Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
ANTONIADIS, PE SCENA CULTURALĂ, ÎNCĂ NU PE CEA POLITICĂ ...

ANTONIADIS, PE SCENA CULTURALĂ, ÎNCĂ NU PE CEA POLITICĂ ...(2627)


Anton Antoniadis, în egală măsură român și grec, păstrează, în activitatea sa de zi cu zi, ritmul alert cu care ne-a obișnuit, aceeași prospețime și aceeași consistență în tot ceea ce face. Și, trebuie să recunoaștem, ceea ce face, și nu este doar părerea mea, face foarte bine.

Nu îmi amintesc dacă, în perioada parcursă de la revoluție încoace, la Constanța, cultura, principala sa pasiune, a mai cunoscut un asemenea salt calitativ și cantitativ.

E suficient să luăm în calcul activitatea desfășurată de Antoniadis de la “Zilele Greciei” încoace, incluzînd în palmares ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DANSULUI, când pe scenă s-au reunit deopotrivă români, greci, turci, tătari, aromâni, în toate formele de dans posibile și cunoscute, un regal al dansului de orice formă și culoare, dans ce se vede cu ochiul liber că unește și reunește, nu dezbină, manifestare de bucurie într-o Românie tulburată parcă de ură. ..

Perioada menționată reprezintă munca la vedere, însumând producțiile finite. Nu mai iau în calcul eforturile pe care Antoniadis le face în culisele fiecărei acțiuni culturale, selecție, organizare din toate punctele de vedere, incluzând și chestiunile tehnice. 

Știind cât de repede îi bate inima, m-am întrebat de multe ori: “Oare când se odihnește omul ăsta?”

Neodihna lui se materializează în proiecte impresionante, în spectacole și festivaluri, prilej de bucurie pentru tinerii artiști, cărora li se oferă șansa de a evolua pe cât mai multe scene.

Neodihna lui Antoniadis se mai materializează în numărul mare de spectacole dăruite constănțenilor, dovadă că am revenit la standardele stabilite de sălile mereu pline.

Prezent la Digi24 Constanța, Anton Antoniadis a dezvăluit un sfert academic dintr-o mare surpriză pe care intenționează să ne-o facă în toamna acestui an. Deocamdată în faza de proiect, ar putea prinde contur un megaspectacol dedicat împlinirilor istorice din acest an.
“Fac spectacole pentru oameni, nu neapărat pentru VIP-uri.”

Deși, în general, este foarte atent să nu amestece cultura cu politica, domnul Antoniadis și-a permis luxul de a-și spune părerea în legătură cu viața politică a cetății și diverse alte fenomene colaterale. Punctez doar câteva dintre opiniile sale, pentru că foarte mulți constănțeni și-au pus speranțele în acest personaj deosebit numit Speranță, în românește și în grecește.

Securea războiului rămâne descoperită, politicienii sunt doar pentru ei, în general, toată lumea este pentru ea, foarte puțini sunt cei care se sacrifică pentru țară, cei mai mulți votează disciplinați partidul, nimeni nu reprezintă alegătorul etc.
Dacă se gândește cumva să intre în politică? Deocamdată, NU!

Antoniadis, NU, dar constănțenii, DA, își pun speranțele în domnia sa ca posibil primar al Constanței…

Cel puțin, la acest moment, Antoniadis se gândește la marele spectacol din luna septembrie. Se anunță o distribuție de zile mari…

Repet, un mare spectacol pentru oamenii Constanței. Antoniadis se gândește la scena culturală și nu la scena politică. Deocamdată, NU.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri