Apar noi modificări ale Codului Fiscal

Apar noi modificări ale Codului Fiscal(1224)


Guvernul va discuta ordonanța de urgență cu mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro.

De asemenea, Executivul va decide dacă salariile bugetarilor vor fi plătite înainte de vacanța de Paște.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat, ieri, că o modificare principal ar fi impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu condiţia să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei.

Este un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru joi în şedinţa de guvern. Una dintre principalele modificări este: plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit, dar dacă vor să opteze, trebuie să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei”, a declarat ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, o altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal.

De asemenea, o modificare vizează majorarea de la 2% la 3,5% a cotei din impozitul pe veniturile persoanelor fizice care poate fi alocată ONG-urilor.

Posibilitatea ca salariile bugetarilor să fie plătite înainte de vacanța de Paște este un alt punct pe agenda Cabinetului Dăncilă, în ședința de joi.

Noi analizăm această propunere la nivelul Guvernului. Dacă va fi cazul să fie luată o astfel de decizie, se va anunţa în şedinţa de Guvern de joi”, a declarat, marţi, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul a subliniat, însă, că măsura va fi luată doar în condiţiile în care statul îi va trata în mod egal atât pe angajaţi, cât şi pe pensionari.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri