Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
PRO ROMÂNIA, O NOUĂ ALTERNATIVĂ PENTRU BANIAS, CHIȚAC ȘI VRABIE ?

PRO ROMÂNIA, O NOUĂ ALTERNATIVĂ PENTRU BANIAS, CHIȚAC ȘI VRABIE ?(3280)


Se înmulțesc partidele precum ciupercile. Dacă nu sunt otrăvitoare, nu e chiar atât de rău…

Totuși, sunt ele chiar atât de necesare?
Deocamdată, nu există o limită și nu te oprește nimeni să nu îți faci un partid. Și nu un partid oarecare, ci unul capabil să te ducă în spate la viitoarele alegeri.

Parafrazând un vechi slogan, îmi vine să zic:
“O bere pentru partidul meu!”

Au ajuns unii la concluzia că e bine să ai un partiduleț, cât de mic, în dotarea personală. Nu cere de mâncare și poți să-l ții într-o debara până la alegeri, când îl poți întinde în față ca pe un covor roșu.
Un partid, fie el și din chirpici, cel mai ieftin material pentru construit case, poate fi folosit și ca remorcă.

Cum au procedat ALDE și PMP-ul lui Claudiu Palaz, care s-au angajat ca remorci la coada PSD… În astfel de cazuri, nu trebuie să ai merite deosebite în palmares. Sunt situații când algoritmul politic face adevărate minuni.

Cu statutul de independent nu faci nicio brânză.
Avem exemplul primarului de la Medgidia, care a câștigat alegerile ca independent, dar acum este pus la mantinelă de tot felul de coaliții încheiate ad-hoc în Consiliul Local.

Pentru foarte mulți dintre alegători, independentul rămâne un vis mult prea îndepărtat!

Andrei Popescu rezistă eroic presiunilor care vin din toate părțile, dar și amenințărilor de tot felul…

Dacă nu a rezistat el singur domnul Victor Ponta, trecut, vorba aia, prin multe diversiuni și dispute politice la PSD, ce pretenții să avem de la ceilalți!

Sau ce pretenții să aibă dezertorii din partide de la viață! Vergil Chițac, de pildă, a sperat ca “mentorul” său în ale politichiei, domnul Comănescu-GSP, să reușească să tragă partidul de partea lui.
Dacă nu a reușit, a trecut la torpilarea prin scandaluri a PNL Constanța.

După un timp, a aruncat în mijlocul mulțimii bomba cu praf de strănutat, anunțând că își face partid, fie el și din chirpici. Un alt liberal, dintre cei pricopsiți, dar care umblă cârpit în fund pentru imagine, s-a dat mare și dumnealui cu partidul său, dar, în cele din urmă, nu a făcut nici dumnealui nimic.

Sunt și domni care s-au obișnuit să le vină totul de-a gata. Și nu s-ar zice că nu le merge bine. Ba, chiar mai mult de atât, unii dintre făuritorii de noi partide se aseamănă între ei.

Cine se aseamănă, se adună, de-un partid să pună!

Un exemplu elocvent îl reprezintă cuplul inedit și greu de strunit Daniel Constantin-Victor Ponta, care și-au trădat mentorii.
Ponta l-a ajutat pe Liviu Dragnea să intre la apă! Nu numai că l-a ajutat, dar l-a și ținut o vreme cu capul sub linia de plutire a bălții Belina.
Constantin i-a pus o piedică de zile mari lui Voiculescu în cel mai greu moment al vieții sale! Cât să simtă prin toți porii săi de făuritor de partide! Dacă luăm în calcul ghinionul lui Voiculescu, parcă nu îți vine să mai faci partide!

Ponta și Constantin și-au pus însă speranțele în noua formațiune politică PRO ROMÂNIA, care pleacă la drum ca un tren, deocamdată, cu vagoanele goale.
Cu cât ne apropiem mai mult de gara terminus a alegerilor electorale, mai urcă din mers câte un navetist politic.

Cei care se respectă, s-au grăbit să prindă locuri la prima clasă. Printre ei, câțiva politicieni dizidenți din Constanța, care au fost înlăturați prin forță și șicane de la conducerea unor partide.

Mircea Banias a fost “lucrat” de o grupare, fiind înlăturat de la conducerea ALDE Constanța, partid care s-a lipit, precum marca de scrisoare, la pieptul PSD. 

PRO ROMÂNIA reprezintă alternativa cea mai rapidă și la îndemână pentru cei care își caută un partid. Mă gândesc că Vergil Chițac și Valentin Vrabie, controversatul primar de la Medgidia, tratat cu multă ostilitate în Consiliul Local, s-ar potrivi cu PRO ROMÂNIA.

Vrabie și Banias au mai colaborat în scurta perioadă petrecută împreună la ALDE, când au făcut front comun împotriva aservirii partidului intereselor PSD.

Pe de altă parte, în perspectiva alegerilor care se apropie cu pași repezi, independentul Vrabie și ex liberalul Chițac au nevoie de o platformă politică.

Este o părere personală,pentru că nu știu dacă primarul de la Medgidia este dispus, după experiența neplăcută pe care a trăit-o la ALDE, să se înregimenteze într-o nouă formațiune politică.

Are PRO ROMÂNIA forța necesară să-l susțină pe primarul Vrabie în tentativa sa de a asigura resursele necesare pentru dezvoltarea orașului Medgidia?

Aceasta-i întrebarea.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri