Consilierii locali PNL se abțin de la vot pentru că primarul Constanței îi tratează pe locuitorii orașului cu indiferență și aroganță

Consilierii locali PNL se abțin de la vot pentru că primarul Constanței îi tratează pe locuitorii orașului cu indiferență și aroganță(1346)


Este binecunoscut faptul că primarul Constanței, Decebal Făgădău, nu are absolut niciun respect pentru locuitorii orașului pe care crede că îl păstorește. Vedem asta în fiecare zi atât în atitudinea arogantă afișată la evenimentele de tip comunist pe care le organizează, cât și în relația cu oamenii cărora le-a promis câte în lună și în stele în campania electorală. Chiar dacă la paradele marca PCR primarul se poziționează în fruntea manifestanților, în restul timpului acesta se ascunde în biroul său de la „Casa albă” sau își găsește drum, în interes de serviciu, bineînțeles, în afara țării.
În plus, primarul nu își ascunde doar propria persoană prin cotloanele palatului administrative, ci și deciziile pe care le ia în aparatul pe care cu onor îl conduce.

A trecut mai bine de o lună de când PNL Constanța a solicitat primarului Constanței, în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, să comunice în scris care sunt atribuţiile expres delegate fiecăruia dintre cei doi viceprimari ai Constanţei, Costin Răsăuţeanu, respectiv Dumitru Babu. PNL Constanța a cerut și rapoartele anuale de activitate ale celor doi viceprimari ai Constanţei, rapoarte la care erau obligaţi de prevederile exprese ale legii privind administraţia publică locală.

Răspunsul scris se lasă încă așteptat cu toate că legea spune clar care este termenul în care trebuie trimis: 30 zile. Chiar și în condițiile în care activitatea celor doi viceprimari este atât de laborioasă încât funcționarilor Primăriei le-ar trebui zile întregi să le pună pe hârtie și chiar dacă documentul ar fi fost pus la poștă în Barcelona, acolo unde primarului îi place să își petreacă vacanța, tot ar fi ajuns în timpul prevăzut de lege la noi.

Prin urmare, consilierii locali PNL se vor abține de la vot în ședința de mâine a Consiliului local municipal.

Considerăm că este o bătaie de joc din partea primarului la adresa noastră, dar și a cetățenilor Constanței. Lipsa de transparență și încălcarea legii ne determină să credem că solicitarea noastră atinge niște puncte sensibile pentru Decebal Făgădău. Atât de sensibile încât preferă să încalce legea decât să ne răspundă”, a declarat Septimiu Bourceanu, coordonatorul Organizației Municipale PNL Constanța.

Prin acest protest, PNL Constanța încearcă să atragă atenția că trăim într-un oraș guvernat de legea bunului plac și edilii, care nu știm exact ce prestează pentru această comunitate, nu au absolut nicio problemă să închidă ușile în nas oamenilor, așa cum au închis, de altfel, și orașul.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri