Imagini care vă pot afecta emoțional

Imagini care vă pot afecta emoțional(7556)


Prima și ultima oară când folosesc acest titlu, promit! Dacă stupid suportă grad de comparație, cu siguranță această sintagmă ar atinge superlativul stupidității !

Rareori deschid televizorul căci prea puține sunt posturile care să transmită constant informații cu adevărat utile. Întrucât ora 17 nu mă prinde în casă și oricum părinții mei nu-s amatorii știrilor de tip ,,ora 5” nu apuc să fiu poluat de veștile cele mai sumbre din țară și nu numai.

De câteva luni observ însă că și televiziunile aparent mai serioase și buletinele de la ore mai populare au început să promoveze tragediile sub protecția ,,vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional”.

Alo ?! Încotro ?! Crime, violuri, tragedii, accidente, tâlhării toate acestea prezentate foarte detaliat la ore la care copiii sunt prezenți în case și dacă ridică ochii din tabletă/telefon unde se luptă cu supereroi și monștri pot da de o dimensiune și mai înfiorătoare, realitatea !

Crima dintr-un sat din Oltenia nu mă ajută cu nimic mâine la muncă. Nu mă interesează cum a chinuit-o și nici cum a ascuns-o, iar dacă aveam nevoie de o astfel de succesiune de imagini horror m-aș fi îndreptat către cinema pentru un thriller.

Violul dintr-un cătun din Vaslui realizat după o damigeană de alcool ,,împrumutată” din beciul vecinului nu-mi înseninează ziua cu nimic. Nu mă interesează că el avea 20 de ani și că pe mătușa lui de 48 o pândea de ani buni și nici că își cere scuze în fața camerelor.

Accidentul de pe DN în care 4 tineri goneau după un șpriț de pomină la o discotecă din comună, cel de la volan nu avea permis și a omorât 2 părinți nevinovați care lasă în urmă 3 copii orfani nu ne face pe nici unul din noi oameni mai buni…

Nici măcar pungașul ordinar care este urmărit de 1 lună de polițiștii din suburbiile unui oraș oarecare din țară, ,,găinar” care smulge poșetele și bijuteriile doamnelor la ceas de noapte nu merită să devină vedetă la televizor!

Toți cei mai de sus beneficiază de protecție, iar figurile lor inocente sunt mereu ferite de ochii spectatorilor… câtă dreptate !

Vreau ca știrile să ne informeze obiectiv despre starea politică a țării în raport cu vecinii sau Uniunea Europeană, caut promovarea românilor demni de a fi prezentați drept exemplu pentru moravurile lor, îmi doresc să aflu zilnic ce elev a uimit la olimpiadă, ce sportiv a răzbit în competiții internaționale în ciuda condițiilor precare din bazele sportive de acasă, cerșesc vești bune care să ne umple de optimism și să ne educe patriot copiii către un viitor prosper!

Dacă 80% din informațiile prezentate sunt dăunătoare imaginii și stimei de sine a românului ne vom îndrepta involuntar spre pieire… dacă inversăm raportul și ne educăm ca fiind cei mai frumoși, cei mai deștepți și cei mai harnici, cu siguranță reușitele se vor înmulți și vor deveni țelul compatriotului în formare. Rog mass-media să renunțe la ,,imagini care vă pot afecta emoțional”!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri