CUM ȘI-A RUPT CLAUDIU PALAZ CRACA DE SUB EL. DAI  ÎN TURCESCU, DAI ÎN BĂSESCU!

CUM ȘI-A RUPT CLAUDIU PALAZ CRACA DE SUB EL. DAI ÎN TURCESCU, DAI ÎN BĂSESCU!(3972)


Îi recomand domnului Claudiu Palaz să se uite din când în când în oglindă, pentru un control de rutină. Este în continuare un bărbat drăguț, elegant, că are de unde, dar a cam intrat la apă.

Din punct de vedere politic,bineînțeles, i s-au scurtat pantalonii de jos în sus până la genunchi. I s-au deformat buzunarele sub formă de gondolă de zici că este micuțul venețian. Băieții de la servicii și acoperiții, o canțonetă pentru domnul vice de la Consiliul Județean! Din cauza apei mătăsoase, arată ca un politician gonflabil. I se vede genunchiul mic de la pod și genunchiul broaștei, o delicatesă pentru broscari.

Dacă șeful lui de la PSD rămânea ministrul Transporturilor, alta era și soarta podurilor din viața lui Palaz! Măcar se integrau în programul de promovare a autostrăzilor în zig-zag…

Ca și mersul său politic din ultima vreme.
Se numește derapaj.

Spuneam că liderul PMP a cam intrat la apă din punct de vedere politic. Parafrazându-l pe Băsescu, îmi vine să spun: “Palaz, nici nu știi cât de mic începi să fii!”

Așa se întâmplă cu cei care intră la apă… Chiar și pantalonii de lux intră la apă când îi uiți într-un lighean. Are gura plină. Nu cu pere, nu cu pietre, nu cu prune, ci cu apă de ploaie I se văd deja coatele, celebrele sale coate înotătoare cu care și-a făcut loc în politică, trecând, precum gâsca, evident, prin apă, de la statutul de apolitic, pentru cei care au avut timp să-l creadă, la cel de lider politic.

Pentru că a învățat să împace și varza și capra vecinului, a zburdat în Prefectura Constanța sub mai multe “dictaturi politice”, dar cel mai bine a dus-o pe vremea lui Culețu.
Acum îi înjură pe liberali ca la ușa cortului inundat!

Pe lângă mașinile de lux din viața lui, chiar cu titlu de împrumut, Claudel este tot timpul preocupat de buna funcționare a coatelor din dotarea sa fizică și personală, fără de care nu poate înainta cu randamentul dorit. Așa se explică grija exagerată manifestată față de coate, vorba aia, cine poate…

Și-a luat cotiere Michelin de iarnă cu zimții în sus, și-a montat cutie de viteze automată, și-a reglat si direcția după radarul PSD. E o iluzie falsă că domnia sa nu ar ști încotro se îndreaptă…

Tot frecventând anturajul PSD, ca să vegheze bunul mers al alianței, ne-am învățat cu el ca atare. Prin contribuția sa inestimabilă din punct de vedere materialist – dialectic, datul din coate a fost asimilat ca doctrină de partid.

Evident, făcut cu mult temei, datul din coate, politic vorbind, dă roade. Vorba aia, cine poate, dă din coate…

Până la urmă, cea mai bună apărare este atacul. Nu ați văzut ce cot i-a plasat direct în gură lui Robert Turcescu? Pe motiv că fostul moderator de televiziune și-a permis să spele rufele murdare ale partidului în văzul lumii!

Chiar așa? Păi, cine țipa deunăzi pe prima pagină a ziarelor: “EU TE-AM FĂCUT, EU TE OMOR!”

Bine, într-o altă formulare. De câteva luni bune, i se spune să pună pună punct concubinajului politic cu PSD și degeaba...I-o fi și lui Turcescu rușine să mai iasă în lume cu așa rudă prin alianță, care conduce țara la caterincă…

Când o veni ziua bilanțului negru, de ce să-și pună Turcescu și ceilalți curul la bătaie? Dacă tot nu poate trăi fără PSD și iluștrii săi monștri, să treacă în tabăra lor și gata!

Îmi plac mijloacele democratice ale domnului Palaz. Pumnul în gura presei și cotul pentru Turceștii partidului.

Ca unul care cunosc istoria drumului parcurs de Palaz până la funcția de prefect, îmi vine să spun și eu, precum domnia sa în mesajele sale către Robert Turcescu: “Noi te-am făcut…”

Deși a cam intrat la apă, politic vorbind, sistemul său Diesel-coate-bielă - manivelă continuă, chiar dacă dă semne că este puțin gripat, să funcționeze, generând Mișcarea (cuantică) Populară cu bulbuci.

În privința datului din coate, politic vorbind, domnul Palaz se manifestă ca balerina titulară din “Lacul lebedelor”. Se mișcă evlavios, armonios și fâlfâie din coate atât cât îi este necesar, promovând pe scară largă politica leopardului cu care șterge gardurile.

Mă întreb ce simt amărăștenii care au votat, și din simpatie față de Băsescu, PMP, pentru ca, până la urmă, contrar voinței lor, să fie puși în situația de a înghiți pe nemestecate politica și morala PSD!
Cel puțin, la Constanța, unde s-a jucat doar pe cotierele lui Palaz!

Cum e, ca alegător, să te simți PMP-ist și să te trezești numărat ca PSD-ist?

Să promiți una și să faci alta, nu seamănă a cacealma?

Cum e să pleci la luptă cu PMP și să te întorci cu PSD, după care, ca să le scuzi guvernarea din teritoriu, afirmi că “erau beți”!

Cum e să te declari liderul Opoziției locale dar, în realitate, să-i minți cu zâmbetul pe buze pe cei care...chiar au crezut în tine!

Cum e să joci cu fățărnicie rolul lui Robin Hood, dar, în realitate, să te legi bine cu funii de scaunul de vicepreședinte al CJC?

Și nu te dai jos nici dacă ți-o cere partidul!
După ce te-ai erijat în dușmanul de moarte al PSD, cum mai poți să bați palma, în numele unei alianțe de doi lei, cu un asemenea partid otrăvit?

Vin alegerile și PMP Constanța și PSD stau împreună la legănat pe picioarele lui Claudiu Palaz!

Cine mai poate anula prejudiciul de imagine generat PMP-iștilor de colaborarea pe față cu PSD?

O mască e PMP, altă mască e PSD!

Cui îi folosește jocul la două măști? În niciun caz partidului. Sigur, Turcescu nu este partidul, dar este exponentul politicii lui Băsescu, încă, liderul autoritar al PMP și asta contează…

Băsescu spune de la tribună un NU hotărât celor din PSD și domnul Palaz o ține contra! E pe bune sau e o nouă șmecherie băsciană?

Dar, totuși, ce încredere mai poți avea în liderul de partid care vine la PSD precum, cândva, tovarășii la Moscova? Acoperit sau neacoperit, Robert Turcescu a pus punctul pe I, dându-i peste coate lui Palaz. Prea și-a luat funcția la purtare, ca și cum nu-i pasă de nimeni și de nimic!

Motivul pentru care i s-a cerut demisia este pe deplin justificat. S-a încălcat un principiu de bază al politicii PMP.
Un NU hotărât colaborării de orice fel cu PSD, exact partidul implicat în tot felul de giumbușlucuri și bezele, chestiune enunțată și de Traian Băsescu.

Sunt convins că, în privința relației cu PSD Constanța, președintele Băsescu și-a dat acordul cât pentru un deget, dar Claudiu Palaz a luat toată mâna!

Pentru că tot se vorbește despre răzbunări, atenție la “tătuca”! Dragnea mai mult “dă cu gura”.

În schimb,Băsescu nu iartă! Mai ales episodul în care Claudiu Palaz a fost nepoliticos cu Elena Udrea…

Se pare că domnia sa a reușit să scoată conducerea de la București din sărite.

Refuz să cred că scandalul pe tema demisiei lui Claudiu Palaz face parte dintr-o cruciadă personală a lui Robert Turcescu!

Și, pe urmă, cine dă în Turcescu dă în Băsescu!

Dacă nu ții cont e această regulă simplă, îți tai singur craca!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri