O ÎNTREBARE  CĂTRE CONGRESUL PSD: BĂ, CARE MI-AI ȘUTIT PORCUL DE LA SRI ?

O ÎNTREBARE CĂTRE CONGRESUL PSD: BĂ, CARE MI-AI ȘUTIT PORCUL DE LA SRI ?(3756)


În PSD, acum, în preajma Congresului, se fac ultimele pregătiri și cosmetizări. Se îmbălsămează cadavrele politice, se stabilește alcoolemia fiecărui activist, se abrogă alcoolul ca principală formulare a scuzei "să ne ierți că am fost beți!".  Unii, pentru că vântul a dat jos gardul, vopsesc leopardul, ajuns ca vai de mama lui!, cu o sumedenie de tinichele legate de coadă, iar alții pârlesc porcul.

Problema centrală a acestui partid o constituie soarta porcului tăiat de Crăciun de către cei de la SRI. Pe acest subiect, după dispariția șoriciului codificat, s-a declanșat o veritabilă anchetă națională.
Practic, se caută cu lumânarea, principalul obiect de pârlit, răspunsul la o singură întrebare pusă de conducerea SRI.

Citez: “Bă, care mi-ai șutit porcul?”
Surprinzător, singurul suspect este Liviu Dragnea, care se jură că nici măcar o jumară nu a băgat în gură.

În derularea acestei anchete, se simte tot mai acut lipsa celor doi milițieni celebri, care au bătut cu pulanul un iepure până când acesta a recunoscut că este mistreț…
Fiind vorba de șeful celui mai mare partid din România, nimeni nu îndrăznește să-i pună această întrebare vitală, deși răspunsul ar lămuri mai nulte chestiuni.

Am afla cine este mistrețul. Ne-am lămuri, în fine, dacă porcul SRI a fost sau nu sacrificat în sufrageria generalului Oprea, la locul faptei fiind găsită o lampă cu gaz…

Cei care vopsesc leopardul, ca în povestea “O bere pentru calul meu”, au misiunea de a ascunde toate gunoaiele din partid sub preș.

Coregrafia a fost pusă în scenă de chiar Liviu Dragnea în persoană, care se străduiește să convingă opinia publică cum că PSD mustește de normalitate. Când cei care pârlesc umbra porcului de la SRI iau pauză de o cafea, intră în scenă și Gabriela Firea.

Doar ce au încheiat propagandiștii partitura cu armonia din PSD și dumneaei reclamă faptul că diverși miniștri, pesediști și ei, îi bagă bețe în roate!

Păi, chestia asta cu boicotul o flutura Traian Băsescu,când era primarul general al Capitalei!
Dați-mi un consiliu local care să mă sprijine, striga Băse ca din gură de șarpe… Și nu ne-a amenințat cu demisia, fie ea și din funcțiile deținute în partid!

Pesemne doamna Firea vrea să-și dea demisia din cauza armoniei care domină PSD! De atâta fericire și prea mult consens, este suspectată de colegii săi că sabotează partidul și că s-ar număra printre cei care vor capul lui Liviu Dragnea! Te fac un puci?

Cu așa acuze la adresa ei, nu ai cum să nu te pierzi cu Firea când simți sabia scoasă în mărime naturală deasupra capului…

Propagandiștii continuă să vopsească leopardul, încercând să ne convingă că nimeni nu perturbă pacea și liniștea din partidul de guvernământ. În graba lor de a vopsi până la capăt leopardul, au omis un lucru foarte important.

Codrin Ștefănescu a preluat de la Victor Ponta ștafeta de factor perturbator în partid. El este cel care a propus ca să se țină un moment de reculegere în memoria porcului sacrificat pe podeaua de lemn a celor de la SRI, acuzându-l pe Dragnea că, în timpul operațiunii de pârlire, l-a mușcat de ureche.

Dat fiind faptul că SRI are urechi peste tot, gestul a fost calificat ca fiind tendențios.
Liviu Dragnea ne spune că în PSD nu mai sunt acceptate ciondăneli, dar doamna primar o ține langa pe tema demisiei sale din toate funcțiile politice pe care le ocupă în prezent.

Și ca să nu ne îndoim de unitatea de monolit pesedistă, tot Gabriela Firea le recomandă miniștrilorr care nu își fac treaba să plece!

O palmă în toată Firea peste gurița neaurită a lui Dragnea, care se lăuda deunăzi cu guvernul său competent: “Suntem o echipă unită”, spune domnul Oprișan, care nu a fost o gazdă prea ospitalieră când a fost vizitat acasă, în Vrancea, de șeful PSD…

Totuși, o întrebare persistă: “Bă, care mi-ai șutit porcul de la SRI ?”

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri