DATORITĂ PSD, CERȘETORII DIN ROMÂNIA TIND SĂ DEVINĂ O CLASĂ DE ELITĂ

DATORITĂ PSD, CERȘETORII DIN ROMÂNIA TIND SĂ DEVINĂ O CLASĂ DE ELITĂ(2183)


Din proprie inițiativă, fără să-l roage nimeni, un domn politician s-a oferit să mă ajute într-o problemă, gest care, la momentul respectiv, m-a impresionat sincer. Ca bătrân ce sunt și îngenuncheat de o boală cruntă, m-am bucurat că un tânăr politician îmi întinde o mână de ajutor în tentativa mea de a supraviețui.

Abia acum am înțeles entuziasmul celor care, în campania electorală, se dau în vânt după câte un politician. Au obținut de la acesta diverse promisiuni și sunt convinși că ele vor fi respectate…

Refuză să creadă că promisiunile politicienilor parveniți au valoarea bancnotelor false. Mă refer, în primul rând, la cei de vârsta mea, care încearcă să obțină o amărâtă de pensie din care să-și asigure umila existență. Eu sunt totuși un caz fericit. Toată viața am trăit și trăiesc în continuare din scris.

Din scris nu te îmbogățești. Trăiești, în schimb, satisfacții pasagere, deși, pentru asta, ești înjurat și catalogat în fel și chip de tot felul de indivizi ciudați.

Scriu aceste rânduri dintr-o sinceră simpatie pe care o nutresc față de domnul care mi-a spus să nu îmi fac griji pentru ziua de mâine, pentru că se rezolvă, adică îmi voi primi drepturile care mi se cuvin.

Iată, mi-am spus, că avem și tineri politicieni din alianța cu PSD, de calitate, nu numai dintre cei care “freacă” clanțele pe la București. Sunt și tineri care fac cinste partidului pe care îl reprezintă. Fiind de-a dreptul entuziasmat, mă pregăteam să dau o replică tuturor celor care îi cataloghează pe politicieni în fel și chip.

Eram gata să mă lansez în lungi polemici cu analiștii care susțin că tinerii aleși ai poporului au luat ca exemplu ce-i mai rău de la politicienii în vârstă!

Un prim mesaj ostil la adresa celor din generația mea…  "Băi, gata, v-ați mâncat mălaiul și v-ați trăit traiul!" 

Nu a mai fost necesar nici un demers publicistic, pentru că de un an de zile domnul politician m-a lăsat baltă, perioadă în care nu mi-a mai răspuns la telefon! Nu sunt supărat pe domnia sa. Sunt convins că, în această perioadă, însumând peste 365 de zile de tăcere, a avut probleme mult mai importante de rezolvat pentru soarta națiunii...

Totuși, îmi permit să-i spun doar atât: nu promite, dacă știi că nu poți face, nu da speranțe deșarte unor oameni care și-au pus toate speranțele în tine, dacă renunți să te mai implici în rezolvarea unei probleme, anunță!

Nu îți ia nimeni capul! Cum se spune, nu încurca lumea. Nu te lăsa așteptat degeaba!

Ca atitudine, domnul în cauză este un politician desăvârșit, pentru că aceasta este prima condiție la noi: să promiți și să nu îți respecți cuvântul dat. Mai ales față de cei aflați la o vârstă înaintată, cărora toți politicienii, indiferent de culoarea politică, le cer votul...

A doua condiție: aroganța, care este o caracteristică a politicianului român.

Dar să te ferească Dumnezeu de aroganța celor mici, a politicianului în devenire, care procedează precum sfinții. Se știe, până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții cu fulgi cu tot!

Aroganța celor mici, nu neapărat ca vârstă, ci ca poziție ocupată în societate, e de-a dreptul periculoasă. În ultima vreme, s-au înmulțit, în mai multe domenii de activitate, conflictele dintre generații.

Avem de-a face cu un nou fenomen: aroganța timpurie. Aici, în prima linie, ca desfășurare de forțe, se află tupeiștii, cei care se afișează în postura indivizilor care le știu pe toate și persiflează generația aflată la apusul vieții…

Firesc. De pretutindeni se cere cu insistență moartea persoanelor în vârstă!
O doamnă europeană spunea că problemele legate de plata pensiilor s-ar putea rezolva prin decesul galopant al bătrânilor! Cele spuse de reprezentanta UE sună ca o “indicație prețioasă”.

Poate tocmai de aceea guvernanții strâng cureaua bătrânilor, atât cât să le piară cheful de viață!
Dacă asta mai este viață!

Și, totuși, PSD are un merit. A îmbunătățit structura cerșetorilor. Acum, pe lângă boschetari, pătura cerșetorilor cuprinde foarte mulți intelectuali, foste cadre didactice, ingineri care au construit câte ceva în țara asta, educatoare etc. Putem vorbi despre existența unei adevărate elite a cerșetorimii de astăzi.

Prin asimilarea unor oameni cu carte, foarte mulți la număr, cerșetorimea din România tinde să devină o clasă de elită.

Includ aici și presa. Un așa zis confrate de-al meu, care crede că o să fie tânăr o veșnicie, vorbește, în bătaie de joc, despre existența “ziariștilor bătrâni care se balegă” Adică, înțelegeți, ei nu scriu,ci se balegă!
Bănuiesc că aceeași părere o are individul și în privința bătrânilor din familia lui!

Nu vreau să vorbesc despre mine, pentru că, la câți proști am întâlnit în viața mea, pot să mai accept încă unul! Dar e drept ca un gazetar de talia lui Constantin Cumpănă, printre altele, și scriitor, să fie blamat de un oarecare doar pentru că a depășit o vârstă?

Întreb.
Care este diferența dintre un plagiat și o balegă?

Un șmecher pesedist face glume proaste pe seama bătrâneții unor ziariști, afirmând că “și-au mâncat mălaiul și și-au trăit traiul”!

Cine stabilește treaba asta? Dumnealui? Și ce ar trebui să se întâmple? Să fie împușcați la zid?

Un alt șmecher și-a asmuțit acoliții analfabeți asupra ziariștilor care îl critică! Pentru că nu are argumente și nici mintea nu-l ajută prea mult, a trecut la injurii și amenințări! Desigur, la adăpostul unor pseudonime răsuflate...
Cine se aseamănă se adună!

Constat că Facebook încurajează, sub pelerina anonimatului, limbajul trivial, chiar violent, dar nu știu dacă, într-o zi, își va asuma răspunderea pentru eventualele consecințe generate de un asemenea comportament…

Pe noi ne restricționează chiar și atunci când nu scriem!!!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri