Atracțiile turistice ale orașului EFORIE vor fi valorificate

Atracțiile turistice ale orașului EFORIE vor fi valorificate(3117)


   Primaria orasului Eforie a inceput de astazi implementarea contractului de finantare pentru proiectul cu titlul

“REABILITAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE UTILITATE PUBLICA PENTRU VALORIFICAREA ATRACTIILOR TURISTICE IN ORASUL EFORIE”.

Proiectul finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului - Prioritatea de investitii 7.1 – Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone care sa includa reconversia regiunilor industrial aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor natural si culturale specific va fi implementat in Orasul Eforie, statiunea Eforie Nord, judetul Constanţa si are un buget in valoare totala de 21.965.417, 46 lei.

Investitia vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitatile din corpul drumului, iluminat public si dotari in zona bulevardului Tudor Vladimirescu si strada Marii – Eforie Nord in scopul accesibilizarii principalelor obiective turistice naturale.

Obiectul de investitii vizeaza urmatoarele activitati: lucrari de inginerie geotehnica pentru stabilizarea terasamentului drumului; refacerea infrastructurii rutiere de baza si modernizarea utilitatilor din corpul drumului (refacere trotuare, iluminat public, dotari cu mobilier urban, si instalare wi-fi in spatiile publice).

Obiectivul general al proiectului il constituie valorificarea resurselor turistice natural specific statiunii balneoclimaterice Eforie cu scopul de a spijini cresterea economica sustenabila a zonei si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca.

Investitia propusa este inclusa in Strategia privind dezvoltarea durabila a Orasului Eforie, judetul Constanta 2014-2020.

Necesitatea realizarii investitiei:

Atat bulevardul Tudor Vladimirescu cat si strada Marii reprezinta principalele cai de acces in zona turistica si balneoclimaterica a statiunii Eforie Nord. Ambele strazi se afla intr-o stare de degradare avansata, improprie utilizarii intr-o statiune turistica, fiind afectate in ultima perioada de lucrarile de modernizare a retelelor de utilitate publica. Prezentul proiect este complementar si pune in valoare investitia Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publica – Lacul Belona. Pe perioada sezonului estival, modernizarea celor doua strazi va asigura descongestionarea traficului auto in zona de acces catre obiectele turistice adiacente.

Prin implementarea proiectului se vor executa urmatoarele activitati:

1. Modernizare infrastructura rutiera – bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Marii 2 si strada Marii 1;
2. Amenajare zona de promenada pe bulevardul Tudor Vladimirescu si Strada Marii 2
3. Realizare pista de role si biciclete
4. Montare mobilier urban
5. Amenajari parcaje, trotuare precum si amenajari peisagistice;

Grup tinta / potentiali beneficiari:

- Primaria Orasului Eforie – ca solicitant si beneficiar direct al proiectului
- Vizitatorii si turistii romani si straini care vor fi atrasi prin infrastructura modernizata
- Beneficiari indirecti: Structurile asociative, reprezentantii societatii civile, mediul de afaceri din Orasul Eforie, comunitatea locala, prin cresterea economica a zonei, cresterea numarului de vizitatori și implicit a numarului de sosiri/innoptari in structurile de cazare existente in Orasul Eforie, cresterea numarului de angajati in statiune.

Durata de implementare a proiectului: 53 luni

Sursele de finantare:

Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) - 85% din valoarea eligibila a proiectului
Bugetul de stat - 13% din valoarea eligibila a proiectului.
Rata de cofinantare a Primariei Orasului Eforie - 2% din valoarea eligibila a proiectului.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri