REFERENDUMUL DE LA MEDGIDIA: PRIMUL TEST PENTRU NOUL PREFECT

REFERENDUMUL DE LA MEDGIDIA: PRIMUL TEST PENTRU NOUL PREFECT(3928)


De când s-a întors de la Bilbao, domnul Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, are alt discurs. Unul mondial, chiar dacă bate câmpii.

Nu știu dacă acolo a participat la vreun concurs de alergat taurii sau invers, dar se simte că domnia sa s-a mai dezmorțit.

Plin de entuziasm, cum erau șoimii patriei cândva, s-a angajat să facă din Constanța un județ de talie mondială!

Dacă îndemnul nu ar fi venit direct din gura domnului prezident, aș fi fost convins că secvența cu pricina face parte dintr-un promo cu farse, gaguri, jocuri de genul “Cine știe de ce râde președintele singur?”, ala- bala etc.

După ce a stat la cutie o bună bucată de vreme, aflându-se, din motive casnice, bănuiesc, în dizgrația președintelui PSD Constanța, domnul Țuțuianu a ținut pesemne să-și facă o reintrare spectaculoasă pe scena locală.

I-a venit inima la loc. Pesemne s-a spovedit și l-a iertat nașul de păcate! Domnul Țuțuianu este vesel. Poate și sub impulsul euforic declanșat de starea de mulțumire de după numirea noului prefect, care se vrea a fi o continuare a “Epocii Palaz”.

Cât timp prezidentul a fost mai rar la vedere, Claudiu Palaz și-a făcut imagine. Firesc, se apropie alegerile.

Din aceleași considerente, și prezidentul a vrut să ne ia fața la toți cu declarații și angajamente de talie mondială.

CJ Constanța nu a fost în stare să repare un drum de 300 metri la Medgidia! Nu la nivel de talie mondială. Măcar să-l fi peticit la nivel de talie națională.

Nu numai drumul cu pricina, ci întreg programul de dezvoltare.
Programul de peticeală.
Până la urmă, domnul Țuțuianu s-a plictisit și a lăsat totul baltă!

A început campania electorală.
Se spun multe, se promite pe rupte.

Politicienii noștri se pricep să promită la nivel de talie mondială.

Câte nu le-a promis și domnul Țuțuianu celor din Medgidia! Cu o condiție.
Primarul să o lase mai moale cu ieftinirea apei!

Pesediștilor le-a mai rămas doar beția de cuvinte.
Când îi întrebi de rezultate concrete, o dau la întors.

Domnul Țuțuianu este doar o prezență fotogenică în fruntea CJ Constanța. Contrastează vizibil cu sărăcia lucie din teritoriu.
Bogat și săraci.

Dar cel mai bine diferența se vede între Claudiu Palaz, liderul PMP, mai există partidul ăsta?, și restul lumii.

Ca să ajungi de talie mondială, cum spune prezidentul, trebuie să ai cu ce și cu cine.

După ce pesediștii au pus județul Constanța la pământ, acum domnul Țuțuianu ridică artificial ștacheta până la nivelul taliei mondiale.

Noroc că a venit noul prefect. După cum îl laudă unii cu frenezie, și dumnealui, unul de talie mondială...

De altfel, cât de curând, ne vom convinge de sinceritatea acestei numiri în funcție. Domnul nou prefect trebuie să decidă, într-un timp cât mai scurt, soarta referendumului de la Medgidia.

Peste 10.300 de cetățeni ai orașului au semnat pentru organizarea unui referendum pentru a se pune punct divergențelor existente, la această oră, între primar și majoritatea covârșitoare a consilierilor locali.

Până acum, nimeni din Prefectura Constanța nu s-a atins de acest dosar. Bineînțeles, din lipsă de prefect!
Acum avem prefect.

Până acum, cu mici excepții, prefecții au fost niște păpușele prietenoase în dotarea PSD.
Începând cu noul prefect, poate se schimbă ceva...

Zic și eu.
Pentru medgidieni, dosarul referendumului reprezintă o prioritate de talie mondială! Ajungând din nou la mâna electoratului, poate că părțile aflate în conflict se vor liniști.

Pentru adversarii referendumului, perioada de interimat de la Prefectură a fost o adevărată mană cerească în tentativa lor de a încurca ițele cât mai mult.

Totuși, niște oameni așteaptă un verdict.
Din păcate, cei implicați în scandal nu s-au împăcat și nici nu există premize pentru o variantă mai calmă și mai înțeleaptă.

Mă gândesc că noul prefect va trece situația de la Medgidia pe lista de priorități, cum se și cuvine. Dosarul referendumului a stat suficient de mult la dospit!

În loc să viseze avioane, prezidentul Țuțuianu ar fi putut să facă unele demersuri pentru salvarea orașului Medgidia, unde viața pare să se fi oprit în loc.

Cu sau fără referendum, primarul și consilierii trebuie să intre în normalitate. Cui servesc ambițiile prostești ale celor care nu își mai dau nici mâna când se întâlnesc!?

De fapt, constat că la nivel județean, nimeni, dintre personajele care ne conduc, nu pare câtuși de puțin interesat de soarta medgidienilor!

Am mai semnalat chestiunea asta.
Referendumul de la Medgidia.

Vorba lui Radu Mazăre: “Kakaia problema?”
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri