Hoții au dat atacul în portul Cernavodă(838)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit pe fluviul Dunărea, zona Cernavodă, o ambarcaţiune cu 37 saci de plastic conţinând 1000 kilograme de îngrşământ chimic şi o autoutilitară cu 900 litri produse pertoliere în 5 bidoane de plastic furate din port, 6 cetățeni cercetați în cauză.

În data de 18.08.2013, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă aflaţi în misiune pe malul stâng al Dunării, au descoperit o ambarcaţiune , încărcată cu 37 saci de plastic conţinând aproximativ 1000 kg. îngrăşământ chimic, la bordul căreia se aflau doi cetăţeni români cu vârste de 30 ani respectiv 38 de ani domiciliaţi în judeţul Ialomiţa şi în judeţul Constanţa.


În apropierea locului descoperirii făcute, pe mal, au fost indentificate alte 4 persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 31 de ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa, aflaţi la bordul unei autoutilitare, marca Opel Movano, încărcată cu 5 butoaie din plastic, conţinâd aproximativ 900 litri produs petrolier.


Pentru bunurile respective, pesoanele în cauză nu au putut prezenta documentele de provenienţă.
În urma cerecetărilor efectuate a reieşit faptul că produsul petrolier a fost sustras de un cetăţean cu vârsta de 59 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, lucrător pe un şlep ancorat în apropierea autoutilitarei.


Celor în cauză, le-au fost întocmite documentele pentru săvârşirea infracţiunilor de „delapidare” şi respectiv „complicitate la delapidare”. A fost dispusă și măsura indisponibilizării mijloacele folosite şi produsele sustrase, cu o valoare totală de 25.550 lei, până la finalizarea cercetărilor.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri