci în București. Cât de bogat este edilul

Mazăre și-a cumpărat apartament. Nu în Constanța, ci în București. Cât de bogat este edilul(2253)


Primarul Constanței, Radu Mazăre, a figurat mereu în Top 300 cu o avere estimată chiar și la 10 milioane de euro, însă de când procurorii de la DNA l-au luat în vizor, edilul s-a declarat din ce în ce mai sărac. Mai mult, el a declarat mereu că nu are nici măcar o casă, cea în care locuiește fiind închiriată.


Edilul și-a depus cea mai nouă declarație de avere pe 11 iunie și, după cum reiese, în sfârșit, a devenit și el proprietarul unei locuințe. Noua achiziție se află în București, fiind vorba despre un apartament construit în regie proprie cu o suprafață de 184,43 mp, Mazăre fiind singurul proprietar.


La capitolul terenuri, primarul a declarat că deține două terenuri intravilane în Bucureşti, ambele dobândite în anul 2009. Cele două terenuri nu-i aparțin în totalitate, doar o cotă de 4% fiind proprietatea lui Radu Mazăre. De asemenea, în anul 2012, el a luat în concesiune împreună cu fratele său, Mihai, un teren cu o suprafață de 1,7 ha în Madagascar.


La capitolul bunuri mobile, în ciuda faptului că pasiunea sa pentru mașini este cunoscută de toata lumea, colecția de autoturisme a edilului nu apare în nici o declarație de avere.
Printre maşinile preferate de primar se numără un jeep Willis din 1968, un Cadillac Escalade, un Jaguar, dar şi o Toyota Land Cruiser din ’77. În ultimii ani, primarul a adăugat şi un Studebaker Dictator din 1937, dar şi o replică Auburn din 1934, precum şi un model original, o maşină restilizată după un Lincoln Zephyr din 1935, comandată în SUA. Din câte se pare, mașinile aparțin altcuiva iar Mazăre doar se afișează cu ele, din moment ce ele nu sunt trecute în declarația de avere.
Drep urmare, la acest capitol nu s-a înregistrat nici o modificare, Mazăre deţinând în continuare doar o şalupă cu motor Bayliner şi o remorcă Peridoc, ambele fabricate în 2001.


Deși primarul Constanței schimbă ceasurile de mână așa cum schimbă unii șosetele, se pare că acestea nu valorează mare lucru. Și asta pentru că, la capitolul bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, nu se află nimic declarat.


În ceea ce privește activele financiare, plasamente, investiţii directe şi împrumuturi, în declaraţia lui Radu Mazăre figurează un card de debit cu 5.000 de euro cu cash colateral în valoare de 287.000 de euro.
Primarul Radu Mazăre mai declară că are acţiuni şi părţi sociale în SC Sigma Trading SA, SC Ideea Construct SRL, SC Comtext SA, SC Xenoti SRL, SC Conpress Group SRL, SC Royal Distribution Services SRL și că a acordat împrumuturi în nume personal către SC Nisipuri SA (1.626.310 lei), Ioanis Poulos Skantzikas (600.000 euro), SC Xenoti SRL (16.499 lei, 47.695 lei şi 42.060 USD).


Veniturile primarului provin din indemnizația de la Primăria Constanța de unde, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Radu Mazăre a realizat un venit de 33.909 lei. Totodată, în declaraţie figurează şi o vânzare de acţiuni contract în rate către Enterprises Inc of Monrovia Grecia, în schimbul sumei de 60.000 de euro.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri