Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
SPOVEDANIA  DE LA COSTINEȘTI:  COMISARUL CATTANI RECUNOAȘTE CĂ A GREȘIT!

SPOVEDANIA DE LA COSTINEȘTI: COMISARUL CATTANI RECUNOAȘTE CĂ A GREȘIT!(3077)


Constat cu satisfacție că am avut dreptate în privința domnului Horia Constantinescu. Dându-i Cezarului ce-i al Cezarului, dincolo de orgolii și pasiuni, domnul Constantinescu rămâne un personaj special, dar nu inabordabil, cum au crezut unii, la început, chiar și eu…

Horia Constantinescu nu este un individ care să se predea de unul singur pe tavă doar pe considerentul că cineva i-a făcut capul mare. Nu-i permite statutul profesional, caracterul, felul lui de a fi, mediul în care se învârte, să recunoaștem, viciat de foarte mulți indivizi care îi dau târcoale, doar ca să se pună bine cu el.
Și nu de-alde neica nimeni, pleava societății, ci dintre cei cu bani sau funcții importante sau și cu bani și cu funcții.

Cum zilnic se întâlnește cu astfel de situații, mă întreb cât creier, luciditate și câtă stăpânire de sine, pentru a nu greși, poate să aibă un om cu puterea, care îți poate lua mințile în orice clipă, și responsabilitățile sale!

Cu toate acestea, m-am convins că domnul Horia, zis și Cattani, ceea ce atârnă foarte greu în comportamentul său de zi cu zi, dovadă că și-a luat în serios noua identitate, nu este un perete prin care nu poți vedea nimic.

Indiferent de ceea ce vor spune cârcotașii mei, am trăit un moment de satisfacție profesională în momentul în care am aflat că Horia Constantinescu a citit cu seriozitate și atenție ultimul meu material despre domnia sa. M-am bucurat că nu m-a mai catalogat, așa cum obișnuia, în fel și chip, și a răspuns punctual, așa cum îi stă bine unui comisar cu faima sa, la câteva chestiuni importante.

În ciuda numeroaselor clinciuri pe care le-am avut cu domnia sa,unele destul de dure, dar care fac parte din obiectul nostru de activitate, a realizat că, în beneficiul societății, putem avea și puncte comune și că, în locul unor tachinări sterile și păguboase, am putea pune bazele unei colaborări.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, șeful OPC răspunde la câteva din întrebările puse de ziarul “TIMPUL” - timpul.info:
Citez:

“Am ales sa fiu solidar cu cei care considera ca nu fac totul “a la carte”! Povestea candidaturii mele se dilueaza zilnic si trebuie sa avem rabdare pana in 2020, sa vedem daca da sau nu! (E vorba de posibila sa candidatură la Primăria Constanța-n.a.)
Daca pana mai ieri erau importante transportul public si soarta turismului, eventuala mea candidatura “ia fata” oricarei ipoteze!
Pentru randurile pozitive din articol multumesc, pentru cele mustratoare multumesc la fel, am de invatat!
Nu cunosc persoana care a “intervenit” pentru mine, pe langa autor, dar filmul cu cearceaful il stiu, ii sunt protagonist si il voi difuza!

Asa cum am promis, distribui “incidentul” mentionat in articolul publicat pe timpul.info! Si atunci, asa cum rezulta din textul de mai jos si acum, regret iesirea mea de atunci!
Cu toate ca este nejustificabila reactia mea, a fost un raspuns la tipetele si injuriile “doamnei”! De aceea in montajul prezentat, se aude cum intreb: “- De ce tipi?!”
Imi asum orice derapaj din trecut!
Imi cer scuze din nou, inclusiv eventualilor dezamagiti!”

Cum pornesti un "razboi" pe plaja cu un cearceaf printre sezlonguri

Scandal la Costinesti pentru un loc sub soare, cat mai aproape de apa. Acolo vor sa se aseze turistii, obisnuiti sa stea pe cearceafuri. Insa, pe o plaja privata, cine vrea sa aiba acces la acea zona trebuie sa inchirieze un sezlong sau un baldachin. O femeie aproape ca a fost luata pe sus de administratorul plajei pentru ca s-a asezat printre sezlonguri, fara sa plateasca, iar martorii au filmat incidentul.Femeia- Acum m-ai vazut, dupa 5 zile?

Horia- Dar de ce tipati?
Femeia- Pai, raspunde-mi la intrebare...
Horia- Hai, strange daca nu stii sa vorbesti. Ia strange-le
Femeia- Nu da cu piciorul ca nu ai dat tu banii pe ele.
Horia- Strange-le, haide, daca nu stii sa vorbesti. Tipi la mine de o jumatate de ora!"

Din imagini, se vede cum femeia care isi asezase cearceaful chiar un fata unui baldachin se cearta aprins cu administratorul plajei. Cei doi sunt la un pas sa se bata. Infuriat ca femeia nu vrea sa se mute, barbatul ii da la o parte cearceaful cu picioarele.
"-Conflictul dintre noi si turisti este dat de ideea turistilor ca pot sa ocupe orice loc.
-Dar dumneavoastra ati reactionat corect ?
-Gresit, am reactionat gresit",
spune Horia Constantinescu, administratorul plajei.

In cele din urma, turista este obligata sa plece, la fel si vecinii ei de cearceaf, spre uimirea celorlalti. Dincolo de acest scandal, cei care vin pe litoral cu bani putini si nu isi permit sa inchirieze un sezlong, s-au plans ca nu pot sta la plaja aproape de apa. Asa ca fac tot posibilul sa se strecoare printre baldachine.

Conform legii, accesul pe plaje este liber si gratuit pentru oricine iar cei care le concesioneaza trebuie sa amenajeze spatii pentru sezlonguri si cearceafuri. Administratorii plajelor se plang insa ca din cauza celor care aleg sa vina cu prosopul, nu mai pot pastra nici macar limita de 5 metri intre mal si primul rand de sezlonguri.

"Daca venim aici suntem obligati sa platim sezlong. Nu mi se pare corect", se plange o turista.

De cealata parte, cei care platesc 15 lei pentru inchirierea unui sezlong sau 100 de lei pentru un baldachin sustin ca este dreptul lor sa fie cat mai aproape de mare.

"Eu dau 300-400 de mii ca sa vad marea si nu vreau sa stea nimeni in fata mea."
http://vacantalamare.stirileprotv.ro/stiri/cum-pornesti-un-razboi-pe-plaja-cu-un-cearceaf-printre-sezlonguri.html:


În aceste conditii, turistii cred că razboiul dintre cearceafuri și baldachine va ține toată vara.
Horia Constantinescu și-a cerut scuze pentru acest incident. Mai bine mai târziu decât niciodată! Să recunoaștem, dacă nu ar fi vorba de domnia sa, cu siguranță, ar fi trecut neobservat…

Câte astfel de conflicte nu apar pe plajă, mai ales în plin sezon estival! Prin prisma funcției pe care o deține și a perspectivelor sale electorale, avea obligația să lămurească acest episod.

A înțeles acest lucru și a urmat sfatul ziarului “Timpul”.

Beneficiile gestului său au început deja să apară. S-a liniștit profesional și sufletește, a demonstrat că nu se ascunde ca lașii pe sub scaune, că e bărbat adevărat, că nu mai trebuie să își pună cenușă în cap și că este în stare să-și asume răspunderea faptelor sale, ceea ce este foarte important, că nu e chiar atât de arogant pe cât se spune, că are frică de Dumnezeu.

Dacă o fi să candideze la Primăria Constanța, îi spun de pe acum că alegătorii nu mai vor încă un primar fără frică de Dumnezeu.

Uite unde ne-au adus ultimii doi!
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri