O LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE A DOMNULUI CHINDEA, ZIS LUȚU

O LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE A DOMNULUI CHINDEA, ZIS LUȚU(6984)


Mai sunt încă, în țărișoara asta plăpândă, oameni care sunt gata să se sacrifice pentru crezul lor. La o adică, dacă este cazul, să sufere cumplit pentru un ideal personal, dar de interes general, pe care să nu-l abandoneze până nu devine realitate.

Mai sunt încă, în țărișoara asta plăpândă, oameni care nu fug din fața greutăților, care nu sunt lași și plângăreți și care nu se văicăresc toată ziua pe la înaltele porți…

Oricum, nu-i ascultă nimeni! Ba, dimpotrivă, deși au fost abandonați cu mâinile goale, fiind lăsați în voia soartei și a vântului, se ambiționează să nu renunțe la ceea ce s-au angajat să facă. În principal, la obiectivul stabilit.

Un astfel de personaj emblematic există la Izvoru Mureșului. El se numește Chindea Gavril, căruia prietenii îi spun Luțu. Îndeplinește cu eroism funcția de director al Complexului Național Sportiv din localitate.

Din punct de vedere al susținerii din partea Ministerului Sportului, SINGUR PE LUME.

Între complexul amintit și pasărea Phoenix există foarte multe asemănări și un singur numitor comun: Chindea Gavril. Fără el, fără sacrificiul său personal, Complexul Național Sportiv ar fi rămas în faza de cenușă…

Se spune că nimeni nu poate ține doi pepeni mari într-o mână. Dar un asemenea complex, divers, cu terenuri de antrenament, dotări specifice, vile frumos amenajate dar și alte spații de cazare, care zac nefolosite, cantină restaurant, unde s-a semnat pacea durabilă dintre gulașul unguresc și sarmalele românești, parcări și un parc care te invită să evadezi în natură.

O invitație mai mult decât tentantă, natura fiind foarte generoasă cu cei care vin la Izvoru Mureșului.

Chindea Gavril ar trebui urgent întrebat cum reușește domnia sa să întrețină o bază sportivă imensă, cu un frumos renume, cu bani puțini! Și în condițiile în care ministerul i-a impus nenumărate restricții.

De pildă, eu și prietenii mei am vrut să închiriem un spațiu adecvat pentru petrecerea revelionului, Am fost refuzați pe motiv că onor conducerea Ministerului Sportului a interzis, de curând, astfel de manifestări dansante. Am aflat că un alt grup, însumând peste 300 de persoane, a fost trimis și el la plimbare către alte locații! Revelionul unor oameni pașnici și civilizați ar fi adus un câștig consistent, sumă din care complexul și-ar fi prelungit și îndulcit existența.

O dovedește din plin experiența acumulată în ultimii ani. Cu toate acestea, Complexul Național Sportiv de la Izvoru Mureșului trăiește și nu se predă!

Chindea Gavril nu s-a plâns nimănui, datele fiind furnizate de sursele mele personale. El merită a fi lăudat pentru ceea ce face pentru sportul românesc și nu atacat! Fără consistența sacrificiului său zilnic, baza sportivă s-ar fi transformat de multă vreme în fier vechi.

Cu mult fier vechi, din câte știu, nu se obțin medalii și performanțe notabile! E păcat ca această micuță bijuterie să fie ocolită în continuare de loturile noastre la diverse discipline.

Nu boicotați Complexul Național Sportiv Izvoru Mureșului doar pentru că cineva vrea să-i facă zile fripte directorului Chindea Gavril! Ar trebui să învățăm cu toții de la domnia sa lecția supraviețuirii…
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri