Deputatul PNL Bogdan Huțucă sugerează doamnei Olguța Vasilescu să demisioneze

Deputatul PNL Bogdan Huțucă sugerează doamnei Olguța Vasilescu să demisioneze(1983)


Comunicat de presă

Doamna Olguța Vasilescu a prezentat astăzi un discurs al justificărilor ce merită a fi urmat de o demisie din funcția de ministru al Muncii.

Am înțeles din declarațiile publice ale doamnei Olguța că nu este de datoria Ministerului Muncii să așeze corect salarizarea pentru angajații din sectorul public. De exemplu, grefierii nu au fost salarizați corespunzător pentru că nu au cerut, pe principiul o mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic, ba poate i se și taie câte ceva.

Doamna Olguța adâncește discriminarea între sectorul privat și cel public. Angajații part-time din sectorul public vor primii compensări astfel încât să nu piardă din venitul net. Pentru angajații part-time din sectorul privat, care din cauza aplicării prevederilor OG 4/2017 privind supraimpozitarea acestor contracte de muncă și OUG 79/ 2017 privind așa-zisa revoluție fiscală au salarii negative (nu mai primesc nimic, dar trebuie să și aducă de acasă), doamna Olguța lasă piața să regleze subiectul, cu consecința desființării acestui sistem de angajare. PNL a solicitat abrogarea OG 4/2017 pentru a înlătura cauza ce a generat această situație fără precedent.

Guvernul asigură compensări salariale pentru pierderile de venituri ale IT-iștilor, cercetătorilor și angajaților sezonieri din sectorul public, dar îi abandonează pe cei din sectorul privat, negăsind soluții la pierderile salariale pe care aceștia le suportă ca urmare a transferului de contribuții de la angajator la angajat.

În rest, doamna Olguța a făcut un transfer de răspundere către colegii de guvern, sindicate, patronate, opoziție, ignorând realitățile din economie, oamenii cărora astăzi le scad salariile. PSD iar a mințit și a făcut-o cu bună seamă, știind încă de la început care sunt consecințele modificărilor fiscale. Creșterile salariale de 25% fluturate în campania electorală și în programul de guvernare s-au dovedit a fi în cele din urmă simple calcule birocratice, forme fără fond, ce nu se vor regăsi în niciun caz în buzunarele românilor. Doamna Olguța Vasilescu a încercat astăzi să mascheze adevăratele efecte ale legii salarizării și revoluției fiscale, care, venite la pachet, au lovit, într-un fel sau altul, în veniturile românilor. Demisia domniei sale ar fi un argument mult mai solid în vederea îndreptării acestor derapaje fiscale, pe care le-a girat și susținut cu bună știință.

 

06 februarie 2018                                                           Președinte Filiala PNL Constanța,
 

                                                                                         Deputat Bogdan Huțucă

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri