Ponta, lovitură grea dată incompatibililor: ”Orice modificare a legii se aplică doar pe viitor”

Ponta, lovitură grea dată incompatibililor: ”Orice modificare a legii se aplică doar pe viitor”(917)


Primarii din Constanța au anunțat că vor participa la un miting astăzi, în București, pentru a încerca să forțeze Guvernul să modifice legea incompatibililor. Cu numai câteva ore înainte, premierul Victor Ponta le-a tăiat însă tot elanul. Acesta a anunţat, cu privire la situaţia aleşilor locali incompatibili, că o decizie privind modificarea legii 161/2003 va fi luată după ce instanţele se vor pronunţa, dar că orice măsură se va lua se va aplica numai pentru viitor.

"Orice modificare a legii 161 se aplică doar pentru viitor, nu se aplică pentru trecut. (...) Ideea este că pentru viitor, o să vedem ce decidem pentru viitor, dacă este vorba de sesizările actuale ale ANI sunt toate în instanţe şi după ce avem nişte decizii definitive şi irevocabile ale instanţelor o să vedem ce se decide, câţi sunt afectaţi şi câţi nu. Ştiţi foarte bine şi acesta a şi fost punctul de vedere al Ministerului Justiţiei că orice modificare a legii acţionează pentru viitor, nu pentru trecut şi atunci nu rezolvăm problema actuală în viitor. Nu mai intră nimeni în asociaţiile acelea de dezvoltare intercomunitară sau despre CA-urile la regiile autonome. În viitor nu mai intră nimeni sigur, problema este ce se întâmplă până acum şi aceasta este o procedură deja începută. Orice modificare a legii acţionează doar pentru viitor, nu pentru cazurile actuale", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a precizat că nu a avut discuţii cu CE până în prezent cu privire la situaţia aleşilor locali incompatibili, subliniind că ministrul Justiţiei va face o informare în acest caz în septembrie.

"Nu (n.r. am discutat cu CE), dar ministrul Justiţiei va informa în septembrie asupra situaţiei", a spus Ponta.

El a afirmat că nu vor exista corecţii financiare aplicate societăţilor locale, chiar dacă acestea au avut în AGA primari sau preşedinţi de consilii judeţene incompatibili.

Ponta a spus că a primit informaţii despre faptul că jumătate dintre primari sunt incompatibili de la "asociaţiile aleşilor locali", punctând că "din fericire cifrele sunt mult mai mici".

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri