Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CUM SE CIURUIESC PESEDIȘTII ÎNTRE EI!

CUM SE CIURUIESC PESEDIȘTII ÎNTRE EI!(2464)


Celebra expresie “I-am ciuruit!”, preluată din filmele lui Sergiu Nicolaescu, e din nou în vogă.

Ciuruitul a devenit un act de bravură șmecherească. L-a preluat și l-a împărțit la tot poporul domnul Traian Băsescu, căruia îi plac șmecheriile. Când a câștigat alegerile prezidențiale, și-a sfidat adversarii strigând: “Un fleac, i-am ciuruit!’

După aceea, cu domnia sa pe post de Kalașnikov, ne-a ciuruit Guvernul Boc. Dar, cum să spun, ne-a ciuruit rău de tot la salarii și pensii! Boc ăsta, micuțul, ne-a ciuruit bine de tot! Ne-a lăsat, scuzați expresia, în curul gol ca să se vadă unde am fost ciuruiți.

Să trăiți bine!
Ați auzit o glumă mai proastă decât asta?
Șmecherul de Băsescu! Mai întâi ne-a ademenit cu traiul bun și după aceea ne-a ciuruit! Sită ne-a făcut!
Cât tupeu și cât sânge rece!

Mă aștept, acum, ca, la Chișinău, să lanseze o nouă lozincă. “Să vă uniți bine!”
E o lozincă forțată, dar, ce contează, Băsescu candidează! S-a redeschis fabrica de patrioți modelul STAS universal.

Chiar a ajuns Băsescu, după ce ne-a ciuruit, unificatorul tuturor românilor?
Tocmai domnia sa, semnul mirării, care ne-a dezbinat! Tocmai domnia sa care ne-a împărțit în ciuruiți și mai puțin ciuruiți!

Ciuruitul, nu numai ca activitate meșteșugărească, revine în actualitate, fiind pe buzele tuturor. Dacă până și președintele Federației Române de Fotbal a căzut în patima ciuruitului din toate părțile!

Păi, întreb, în materie de fair-play, exemplul președintelui FRF este demn de urmat?
În loc să dea semnalul reconcilierii, domnul președinte al FRF a ținut, cu aerul lui de încrezut, să se dea din nou mare că și-a ciuruit contracandidații…

Ce să înțeleg din atitudinea domniei sale? Că, patru ani de acum încolo, va continua să plătească unora polițe? Că noua sa deviză va suna astfel: “Ciuruiesc, ciuruiesc, până turbez”? Dacă ar fi să fie vorba de răzbunare, oare a cui armă este ea?

În acest context, spațiul politic s-a transformat în poligon de tragere. În acest spațiu, oricine poate deveni țintă. E suficient să dea de bănuit că (doar) intenționează să candideze la alegerile locale și imediat este luat la țintă! Dacă se poate, ciuruit de la un cap la altul până e făcut sită.

În materie de ciuruit, constat că avem destul de mulți trăgători. Dar, ce-i drept, nu toți sunt de elită. De la politician la politician, diferă armamentul din dotare. Au apărut modele noi de armament și muniție de război.

Trec doar câteva în revistă.
Mitraliera cu lături cu foc automat, care nu ciuruie, ce-i drept, dar pătează.
Aruncătorul de ouă stricate cu lunetă.
Pușca cu calomnii.
Tancul cu diversiuni.
Mașina de război de călcat în picioare adversarul politic. Mine plutitoare într-un mediu viciat.
Dinamita silențioasă.

Ciuruitul a fost ridicat la rang de artă. De aici și satisfacția celui care își realizează planul la ciuruit.

Suntem în faza împerecherilor înainte de alegerile locale. De pildă, Decebal Făgădău. Ca să mai prindă un mandat, este în stare să se împerecheze, politic vorbind, și cu dracul!

Noroc că dracul nu contează. Doar își bagă coada. La nevoie, l-ar putea înlocui Claudiu Palaz, care susține găselnița lui Traian Băsescu cu alegerile în două tururi pentru Primărie.

În mod de-a dreptul surprinzător, Decebal Făgădău are boală să-l ciuruiască pe Horia Constantinescu. Pe cine nu-l lași să-și rupă gâtul pe balansoarul din parcul copiilor, nu te lasă să candidezi la șefia Primăriei Constanța.

De frică să nu îi ia locul cineva la candidatură, Făgădău trage în tot ce mișcă! Ciuruie la întâmplare toate persoanele care i se par dubioase și cu șanse să-l înlocuiască.

A învățat ceva din ciuruiala generală prilejuită de Congresul PSD, exemplul lui Dragnea fiind mai mult decât mobilizator. De altfel, tot el își bagă în continuare coada, uneltind împotriva lui Felix Stroe…

Făgădău? Hop și el la răzbel! Pentru că i-a urat la mișto să urce cât mai sus în ierarhie, Făgădău ar vrea să-l ciruiască spontan pe Felix Stroe, beneficiind de serviciile servantului său Horia Țuțuianu. S-a făcut al dracului!

Ciuruitul reprezintă principala preocupare a domnului primar, lăudat peste măsură, la Târgul internațional de turism de la Bilbao, de președintele Țuțuianu.

Pentru că se trage fără avertisment, Chițac stă, deocamdată, cu capul la cutie. Băiat deștept. Cât timp pesediștii se ciuruiesc între ei, ce rost are să iasă la înaintare! Îi lasă să obosească și pe urmă o să-i ciuruiască…

Liberalii?  Nu contează.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri