CONGRESUL PSD: AU FĂCUT ÎN PĂLĂRIE!

CONGRESUL PSD: AU FĂCUT ÎN PĂLĂRIE!(1762)


La Congresul PSD, personajul central a fost pălăria, care a apărut în diverse ipostaze eroice.

Ca înrt-un spectacol de teatru.
În mare, fiind vorba de o partitură muzicală, a fost respectat filonul epic în care, dacă vă amintiți, doi indivizi se ceartă în văzul lumii pe o scenă. Unul spune “Băi, dă-mi pălăria”, celălalt răspunde obraznic “Nu ți-o dau”(!!!)

Polemica pălăriei continuă preț de un sfert de oră, până când un individ, care asistă la acest spectacol al ambițiilor și orgoliilor prostești, se ridică de pe bancă și se răstește la instigator. “Bre, nu auzi, dă-i dracului pălăria că pierd autobuzul!”

Partitura pălăriei a stat la baza concepției materialist dialectice a Congresului PSD, dar profund schimbată.
Pentru mai multă siguranță, pălăria a rămas la purtător, adică la domnul Dragnea, ca o dovadă vie că dreptul de proprietate e la fel de viu și la noi.

Mesajul domnului Dragnea către participanții la Congresul PSD a fost cât se poate de clar: “Pălăria rămâne la mine!”

În unanimitate, nimeni nu s-a împotrivit. Ba nu, au existat câțiva opozanți, care au invocat absența democrației din partid, dar care au fost repede izolați!

După ce le-au atârnat de gât niște plăcuțe pe care se putea citi următorul mesaj avertisment: “Atenție, focar de gripă!”, Liviu Dragnea a făcut realmente o demonstrație de zile mari cu pălăria sa cu zurgălăi.

De altfel, întregul său discurs a fost ilustrat cu tot felul de figuri pe sârmă executate prin intermediul pălăriei din dotare. Șeful PSD le-a arătat tuturor cum pot să-și fure singuri pălăria. Ca să fie siguri că nu le-o palmează altcineva...
Plin de figuri, Dragnea a făcut dovada competenței sale în ce privește furtul personal al propriei sale pălării.

O constatare.
Congresul PSD al partidului a fost prima acțiune de acest gen dedicată celui care își fură singur pălăria. Ineditul constă în faptul că pentru prima oară în istoria PSD s-a organizat un Congres care nu a supus la vot și funcția de președinte al partidului!

În loc de explicații, domnul Dragnea a aruncat pălăria în sus. În timp ce întreaga asistență urmărea traiectoria acesteia, Liviu Dragnea dădea noi indicații: când, cum și cine să voteze, epurarea intrușilor, când să aplaude doamna premier, urale gen “Și poporul” etc.

A fost un Congres pragmatic. Prin eliminarea disputelor gen “Dă-mi pălăria/Nu ți-o dau”, pesediștii au avut mai mult timp la dispoziție ca să studieze documentele de o mare însemnătate privind eliminarea muștei de pe pălărie.

În premieră, raportul privind starea națiunii, a fost prezentat de domnul Dragnea în cuvinte puține și cu un efort fizic mai mare. Efortul depus s-a materializat în aruncarea cu pălăria în câini.

Pălăria a ilustrat cum nu se poate mai bine două fațete ale structurii PSD: frica și lașitatea. Am remarcat, ca fiind de râsul lumii, atitudinea celor care îi ocoleau pe Bănicioiu și Ecaterina Andronescu, cu privirea în pământ, doi dizidenți care s-au încăpățânat să ceară de probă o...probă!

La total, concluzia este una singură: Au făcut în pălărie!

Aceasta este concluzia finală a celor petrecute la Congresul PSD, care s-a compromis parțial color.

Frica și lașitatea au votat în numele lui Liviu Dragnea, oferindu-ne suficiente argumente în ce privește slugărnicia unora față de conducătorul iubit…

În materie de democrație, au făcut din nou în pălărie!
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri