Totul despre prima PLAJĂ TERAPEUTICĂ din România

Totul despre prima PLAJĂ TERAPEUTICĂ din România(1835)


“Nu este doar o simplă plajă amenajată, este o adevărată creație artistică. Întregul concept reprezintă o poveste desenată pe nisip la țărm de mare. Toate elementele au fost astfel îmbinate încât fiecare persoană sosită aici să simtă bucurie și liniște. Deși este un proiect ce se adresează fără discriminare întregii comunității, proiectul a fost susținut financiar de către mine și de către o mâna de prieteni cu ajutorul cărora am adunat suma de 45.000 de euro pentru finanțarea acestui proiect. Este dureros să vezi că Statul nu dă o mână de ajutor pentru aceste persoane care au mare nevoie de iubirea şi atenţia noastră, dar totodată sunt extrem de fericit că oamenii au sărit în ajutor, au înţeles importanţa unui astfel de proiect pe plaja din Mamaia şi am putut lansa plaja terapeutică, unică în Europa”, declară psihologul Adrian Gemănaru, iniţiatorul proiectului.

Persoanele cu dizabilități întâmpinau o mulțime de dificultăți în momentul în care își propuneau să își petreacă concediul la mare. Începând din această vară, în România există o plajă terapeutică special gândită pentru persoanele cu dizabilități.

Prima plajă terapeutică din România este situată în stațiunea Mamaia, are o suprafață de 2.000 mp și este amplasată în zona Cazino, lângă Pontonul vechi al acestei stațiuni. Acest proiect a fost realizat pentru a le oferi turiștilor, dar în special persoanelor cu dizabilități un loc în care să se poată bucura de liniște și relaxare.

Cum arată prima plajă terapeutică din România?

Prima plajă terapeutică din România a fost iaugurată de Centrul Psihologic „Marea Neagră” și își propune să stimuleze toate cele 5 simțuri umane. 

Plaja terapeutică este locul în care oamenii pot descoperi mai multe atracții:

1. Zona aromelor este extrem de diversificată. Fiecare turist are posibilitatea să ghicească și să se bucure de peste 20 de mirosuri și esențe dintre cele mai diverse: cozonac, migdale, portocale, lămâie, unt, mentă, scorţisoară, brânză, ciocolată.

2. Pădurea de bambus reprezentată de un instrument muzical gigant, cu o suprafaţă de peste 20 mp. Este o adevarată pădure de bambus, prin intermediul căreia copiii îşi vor putea crea propriile melodii doar prin lovirea beţelor de bambus.

3. Curcubeul este format din perdele colorate din texturi diferite ce sunt dispuse în zona de stimulare tactilă.

4. Pictura pe sticlă direct pe plajă. Sunt amplasate două panouri verticale de sticlă, ce pot fi pictate de 16 copii în acelaşi timp, prin diferite metode: cu pensula, buretele sau chiar cu degetele.

5. Atelierul de olărit oferă posibilitatea fiecărui copil să simtă în mâinile sale magia lutului și să realizeze, sub îndrumarea terapeuților, cele mai diverse forme pe care să le picteze ulterior.

În cadrul plajei terapeutice, turiștii vor benefica și de un atelier de terapie prin muzică, aici putând să se bucure de sunetul tobelor africane. În plus, persoanele cu dizabilități vor beneficia de o rampă de acces cu ajutorul căreia scaunele rulante vor pătrunde mult mai ușor pe plajă.

Plaja este dotată și cu un ponton plutitor, dar și cu fotolii mobile. Fotoliile mobile vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în apa mării, în timp ce pontonul plutitor va reprezenta un element de siguranță pentru copii, putând să se joace în apă fără să fie în pericol.

Sursa: www.avantaje.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri