Noul Președinte al Asociației Elevilor din Constanța, Mihai Tănase :  AEC a luat naștere dintr-o speranță. Speranța la un viitor mai bun și o educație de calitate pentru fiecare elev

Noul Președinte al Asociației Elevilor din Constanța, Mihai Tănase : AEC a luat naștere dintr-o speranță. Speranța la un viitor mai bun și o educație de calitate pentru fiecare elev(28003)


1) Cum ai descrie activitatea Asociației Elevilor din Constanța pentru cei care nu o cunosc?

AEC a luat naștere dintr-o speranță. Speranța la un viitor mai bun și o educație de calitate pentru fiecare elev. În timp, acea speranță s-a materializat, iar în momentul de față a devenit o dovadă. O dovadă că noi, tinerii, suntem singurii care putem produce schimbarea pe care ne-o dorim. AEC a demonstrat că atâta timp cât există voință și determinare, orice este posibil. În consecință, activitatea AEC este și va fi în continuare una relevantă, care va influența sistemul educațional din România și se va asigura că fiecare elev va putea beneficia de drepturile sale și de o educație care să corespundă intereselor și cerințelor pe care acesta le are.

 

2) Care crezi ca au fost avantajele tale pentru câștigarea funcției de președinte al acestei organizații?

În principiu experiența. Fiind membru AEC de aproximativ un an și 4 luni am dobândit anumite calități, anumite cunoștințe și, cel mai important, am încercat, încă de la început, să mă implic cât mai mult. Consider că cel mai important este să îți dorești să te implici în ceva. Odată cu dorința, oportunitățile vor veni singure către tine.
Probabil un alt avantaj a fost și perspectiva de viitor. Sunt clasa a 9-a, ceea ce înseamnă că am posibilitatea să îmi dedic 4 ani de liceu, în totalitate, activității de reprezentare, un lucru benefic dat fiind faptul că într-o acțiune de genul acesta este foarte importantă continuitatea. Ar fi dăunător activității ca în fiecare an, sau chiar de două ori pe an să se schimbe președintele (vezi Ministerul Educației).

 

3) Cine te-a precedat si ce părere ai despre mandatul lui?

Predecesorul meu la funcția de președinte a fost Alexandru Manda. Nu știu ce aș putea să mai spun despre mandatele lui care să nu fie deja demonstrat de toate reușitele pe care AEC le-a avut datorită acestuia. A fost și este unul din cei mai dedicați oameni pe care i-am cunoscut. De multe ori a pus Asociația cu mult peste nevoile sale personale. Pot spune că Alex și-a dedicat în totalitate anii săi de liceu activității de reprezentare, lucru care a dat roade, reducerea de 50% pentru elevi la transportul în comun, acordarea și majorarea burselor pentru elevii din municipiu, dar și din județul Constanța, acordarea de manuale gratuite pentru elevii de a 11-a si a 12-a și reacordarea dreptului de vot pentru reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație al școlilor fiind doar câteva dintre roadele acestei dedicări.

 

4) Ce iți propui să realizezi în viitorul apropiat ?

În momentul de față activitatea AEC se află la un nivel înalt. Ce îmi propun să fac este să mențin lucrul acesta și să îndeplinesc obiectivele pe care le-am setat.
Printre acestea se află completarea numărului de localități care acordă burse în județul Constanța, în momentul acesta fiind doar 37/70. Pentru acest lucru va urma să avem întâlniri cu primarii fiecărei localități, trimiterea unor adrese prin care le cerem să respecte legea și, în cel mai rău caz, atacarea în instanță.
De-asemenea, un alt obiectiv pe care mi-l propun este determinarea Primăriei Municipului Constanța să asigure paza în unitățile de învățământ din oraș, întrucât la momentul actual există două situații : fie părinții scot bani din buzunar pentru a asigura cheltuielile necesare protecției copiilor lor, fie aceasta nu există. Putem spune, într-un mod ironic, că în momentul de față elevilor li se cere ,,taxă de protecție”, lucru care în niciun caz nu este acceptabil și vom avea în săptămânile următoare discuții cu primarul pe această temă.

 

5) Ce le transmiți elevilor din orașul nostru?

Nu permiteți ca drepturile voastre să fie încălcate, luptați pentru ele și nu așteptați ca schimbarea să vină de la sine. Voi trebuie să fiți schimbarea pe care v-o doriți în lume. De-asemenea, AEC este și va fi în continuare aici pentru a vă face vocea ascultată și a rezolva orice problemă pe care o întâlniți, deci nu ezitați să ne scrieți pe platforma de sesizări sau să contactați unul din membrii AEC din liceul vostru.
 
jooble.org