GRECII NU AU NEVOIE DE CUVINTE !

GRECII NU AU NEVOIE DE CUVINTE !(3462)


După spectacolul de clasă dedicat Zilei Greciei, m-am convins de un lucru cât se poate de evident. Ca să-și exprime sentimentele și să comunice, grecii nu au nevoie de cuvinte! De aceea, nu se lansează în lungi și inutile discursuri și au grijă să nu plictisească.

De altfel, îndemnul domnului Anton-Traian Antoniadis, în debutul manifestării, la vorbe puține și prestații artistice cât mai multe, a fost foarte bine primit de întreaga asistență, însumând sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța plină.

Grecii nu au nevoie de cuvinte!
Ei au la îndemână muzica și dansul. Deși au vorbit foarte puțin, și-au completat mesajul cu un program artistic de excepție. Nimic nu a fost întâmplător pe scenă. Fiecare moment a avut de transmis un mesaj prin cântec sau dans.

Grecii respiră prin muzică.
Și fac chestia asta prin intermediul unor interpreți de o sensibilitate ieșită din comun.

Grecii nu au nevoie de cuvinte.
Ne-a convins tânărul și fermecătorul Ionuț Galani, o floare rară în peisajul nostru muzical. Ce voce! O trăire unică. Expresivitate, la maxim. Chiar dacă nu știi grecește, Galani te ajută prin cântec să înțelegi mesajele unui popor muzical. Au urmai apoi în cascadă dansurile specifice folclorului grecesc.

Grecii nu au nevoie de cuvinte ca să-ți povestească istoria lor. De la Zorba încoace, dansul și-a întărit poziția în preferințele artistice ale tuturor celor care iubesc Grecia. De altfel, finalul spectacolului, cu oameni pe scenă, dansând fericiți, mă scutește de orice alt comentariu.

La greci, dansul unește și nu dezbină. Dansul îi face pe oameni mult mai puternici. Au și ei hora lor dedicată unirii sufletelor. Dansul înseamnă continuitate, dovadă tinerii promovați pe scena acestui mare spectacol, care au fost lăsați să evolueze alături de seniorii Ansamblului Elpis.
Tineri. Foarte mulți tineri! Acesta este elixirul continuității sub spectrul cultural și artistic.

Grecii nu au nevoie de cuvinte.
E suficient să fie reprezentați de un strateg și organizator de calibrul lui Anton-Traian Antoniadis. Toate manifestările organizate de domnia sa au avut un final fericit și onorabil, au ridicat cota de interes intern și extern față de județul nostru. Antoniadis a redat respectul cuvenit actului cultural, fie că a promovat acțiunile românilor, fie pe cele ale grecilor. A fost și a rămas adeptul promovării actului cultural autentic și nu a șușanelelor care poartă însemnele unei mediocrități acute.

Atacat de multe ori pe nedrept de tot felul de mediocri și neaveniți, Antoniadis și-a păstrat conduita și nu a abdicat de la principiile sale. Din acest punct de vedere, încluzând și succesul de vineri seara, merită tot respectul.
Datorită contribuției sale în plan artistic și cultural, despre Constanța, în ultimii ani, se vorbește la superlativ.

Grecii nu au nevoie de cuvinte. Îl au pe Antoniadis.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri