Deputatul Bogdan Huţucă: Bugetul de stat pe 2018 trebuie să asigure creșterea reală a salariilor bugetarilor, dar şi stabilitate în sectorul privat

Deputatul Bogdan Huţucă: Bugetul de stat pe 2018 trebuie să asigure creșterea reală a salariilor bugetarilor, dar şi stabilitate în sectorul privat(2838)


Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huţucă, a inițiat mai multe amendamente la Legea bugetului de stat și Legea bugetului de asigurări sociale pentru anul 2018, menite să repare cât se poate din derapajele fiscale și bugetare spre care PSD a împins țara.

Măsurile propuse de deputatul Bogdan Huţucă au în vedere creșterea reală a salariilor din sectorul public potrivit prevederilor Legii nr. 153/2017, dar și asigurarea unei stabilități și predictibilități ale regimului fiscal în ceea ce privește sectorul privat. 

Mai mult decât atât, în fața politicii demagogice duplicitare a actualei coaliții de guvernare, care caută să îngroape în legea bugetului de stat pe 2018 orice șansă reală a României de a se dezvolta sănătos, președintele PNL Constanța a depus un amendament care blochează asaltul fiscal agresiv al guvernanților asupra buzunarelor românilor și a mediului de afaceri. În acest sens, deputatul Bogdan Huţucă dorește ca, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2020, nivelul accizelor și al altor taxe prevăzute la Anexa nr. 1 din Titlul VIII să se calculeze la valoarea de la 1 august 2017.

Măsura introdusă prin O.G. 25/2017 și-a demonstrat ineficiența bugetară – ca urmare a scăderii volumului consumului – precum și efecte negative asupra mediului de afaceri și inflației: creștere accelerată a prețurilor de consum, diminuarea competitivității agenților economici, efecte pe orizontală și creșterea evaziunii fiscale cu produse accizabile la frontieră”, a declarat Bogdan Huţucă.

Un alt element de slăbiciune al actualei proiecții bugetare gândite de guvernarea PSD-ALDE este reprezentat de presiunile sufocante asupra pensiilor românilor. Potrivit art. 1 alin. (5) din Constituția României

„(5) În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie”. „Cu toate acestea, și în pofida prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, majorarea punctului de pensie așa cum este prevăzută de art. 102 nu este respectată în anul 2018. Astfel, prin prezentul amendament propunem doar respectarea prevederilor Legii nr. 263/2010 și eliminarea derogărilor de la aceste legi”, spune deputatul Huţucă. 

Mai mult decât atât, atentatele guvernanților la pensiile private ale românilor trebuie să înceteze și eliminate transparent și rapid din proiectul de lege privind bugetul de stat și bugetul de asigurări sociale pe 2018.

„În anul 2030, sistemul public de pensii se va confrunta cu reale dificultăți în asigurarea unei pensii corespunzătoare. Așadar, singura șansă pentru completarea veniturilor la pensie o reprezintă alimentarea, în creștere a contribuțiilor la pensiile obligatorii administrate privat – Pilonul 2. Nu trebuie ignorat efectul macroeconomic al impactului pozitiv al acestor contribuții asupra dinamicii investițiilor private din România, dar și asupra finanțării locale a deficitului bugetar”, a mai precizat deputatul liberal Bogdan Huţucă.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri