Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
PIERDUT HORICĂ! POARTĂ BRĂȚARĂ PSD!

PIERDUT HORICĂ! POARTĂ BRĂȚARĂ PSD!(2249)


Nu știu dacă se mai poartă, dar pe vremuri Radiovacanța avea o rubrică de mare utilitate și succes. Anunța și dădea semnalmentele copiilor rătăciți pe plajă. Era un fel de dădacă radiofonică pentru părinții distrați care nu își supravegheau odraslele.

Mă întreb, astăzi, cum ar suna un anunț de genul “Pierdut copil Horică! Poartă brățară PSD!”

Ca să facem un exercițiu de imaginație, copilul este Horia Constantinescu, nimeni altul decât comisarul Cattani de la O.P.C. Constanța, pe care paradoxal nu îl mai revendică nimeni!

Ba, dimpotrivă, diverse persoane, cel mai vehement fiind Mohammad Murad, îi cer demisia din funcția pe care o deține în prezent, poziție de pe care a dat multora bătăi de cap. Mă refer în principal la controalele efectuate pe litoral.

Lozinca afișată, în aceste zile, emană un mesaj categoric: “Să ne lase, domnule, în pace cu controalele lui cu tot!”

Să recapitulăm. Nimeni nu își mai amintește cum a apărut subit pe piață acest personaj care, la început, a băgat groaza în comercianții învățați să încalce legea și nu numai. Cât timp s-a știut, până la cel mai înalt nivel, că aproape întreg comerțul nostru socialist, pentru că de fapt asta am moștenit, este o mizerie, nimeni nu a ridicat nici măcar un deget! Și, parcă la un semn, a apărut Cattani, care a început să facă prăpăd printre cei care comercializau produse alimentare expirate.

PSD nu l-a adoptat din prima, în ciuda comentariilor evidente privind apartenența politică a comisarului, dar, după ce a văzut că are succes la publicul aflat în așteptarea lui Robin Hood, a confirmat brățara cu însemnele sale de la mâna lui Horică.

Între timp, domnul Cattani, cum îi place să i se mai spună, a confirmat mai multe aspecte din viața sa politică în presă, inclusiv prietenia cu familia fostului premier Adrian Năstase. Cum se întâmplă la noi, timpul a trecut în defavoarea lui Horia Constantinescu. Cum altfel, dacă Mohammad Murad, singurul investitor, se încumetă să șteargă cu el pe jos, cerând demiterea rapidă a comisarului! E cumva, domnia sa, membru al PSD?

Dintre zecile de catarge, două sunt principalele motive invocate de Mohammad.
Primo: tărăboiul făcut cu ocazia controalelor efectuate pe litoral, ceea ce, anul trecut, a generat un disconfort permanent printre turiști, dar, mai ales, printre agenții economici! Chestia cu disconfortul e tare de tot! Secondo: Tot tărăboiul ar fi de fapt o manevră electorală menită să susțină candidatura lui Horia la Primăria Constanța!

După un asemenea atac, care te poate lăsa lat, PSD nu a avut nici o reacție! Și-a băgat capul între urechi și l-a lăsat pe comisar să se descurce singur, cu brățara PSD la mânuță, dar nerevendicat!

Culmea politicii, Horia Constantinescu a încasat-o de la doi dintre acoliții PSD, care alcătuiesc de la o vreme încoace un cuplu politic de-a dreptul ciudat!

Mi-a greu și acum să cred că Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, intră în aceleași tipare cu primarul Decebal Făgădău, care se agită cu disperare pentru un nou mandat!

Cum? Folosindu-l pe președintele Consiliului Județean pe post de agent electoral! Amândoi sunt vădit incomodați de prezența comisarului în peisajul electoral!

Nici restul conducerii PSD Constanța nu pare încântată de alăturarea lui Horia Constantinescu lângă sigla partidului, dovadă că nimeni nu a sărit să-i ia apărarea!

Mai mult decât atât, PSD s-a trezit cu o nouă castană fierbinte în brațe. Dacă PSD face pe mortul în păpușoi, se descalifică. Dacă susține tacit propunerea lui Mohammad, înseamnă că nu are personalitate. Dacă încearcă să se spele pe mâini pe blat, înseamnă că fuge de răspundere.

Faptul că unii dintre mahării PSD i-au întors spatele comisarului ne arată nouă că în interiorul partidului s-au încins spiritele în perspectiva alegerilor locale…

Adversarii OPC vor profita de slăbiciunile celor care, făcând din țânțar armăsar, au politizat o activitate importantă de pe litoral.

De acum încolo, sunt convins că șansele lui Horia Constantinescu de a candida la Primăria Constanța sub sigla PSD sunt serios diminuate...

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri