VIOLATORUL ȘI COMISARUL

VIOLATORUL ȘI COMISARUL(2279)


Trei zile bătute pe muchie le-a trebuit polițiștilor noștri profesioniști să-l identifice pe pedofilul care a agresat doi copii în liftul unui bloc din București!

Nu pentru că ar fi fost lipsiți de fler sau pentru s-ar fi aflat prima oară în fața unui asemenea caz… Ba, dimpotrivă, știau foarte bine cu cine și cu ce au de-a face! Ei, dar serviciile, ba! Serviciile ce făceau?

Aflăm, acum, că, practic, colegii pedofilului trăgeau de timp în cadrul unui amplu program de mușamalizare a cazului! Până la urmă, toată tevatura cu recunoașterea autorului pe bază de fotografii nu a fost decât o comedie ieftină!

De ce trebuia protejat? Și cine sunt cei care l-au protejat? Cu siguranță, indivizi care ocupă funcții importante în Poliția Română… Dintre cei care îl alintau în fel și chip, încurajându-l să încalce în continuare legea.

Ceea ce mă îngrozește este satisfacția pe care o trăiau polițiștii colegi care îi spuneau pedofilului “Violatorul”! Nu din teribilism, ci dintr-o recunoaștere a apucăturilor acestuia. Sunt situații când o poreclă nu este spusă la întâmplare și ea poate defini profilul unui individ.

Nu spun că ar trebui arestați toți cei cărora li se spune “Violatorul”, dar nici să treci cu ușurință peste acest mic amănunt nu-mi pare un lucru firesc…

E un reproș pe care îl fac serviciilor speciale din Ministerul de Interne. Aud acum niște scuze de-a dreptul infantile emanate de unele cadre de conducere care l-au tolerat cu bună știință pe pedofil. Spun dumnealor că nu au crezut că pedofilul în uniformă de polițist o să recidiveze!

Chiar așa? Cum ați ajuns la o asemenea concluzie? Domnii respectivi conduc Poliția Română după ghioc? Nu credeau dumnealor, dar, iată, povestea s-a repetat! Scuzele acestea vin din partea unor personaje importante din sistemul M.A.I., care, și mai grav, au acoperit faptele unui infractor foarte periculos o bună bucată de vreme! Victime fiind niște copii aflați la o vârstă fragedă.

Pedofilului i se spune “Violatorul”! În Poliție, la locul său de muncă! Parcă îl și aud pe ofițerul de serviciu strigând: “Băi, spune-i violatorului că este căutat la poartă. E cineva cu o reclamație…”

Înțeleg că între biografia împricinatului și poreclă există o strânsă corelație. Am auzit de numeroase astfel de cazuri de polițiști care poartă porecle dintre cele mai sinistre sau de-a dreptul caraghioase: mortul, ceapă, mitralieră, otravă, asasinul, pistolarul etc. În foarte multe cazuri, deși sunt oameni care dețin funcții importante, sunt identificați sau convocați pe bază de porecle: măcelarul, vampirul, foame…

Nu sunt pentru interzicerea poreclelor în România, dar, în cazul polițiștilor, cred că o selecție și un plus de atenție nu strică! Sigur, contează foarte mult pregătirea profesională, educația și ținuta, dar, cu toate acestea, rar mi-a fost dat să aud o poreclă dulce.

În opinia mea, există una care onorează pe oricine din breasla polițiștilor. i se zice “COMISARUL”. Trebuie să ai în palmares o asemenea recunoaștere și după aceea să râvnești la funcția de ministru de Interne.

Cunosc câțiva profesioniști care își merită, la Constanța, titlul de comisar. Dau la întâmplare câteva nume: Mircea Diaconu - cazul FUXIA, generalul Bogdan - Dosarul FLOTA, colonelul Cârlig - Afacerea B.T., Lian Constantin - FLOTA, Moraru, Toporan, -FLOTA etc.

Nu cred că doamna Carmen Dan are vreun merit să fie ministrul unor profesioniști de calibrul comisarilor veritabili…
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri