Polaris M Holding, pusă în situaţia de a modifica programul de colectare a deşeurilor

Polaris M Holding, pusă în situaţia de a modifica programul de colectare a deşeurilor(2079)


COMUNICAT DE PRESĂ

 

Începând cu data de 01.03.2018, compania Polaris M Holding Constanţa anunţă că firma Tracon, administratorul rampei ecologice DEDMI Ovidiu, îşi scurtează programul de lucru, obligând în acelaşi timp compania Polaris M Holding să schimbe programul de colectare a deşeurilor provenite de la cetăţeni, instituţii publice şi agenţi economici.

În ultimele zile, în care s-a instalat cod portocaliu de temperaturi scăzute, s-a înregistrat un decalaj în programul de colectarea a deşeurilor, care nu a depins de compania Polaris, ci de modificarea programului de lucru aplicat de firma Tracon. Astfel, începând cu data 01.03.2018, şi în mod special în zilelele de 3 şi 4 martie, Polaris M Holding s-a regăsit în imposibilitatea de a colecta integral deşeurile de pe raza municipiului Constanţa, deoarece nu a avut unde să le depoziteze.

În urma modificării programului de lucru, rampa ecologică nu mai funcţionează 24 h/ 24 h, astfel şi programul de colectare a deşeurilor, desfășurat de Polaris, suferă modificări, deoarece acesta depinde în totalitate de accesul la rampa ecologică Dedmi Ovidiu.

Noul program de lucru aplicat de firma Tracon este următorul:

Luni-Vineri – 7:30 – 17: 30;
Sâmbătă - 08:00 – 15:30;
Duminică – Închis (la fel în orice zi legiferată ca nelucrătoare).

Pentru remedierea acestei probleme, Polaris M Holding a înaintat o adresă către Primăria Municipiului Constanţa, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns.

Astfel, în ziua de duminică, când rampa ecologică este închisă, cantitatea de deşeuri colectată ajunge la aproximativ 250 de tone, deşeuri care rămân neridicate până a doua zi, când platformele sunt deja supraîncărcate. În aceste condiţii, se poate observa cu uşurinţă că noul program al firmei Tracon nu permite desfăşurarea activităţii de colectarea a deşeurilor în condiţii optime. Modificarea programului de lucru provoacă blocaje în colectarea deşeurilor şi afectează sănătatea populaţiei, precum şi imaginea oraşului.

În această situaţie, compania Polaris M Holding anunţă cetăţenii, agenţii economici şi instituţiile publice că activitatea de colectare a deşeurilor se va realiza în funcţie de programul depozitarului şi nu-şi asumă responsabilitatea pentru viitoarele blocaje cauzate de scurtarea programului lucru al firmei Tracon.

 

DIRECTOR GENERAL,
Adrian Picoiu
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri