RĂZBOIUL RAPOARTELOR

RĂZBOIUL RAPOARTELOR(2434)


Travestit în samurai, după vizita-fulger efectuată în Japonia, ministrul Justiției și-a făcut datoria (față de PSD) până la capăt în disputa cu șefa DNA, dovedindu-se a fi un abil luptător și chiar strateg.

Practic, domnia sa a fost azvârlit, ca în cazul de la metrou, unde o duduie a împins-o pe alta pe șine, direct în cușca leoaicei furioase!

Autorii acestui gest reprobabil sunt colegii dumnealui de partid, dornici să-i vadă pe cei doi combatanți cât mai repede încăierați…

Într-un fel, am asistat la o premieră inedită: o luptă între un samurai și o cucuvea. Cu prilejul altor dispute de acest gen, se știe, pesediștii făceau galerie și își aplaudau cu frenezie luptătorul favorit, pe care îl conduceau cu tot elanul lor patriotic la “Trebonal”!

Bivolaru și Adrian Năstase sunt doar doi dintre cei care au coborât în ring cu galeria de partid după ei.

Samuraiul Tudorel, însă, a fost lăsat să se descurce singur. Sigur, între domnia sa și cei nominalizați mai sus există câteva diferențe esențiale.

Prima este și cea mai importantă: Tudorel Toader a coborât în ring în postura samuraiului gata să o înfrunte pe șefa DNA în lupta cu săbii. Cei doi aveau probleme penale, cum ar spune președintele Iohannis.

Cum s-ar spune, samuraiul a evoluat în rolul luptătorului pentru dreptate și adevăr, întreaga polemică iscată între DNA și Ministerul Justiției transformându-se într-un război al rapoartelor!

Așa cum am anticipat, Codruța Kovesi se dovedește a fi foarte greu de doborât! Se simte treaba asta din grija cu care ministrul Justiției, care nu este deloc prost, rostește fiecare frază din raportul său, o bibilește înainte de a o arunca într-un context sau altul.

E limpede că domnia sa, ca și alții din PSD, pe căciula căruia se află o muscă mare, nu vrea să se lege la cap. Da, chiar și peste căciulă…

Raportul ministrului Justiției a fost, într-un fel, anulat de votul celor care reprezintă CSM. Domnul Toader a trăit în direct drama artistului care își găsește tabloul abia încheiat plin de pete și amprente sugerând mărimea degetelor de la o mână.

De fapt, s-au confirmat zvonurile care dădeau ca epilog o singură variantă: Kovesi nu va fi revocată.

Dați-mi voie să cred că și ministrul Justiției era convins, într-un procent covârșitor, că șefa DNA nu va fi revocată din funcție. Cu toate acestea, a intrat în ring, și-a luat rolul în serios, a dat, atât cât a putut, greutate acuzelor aduse șefei DNA, nu s-a lăsat cuprins de emoții, nu s-a trădat prin mimica personală cum că ar ști care va fi verdictul final și, lucrul cel mai important, nu a abandonat lupta.

În continuare, nu s-a temut că s-ar putea să fie luat de caraghios. Dimpotrivă, a mers înainte, ca un adevărat samurai, și și-a jucat șansa până la final, aia minimă, cât era ea în spațiu…

A încercat să o arunce pe Kovesi peste gard, deși știa că dincolo se află președintele Iohannis, antrenat special ca să o prindă în brațe…

La polul opus, s-au aflat pesediștii, care, simțind că Tudorel Toader pierde teren, s-au făcut nevăzuți care încotro! Nici domnul Dragnea nu dădea semne că ar avea chef să facă pe războinicul, fiind de-a dreptul absent!

Chiar dacă a ieșit oarecum șifonat din disputa rapoartelor, ministrul Justiției a fost util, până la un punct, celor care s-au jurat că o vor da jos pe Kovesi. Nimeni nu s-a gândit că, dacă lucrurile ar fi mers prost pentru șefa DNA, am fi putut să ne trezim cu ambasadorul Americii peste noi, la ceas de seară, la CSM, efectuând o vizită informală…

Războiul rapoartelor nu s-a încheiat. Căutătorii de noduri în papură susțin în continuare că președintele Iohannis este obligat să respecte concluziile ministrului Justiției și să o revoce pe Kovesi.

“Care concluzii ?” întreabă șeful statului.

E suficient să pună întrebarea asta și luăm iarăși întreaga poveste de la început! Deocamdată, ne aflăm în faza în care raportul ministrului Justiției este desființat filă cu filă!

Desigur, la Cotroceni.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri