FELIX STROE CU MUNCA ȘI ȘOVA CU PAMBLICA

FELIX STROE CU MUNCA ȘI ȘOVA CU PAMBLICA(5069)


"Să nu ne facem griji", zice doamna de fier forjat a României, abia scoasă de sub matricea bigudiurilor de la coafor, în ce privește soarta proiectelor gândite și puse în practică de cei care realmente au fost trași în piept de PSD.

Mă refer la miniștrii trimiși de Dragnea acasă, ca să facă loc doamnelor...
Concret, citez direct din puțul gândirii doamnei Dăncilă, proiectele bune vor fi continuate. De cine? De noii veniți în Guvernul vraiște al României?

Cu alte cuvinte, altă mârlănie! Altă nedreptate!
Dacă proiectele sunt bune, de ce autorii lor au fost scoși forțat din clădirea Guvernului? Ei le-au început, ei să le finalizeze. Sau unii fac și alții doar cu “pamblica” la tăiat, cum spunea noul ministru al Educației!

După ce au fot mințiți în legătură cu o presupusă cauză dreaptă, au fost și compromiși, ca să vorbească lumea urât despre ei!

Mă refer, în mod deosebit, la Felix Stroe.
La Transporturi, de pildă, vine Șova la de-a gata, alt Șova?, și se așează direct pe proiectele frumos concepute și propuse de Felix Stroe. După care, la prima ședință de Guvern, ne anunță cocoșește ce mărgică a făcut dumnealui! Cucurigu-gagu, cum țipă moșneagul...

O fi Șova vreun mare specialist în autostrăzi, nu zic, dar să nu-mi spună mie că, până la investirea sa în funcția de ministru al Transporturilor, a lucrat de nebun ca să prezinte planurile sale de viitor! A stat, cum se spune în studenție, în ultima zi, cu burta pe carte...

“Proiectele bune vor fi continuate”, spune prima femeie premier din România, ca și cum ne-ar face nouă un mare serviciu! De ce nu spune, cu subiect și predicat, care sunt proiectele care merită să fie continuate și cine sunt autorii?

Ca să înțelegem și noi de ce a fost mazilit Felix Stroe! Adevărul este că domnia sa chiar își luase rolul în serios și, sunt sigur, că s-ar fi străduit să-și îndeplinească angajamentele asumate...

Acum, văd că iese Șova, alt Șova?, și se laudă că face el autostrăzile lui Felix! Nu așa a spus noua noastră doamnă de fier, după Rovana, Sevil, Carmen etc. ? Continuăm proiectele bune, da' cu alți autori!

De ce nu cu cei care au conceput și demarat singuri respectivele proiecte de la început? Ce să mai înțeleg din toată povestea asta​? Că PSD confiscă proiectele care merită a fi continuate sau premierul s-a dat mare ca și cum ar fi apărat bunul obștesc?

Până la urmă, autostrăzile cu autostrăzile, măcar să miște Șova ceva din lucrările moștenite de la Felix Stroe!

Ce facem însă cu omul? Dincolo de toate păcatele care i se impută, că a fost, că a dres etc., domnul Stroe este un personaj ambițios, care era decis să facă ce trebuia făcut în fruntea Ministerului Transporturilor.

Eu cred că,atunci când a acceptat oferta lui Mihai Tudose, a plecat de la această premiză. Dornic, poate, să vadă și care sunt limitele sale profesionale.

Deși s-au făcut tot felul de speculații, nu cred că Stroe ar fi acceptat să participe la o așa zisă cruciadă menită să-l dea jos din fruntea partidului pe Liviu Dragnea...

Felix Stroe nu este omul care să se arunce la întâmplare într-o acțiune de comando politic, atâta timp cât adversarul încă mișcă... Cu siguranță, a crezut în poveștile de mai bine, cu întărirea Guvernului și a partidului etc., spuse pe nerăsuflate de aventurierul politic Tudose. Intrat în vârtej, a fost obligat de situația creată să ia o decizie.

Până la urmă, ținând cont de lipsa de respect a lui Dragnea față de PSD Constanța, a mizat pe stabilitate, ceea ce ar fi însemnat ca Mihai Tudose să rămână prim ministru. Dacă nu ar fi fost trădat înainte de începerea ședinței istorice, poate că, acum, la această oră, Felix Stroe își continua calculele la următorul tronson de autostradă.

Dar, știm asta cu toții, istoria nu se scrie după cum am vrea noi. Felix Stroe pune punct și merge mai departe. Desigur, cu prudența celui care, afundându-se în pădurea întunecată, știe că mai are pe urmele sale încă un adversar de temut.

Nu mă îndoiesc, Liviu Dragnea nu va trece cu vederea episodul de la ultima mineriadă a premierilor condusă de Mihai Tudose. Uitați-vă cu câtă îndârjire s-a agățat de coada lui Pahonțu, de la SPP, instituție pe care vrea să o lase fără obiectul muncii!

Cu siguranță, fiind atît de înverșunat, a pus deja PSD Constanța la index... Înseamnă că apele continuă să fie tulburi.

Pentru Felix Stroe, mai am de adăugat doar atât:
“Nu mor caii...” 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri