CU TRIMITERE LA BRUTUS. ȘI TU, ȚUȚUIANULE?

CU TRIMITERE LA BRUTUS. ȘI TU, ȚUȚUIANULE?(2123)


Printr-o intrigă de palat de doi lei, Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, a reușit să iasă, în fine, din anonimat. E și dumnealui important! S-au întors drumurile de la Mecca special către el!

Cum dracu’ se întâmplă în viața asta, Țuțuianu a devenit spânzurătoarea lui Felix Stroe! La o adică, dacă vrea dumnealui, halișbeliș pe furiș! Nu știu ce înseamnă treaba asta, dar nu am găsit altă rimă...

De când s-a zvonit că vrea să-l “execute” pe Felix Stroe, motănașii lingușitori s-au și grăbit să-i șteargă grabnic pantofii cu costumele lor de lux. Chiar cu gulerele lor albe... Nici nu știe la ce se expune...

Uneori, torsul pervers al acestor motănași, care te încălzește repede, poate deveni periculos. De pildă, te fură somnul la volan…
Adevărul este că se fură! Cu atâția motănași la picioare torcând la unison, riști să îți pierzi până și uzul rațiunii!

Îți dai seama ce chestie? Țuțuianu în rolul nașului lui Felix! Păi, nu era invers? Felix Stroe nașul lui Țuțuianu? Vrea și Țuțuianu să fie naș măcar o tură!

Nașul nașului său?
Cred că este o eroare la mijloc. Nu îl văd eu pe domnul Țuțuianu în stare de o asemenea mârșăvie! Finul contra nașului? Gura uscată mușcând adânc din mâna care l-a săltat de la subsol la sol în orele de zbor!

Chiar zilele trecute, domnul Țuțuianu se jura că nu fură...inimile altora! Sigur, în anumite pauze generate de necesitatea de a respira, vocea domnului Țuțuianu putea fi ușor confundată cu cea a mielușelului blând, dar care știe karate și...bate!

Mieros, ceea ce nu-i stă în caracter, a ținut să se explice. Nu se atinge nimeni de directorul de la RAJA (!!) După care, a completat declarația sa pe un ton esențial ironic, ceva în genul: “Dar nu vedeți, tovarăși, ce rezultate bune a înregistrat domnul Stroe în întrecerea socialistă?”

Stau și mă întreb de ce oare Horia Țuțuianu a simțit nevoia să se explice! Și de ce cu atâta grabă ca să se încadreze cu declarația sa ambiguă imediat după conferința de presă organizată de directorul general al RAJA Constanța!

Adică de nașul. Care conferință, i-a picat greu domnului președinte al CJC, care a realizat că dacă aluneci pe o coajă de banană poți să îți rupi gâtul mintenaș. Am folosit cuvântul “mintenaș” pentru că nu am găsit altă rimă…

Lupul singuratic pare a fi rănit, dar nu se știe niciodată ce reacție poate avea în final...

Conferința de presă a fost o mișcare tactică bine gândită, în condițiile în care lupul singuratic, cum l-am numit eu pe domnul Stroe, este încolțit din toate părțile. Nu prin prisma bilanțului încărcat de concluzii pozitive, acestea fiind cunoscute de toată lumea. Și care oricum nu contează, dacă Dragnea își vâră din nou coada în treburile interne ale PSD de la Constanța...

Conferința de presă cu pricina a avut un alt moment al adevărului, mult mai important decât toate cifrele la un loc. Absența domnului Țuțuianu, care, de data aceasta, a lipsit de la un eveniment pe care altădată îl onora cu prezența sa! La ultima conferință de presă de la RAJA la care a participat, după ce Felix Stroe a fost cooptat în Guvern, a fost deosebit de activ!

În mare criză de fapte de vitejie, ca și data trecută, domnului Țuțuianu i-ar fi prins bine proiectele europene, prezent și viitor, realizate de RAJA. De când a ajuns, nu știu prin ce întâmplare, că doar nu a dat preselecție la “Floarea din grădină”, președintele CJ Constanța, domnul Horia Țuțuianu e foarte prețios...

Nu eram noi sătui de prețioșii noștri de zi cu zi, Palaz, Babu, Făgădău etc., cărora nu le mai ajungi nici cu prăjina la nas, a mai apărut unul!

Personal nu am auzit de domnia sa, până la momentul înscăunării, și care sunt faptele sale de vitejie...
De aceea, poate, prins bine în vârtejul succesului efemer, domnul Țuțuianu a uitat repede de unde a plecat!

Se întâmplă. Dar să-l uiți și pe cel care te-a sprijinit, parcă e prea mult! Cu convingerea că am în față un tânăr politician mai puțin îndoctrinat, mi-am permis să fac, într-un material, un scurt comentariu privind atitudinea domnului Țuțuianu față de mentorul său în toate cele ce sunt!

Am pus și eu o întrebare nevinovată. Gesturile sale din ultima vreme față de Felix Stroe seamănă foarte mult cu reacțiile lui Brutus înainte de momentul fatal. Mai ales că Țuțuianu pare să se fi transformat, după cum am mai scris, în agentul electoral 007 al primarului Făgădău!

Prin desele sale ieșiri în public cu dedicație, președintele CJC girează nerealizările primarului, care, în disperare de cauză, are nevoie de un garant. Cu sau fără știința lui, Țuțuianu joacă exact acest rol!

Acest lucru m-a determinat să trag o concluzie. Dacă e trădare, să aibe curajul să o recunoască și în fața celui trădat! Despre toate aceste chestiuni, am vrut să port o discuție cu domnul Țuțuianu, încurajat fiind și de aprecierile pozitive ale domniei sale la adresa mea. Dar, ca la pomul lăudat, să nu te duci cu sacul nici la președintele Țuțuianu!

Pentru o discuție de câteva minute, în care intenționam să clarific toate aceste chestiuni, am așteptat două luni de zile, fiind amânat, cred, de multe ori în bătaie de joc! Desigur, în această situație inadmisibilă, am dat drumul la material.

Cine credeți că s-a supărat precum un cunoscut personaj mioritic pe sat? Domnul presupus viitor lider al PSD Constanța! Ca atare, mi-a trimis pe telefon un SMS cât o mușcătură de șarpe veninos: “MULȚUMESC”!!!

Știți ce mă pune pe gânduri? Faptul, că până să fie promovat, Horia Țuțuianu era un cetățean ca noi toți. Unul dintre constănțeni. Când a avut el timp să devină atât de sensibil și de răzbunător? Pentru că domnia sa mi-a închis definitiv orice portiță a dialogului!

De când a început să-l gâdile plăcut senzația pe care ți-o transmite convingerea că ești Dumnezeu pe pământ?

Dumnezeu, și nu funcționar public plătit din banii contribuabilului, chiar cu suma aia ridicolă invocată la mișto de un jandarm!
jooble.org