„Grevistul foamei” de la Coremar are, după cinci zile de protest, o glicemie şi o stare fizică anormal de ... normale!

„Grevistul foamei” de la Coremar are, după cinci zile de protest, o glicemie şi o stare fizică anormal de ... normale!(1305)


În cadrul protestului atât de mediatizat, al câtorva sindicalişti de la Coremar SA, din 15 august a.c. vedetă este un căpitan de remorcher, care a intrat în „greva foamei”, chiar de Sfânta Maria – Ziua Marinei Române, pentru că în seara precedentă l-a vizitat un înger (declaraţie consemnată de întreaga presă locală!). Acest mesager divin l-ar fi îndemnat să recurgă la această formă extremă de luptă cu conducerea societăţii, care declară că nu are posibilitatea de a satisface pretenţiile salariale ale unor angajaţi!


Problema care ne-a sărit în ochi, începând din data de 18 august, când la locul protestului a sosit o ambulanţă a Serviciului de Salvare Constanţa, este aceea a valorii crescute a glicemiei şi a stării fizice generale, prima: apropiată de limitele normale, iar cea de-a doua: bună spre foarte bună!
Pe 18 august, după trei zile de post alimentar total, omul (al cărui nume nu-l repetăm şi noi, pentru a nu contribui la publicitatea pe care pare să şi-o dorească cu tot dinadinsul!), avea, incredibil!, o glicemie de 70! Valorile normale, care pot fi găsite în orice material specific medical, sunt cuprinse între 73/80 şi 110/120 mg/dl, variaţia fiind determinată de condiţii interne (stare generală de sănătate, boli acute sau cronice, greutate corporală etc.) sau externe (anotimp, climă, alimentaţie, mobilitate fizică, stres sau relaxare ş.a.m.d.). Era vesel, volubil, se mişca normal, cu energie chiar.


A doua zi, pe 19 august, avea 65, iar astăzi: 62,5. Repetăm: după o autoînfometare TOTALĂ, începută pe 15 august! Cât despre anormala lui mobilitate, forţă şi volubilitate, confirmate şi de membrii echipajelor de Salvare care l-au controlat şi asistat medical (am discutat telefonic cu o parte dintre aceştia!), avem două lucruri de remarcat: pe canicula aceasta, oameni tineri şi sănătoşi de-abia se târăsc pe stradă şi, în al doilea rând, rar li s-a întâmplat să aibă parte, celor care au dat mâna cu omul postat în faţa intrării Coremar, de o strânsură de mână atât de puternică, ca aceea a grevistului foamei, cu aproape cinci zile de abstinenţă alimentară totală, în spate!...

Medicii şi asistentele medicale contactaţi/contactate de noi ne-au declarat, la unison, că la greutatea, înălţimea şi vârsta sa (este un om mai degrabă slăbuţ, trecut de 50 de ani), ţăinând cont şi de caniculă, după maximum două-trei zile de grevă a foamei totală, marinarul ar fi trebuit să aibă sub... 50 glicemia şi să prezinte o stare fizică generală proastă, de tip „anemic”, în limbaj popular!

Ca să ne lămurim, am recitit, de pe Internet, descrierile medicale ale stării unor grevişti ai foamei mediatizaţi, în ultimii ani, la noi.
Celebra învăţătoare din Argeş a ajuns senator USL pentru că, în condiţii de spitalizare!, avea glicemia 55, după două zile, şi 48 după trei, când, de altfel, de-abia se mai putea da jos din pat!

Dacă în legătură cu învăţătoarea de pomină se pot emite justificate suspiciuni, cazul suporterului rapidist „Speedy”, care, în martie, protesta, pe Stadionul „Giuleşti”, împotriva retrogradării echipei favorite, este mai relevant. Ziarele vremii consemnau că, la doar o zi de la debutul protestului!, glicemia sa scăzuse sub 50, ceilalţi 19 companioni de grevă având-o între 60 şi 50! Se poate verifica, în presa sportivă a momentului...

Dar poate că rapidistul nu avea un... înger care să-l călăuzească şi să-l alimenteze. Cu putere morală, desigur...

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri