RĂZBOIUL H2O.  AU VRUT SĂ-L UDE CU APĂ PE FAȚĂ, DAR ȘI-AU ADUS AMINTE CĂ E MULT PREA SCUMPĂ!

RĂZBOIUL H2O. AU VRUT SĂ-L UDE CU APĂ PE FAȚĂ, DAR ȘI-AU ADUS AMINTE CĂ E MULT PREA SCUMPĂ!(1652)


Teoretic vorbind, o problemă socială ar trebui să îmbine, nu să dezbine populația unui oraș cu un număr atât de mare de osândiți precum Medgidia.

O problemă socială e ca o durere comună. O simte fiecare dintre noi. Mai mult sau mai puțin, după posibilități.

Cum e să trăiești sub spectrul sărăciei?
Nu simțim cu toții același disconfort? Nu ne confruntăm cu toții cu aceleași probleme? E drept, uneori, sărăcia ne înrăiește, deși nu ar trebui să se întâmple așa...

Prețul apei potabile furnizate populației reprezintă un subiect care merită să fie discutat cu cetățenii, într-o formulă organizată, dar să fie dialog.

Apa este o problemă regională a cărei rezolvare depinde de Medgidia, datorită resurselor pe care le are. Când e vorba de apa tuturor, te aștepți ca participanții la o manifestare dedicată acestui subiect să se alinieze pe un singur rând. Nu pe două rânduri, nu pe trei rânduri și, în nici un caz, cu cetățenii orientați unii împotriva celorlalți. Și, în nici un caz, privindu-se pe sub sprâncene cu dușmănie, amenințându-se reciproc, adresându-și tot felul de injurii.

Vrea cineva să împartă populația orașului în două oștiri care se confruntă pentru o miză incredibilă: “apa chioară” din rezervele limitrofe! O numesc așa, pentru că, deocamdată, este apă chioară.

Dacă tot vorbim despre aceste rezerve, cine și de ce are interesul să tulbure apele la Medgidia? Chiar nu se poate discuta înțelept, în liniște și cu responsabilitate pe o temă de interes major?

Dușmani, s-au grăbit să-l acuze pe Vrabie că urmărește doar un câștig electoral.

Îi numesc dușmani pentru că, dacă observați, comportamentul lor emană foarte multă răutate. Rezultatul? De la mitingul apei s-a ajuns la mitingul CONTRA Vrabie!

Din acest moment, tot ceea ce au dezvoltat dușmanii săi nu a mai avut nici o legătură cu apa. Obiectivul lor nu era prețul apei la consumator, ci plata unor polițe adresate primarului!

De la o manifestare care s-a vrut a fi una cetățenească s-a ajuns la una politică! Și-au făcut loc în scenă cei care subit nu au mai militat pentru apă ieftină la Medgidia. În schimb, au cerut organizarea unui referendum pentru realegerea primarului!

De la o simplă cană cu apă, i-a luat durerea de cap!
Ca să vedeți și dumneavoastră care este circuitul apei în natură la Medgidia!

Dacă tot vorbim de apă, s-a dat apă la moară celor din PSD! Nu PSD-ului, ca partid, aici e buba, ci doamnei viceprimar Vlădescu, care a bruiat întreaga manifestare! Vlădeasca a pus în mișcare un întreg spectacol de sunet și lumini, exact ca atunci când s-a plâns lumii întregi că a fost bătută de primar! Dar nu s-a înțeles prea bine cum… Și cum zicea o altă femeie celebră, “Dovada! Unde-i dovada?”

Diversiunile de acest gen au coborât în stradă.
De data asta, a fost pusă în scenă o piesă melodramatică în care un biet cetățean este bruscat de primar. În toate scenetele regizate în timpul alegerilor locale, de la Caragiale încoace, apare întotdeauna un personaj care este luat la palme, la șuturi, este tăvălit bine, tras de urechi, ciufulit, chiar dacă are chelie, și măsurat cu măturoiul gunoierilor. Personajul este CETĂȚEANUL, ciuca bătăilor. El încasează de la toți, pentru a fi convins să voteze cu un candidat anume. Sau, în cazul nostru, să joace rolul victimei violenței de care, chipurile, dă dovadă primarul!

În mod obișnuit și constant, CETĂȚEANUL, care nu trebuie confundat cu Valentin Coman, un tip absolut admirabil, prezenta următoarele semnalmente standard: pirpiriu, peltic, flutură izmenele pe el, cârpit în fund, pămpălău. Cu o singură replică verbală: “Ba pe-a mamei dumneavoastră!” pe care o repeta la infinit.

De data acesta, în rolul cetățeanului nehotărăt a jucat un domn bine echipat cu mușchi pe el, cu un fizic care impune respect, cu alura unui luptător din trupele de comando, stăpân pe el, dur în priviri, fibră de fibră, îmbrăcat în ținută sport. Cu alte cuvinte, o altă tipologie de personaj, cu maxilarul încleștat, care abia așteaptă să fie provocat. Păi, câte karate trebuie să știe și câte centuri negre trebuie să aibe le el primarul, și nu numai primarul, ca să îndrăznească să-i dea un brânci acestui exemplar de sportiv complet!

De altfel, când s-a pus în mișcare vârtejul creat în jurul primarului, cu o băbuță împinsă și ea în mijloc pe post de meteorit, singurul care a rămas în picioare a fost cetățeanul cu mușchi pe el! Înainte, mă rog, după cum l-am descris, mai mergea să-i dai CETĂȚEANULUI o scatoalcă după ceafă sau un baston pe spate.

Da’ întreb acum, după cum l-a prezentat o televiziune locală, îți mai dă mâna, domnule ales al poporului? S-a schimbat vizibil raportul de forțe! Nu pun la îndoială demersul său cetățenesc, dar politicienii au exploatat imediat scurta busculadă, nici aia spontană, ci provocată, acuzându-l gratuit pe primar că a asmuțit jandarmii asupra lui!

Ce i-au mai plâns de milă! Au vrut unii să-l ude cu apă pe față, dar și-au adus aminte că este mult prea scumpă! Am descris acest episod ca să realizați și dumneavoastră ce s-a ales dintr-o inițiativă bună și cât de ușor se poate ajunge în derizoriu.

Tragem linie și facem totalul: una busculadă cetățenească, una busculadă cu jandarmi, Vlădeasca scâncind că Vrabie a stropit-o cu apă și a tras-o de codițe, alea false, consilieri împușcându-se reciproc cu pistoale cu apă, apropo, la Medgidia, au crescut vânzările de pistoale cu apă, schimb de castane între consilieri, bârfe de Peștera etc.

După toată bulibășeala de care am avut parte, conflictul dintre RAJA Constanța și Primăria Medgidia a intrat în atenția Guvernului! Ceea ce nu reprezintă un motiv de bucurie pentru primarul Valentin Vrabie, știut fiind faptul că, aici, la Guvern, activează cei mai buni gropari din patria noastră.

Pe de altă parte, forțând un pic un proverb, aș spune că RAJA arde și Iordache se piaptănă, în speranța că, participând la un concurs de MISS UNIVERS, are toate șansele să-i ia locul lui Felix Stroe!

Cine este Iordache?
Un liberal scos de la naftalină care se și vede, conform și calculelor domnului Țuțuianu, președintele RAJA!

Îi dai un pahar cu apă de sete și el vrea toată RAJA!

În loc să dea, ca fost primar al orașului Medgidia, explicații pentru acumulările de datorii, dumnealui este reactivat!

Trăiască frăția de nezdruncinat dintre PSD și PNL!
jooble.org