DRAGNEA S-A ÎNCONJURAT DE GÂȘTE ȘI PONTA CONSTRUIEȘTE UN NOU PSD PE RÂU ÎN JOS... ÎNCĂ UN PSD!?

DRAGNEA S-A ÎNCONJURAT DE GÂȘTE ȘI PONTA CONSTRUIEȘTE UN NOU PSD PE RÂU ÎN JOS... ÎNCĂ UN PSD!?(2137)


În politică, în ziua de astăzi, e musai să ai și noroc. Degeaba ai fler, dacă ești ghinionist.!

Poți fi un politician frumos (Claudiu Palaz ?), dar nu faci doi bani dacă nu ești și băftos!

Victor Ponta așteaptă finalul ruletei din Justiție, după ce el a trecut cu bine această probă eliminatorie, în caz de eșec, de peste tot.

Nu spun că Dragnea și Ponta își cobesc unul altuia cu final de pușcărie, dar nu cred nici în pretinsa lor evlavie și omenie…

Să nu dorești răul aproapelui. Nuuuuuuu.
Ați auzit vreo amenințare între cei doi?
Ceva de genul “te fac’, “îți dreg”, “te paradesc”?

Pe Dragnea și Ponta îi mână în luptă o mistuitoare dorință: “să moară capra”.
Nu contează, să moară și capra!

Degeaba mimează domnul Ponta.
I se citesc pe față resentimentele care îl animă față de fostul său prieten și tovarăș de luptă. Mimica feței lui nu arată ca și cum i-ar ține pumnii șefului PSD ca să nu fie condamnat…

Dragnea și-a luat bundiță nouă, iar Ponta partid.
S-a urcat singur pe schele ca să acopere găurile la Pro România, dar un ochi i-a rămas lipit pe ușa din spate a PSD.

Nu vrea ca Liviu Dragnea să ajungă în pușcărie, dar totuși, în caz de criză, este pregătit să le sară în ajutor foștilor săi colegi! E convins că, în caz de forță majoră, el va fi singura soluție ca PSD să nu se destrame.

La o adică, am senzația că asta își dorește. Reîntoarcerea sa în PSD în postura de salvator, cu ritualurile care se practică și cu onorurile aferente.

“Să facem un nou PSD!”
Păi, la o adică, de ce să facem, dacă avem unul gata făcut! Singura piedică în calea iubirii e Dragnea.
Că doar nu o fi nemuritor! A picat el Adrian Năstase, băiat citit!

Chiar dacă s-a înconjurat de gâște, pentru a fi trezit la timp în caz de pericol, Liviu Dragnea e prea uzat ca să mai poată continua lupta pe mai multe planuri: cu Iohannis, cu serviciile, cu Kovesi, cu trădătorii, cu cei înlocuiți de Viorica, Rovana, Carmen etc., cu sistemul paralel, cu de-alde Ghiță, cu vechea gardă a PSD de la Constanța, cu gașca lui Brutus, cu Tăriceanu, care se vrea la președinție…

Ponta se simte din nou în mediul lui. Adică pe cai mari! Vorbește iarăși ca un nepământean, cu aroganța dobândită de la mentorul său, miștocarul Adrian Năstase.

Nu Năstase care a fost depistat în trafic în timp ce juca tenis de câmp la volan.

Ci Năstase care nu a reușit să își numere ouălele din cuibarul de la Cornu.

Și atunci înțelegem de ce fostul premier i-a pasat treburile mărunte din Pro România lui Daniel Constantin, inclusiv campania de racolare de noi membri de partid.

Bun, am înțeles, Ponta e șeful, să se descurce Daniel!
Să se descurce, dar măcar vorbiți amândoi aceeași limbă, nu creați impresia că PRO e prinț și alții sunt cerșetori, în sensul primirii în partid!

În ciuda discursurilor sale apretate, Ponta nu poate fi altfel decât a fost în anii ăștia de când face politică. Adică, zic, un pesedist înrăit și pus tot timpul pe harță, pregătit să plătească polițe celor care îl deranjează.

Fostul prim ministru s-a urcat pe o baricadă mică și, cu tabloul lui Dragnea în față, asmuțindu-se singur asupra lui, strigă: “Vom face un nou PSD!”

Ca în povestea cu podul care s-a dărâmat pe râu în jos.
“Vom face altul mai trainic și mai frumos!” completează fostul președinte al PSD.

Cel care ne-a impresionat în anul când și-a serbat ziua de naștere în stil chinezesc. La mulți ani!

Așadar ne așteaptă un nou PSD prin Pro România.
Un fel de concurent al partidului condus de Liviu Dragnea. Poate chiar echipa a doua în situația în care Ponta se împacă cu Dragnea. Sau cine știe ce decizii vor lua judecătorii în dosarul lui Liviu!

Stau și mă întreb dacă pentru mofturile lui Victoraș eșichierul politic mai suportă încă un PSD!
Nu avem destui figuranți sub alte titulaturi?

Ca să nu mai luăm în calcul și alte schimbări la față. ALDE, de pildă, aliat de nădejde și cu statutul de frate de cruce.

Mă uit cu tristețe la Tăriceanu.
Și-a pierdut toate reflexele de liberal autentic cu care ne încânta chiar și atunci când se plimba cu motocicleta pe străzile capitalei. Și-a pierdut chiar și papionul cu care reușea să-l oftice pe Traian Băsescu…

Lângă ALDE, mă gândesc să mai adaug PMP.
Cel puțin la Constanța,pentru noi, e PSD DOI.
Meritele îi aparțin în totalitate lui Claudiu Palaz.

Sunt curios cum o să procedeze domnia sa când va fi obligat, conform noului protocol, să-și toarne singur cenușă în cap!

Conducerea PRO România a declanșat o amplă campanie de racolare de noi activiști. Da’, cum să zic, numa’ muc și sfârc! Parlamentari țâță de mâță.

Nu am înțeles niciodată expresia asta.
Doi cu mapa, doar unul singur cu sapa!
Aceasta este proporția de cadre din interiorul Pro România.

Cel puțin,așa se vede de afară.
Cei cu mapa se calcă pe bombeuri între ei. Din punct de vedere al șefiei și gomoșeniei, doar în această direcție, Pro România se poate fandosi ca fiind un partid de elită.

Chipurile, domnii racolați de curând sunt unicate. Cumva fostul ministru al Turismului? Au fost “cineva” în partidele de unde vin și vor să fie în continuare și în Pro România, dar nu prea este loc pentru toți la pomul lăudat…

Din acest motiv, atmosfera este încordată. Ferească Dumnezeu să-l ciupești pe vreunul dintre ei!

Cum se apropie cineva mai mult de șefie, se aude un mârâit prelung și deloc prietenos, după care lupii își arată colții.

Victor Ponta nu are nici un fel de greață.
A arvunit doi gealați cu palmele cât lopata și sapă deja câteva gropi de rezervă. Ca să fie, până își întărește domnia sa poziția în partid.

Deocamdată, am sesizat că manifestă o oarecare răceală, ca să nu mă exprim în termeni mai duri, față de tot ceea ce provine din pepiniera ALDE, inclusiv în preajma domnilor Daniel Constantin și Mircea Banias cu care nu numai că nu a colaborat deschis până acum, dar a reușit să-i pună în câteva ipostaze jenante!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri