DE LA GROAPA DE FURNICI LA GROAPA ISTORIEI

DE LA GROAPA DE FURNICI LA GROAPA ISTORIEI(3012)


De la groapa de furnici la groapa istoriei, noua destinație a politicienilor noștri de doi lei la cursul zilei. Ba e aici, ba nu-i aici, e la groapa cu furnici, punctul de plecare către groapa istoriei, acolo unde zac deja primii șmecheri patentați ai patriei.

Cei care credeau ca proștii că sunt veșnici pe funcțiile pe care le ocupau! Exact așa cum procedează pesedereii contemporani și orfani de respectul față de lege și de bunul simț.

Față de aria calomniei și alte arii de acest gen, aria demisiei deține supremația într-un top de specialitate la categoria “Măsuri îndărătnice și chiar degeaba”. Ca șlagăr, se bucură de un succes nebun, deși, fiind ca frecția la un picior de lemn, nu produce nici un efect. De aceea, îi compătimesc pe cei care ies în stradă ca să protesteze aiurea în tramvai, solicitând demisia lui Liviu Dragnea! Timp pierdut. Joc de-a surda cu protestele.

Ala, bala, portocala, demisia e pentru proști. Onoare? Demisia de onoare? La PSD? Partidul care însoțește cu gașca urmăriții penal la DNA la intimidare? Cereți prea mult, domnilor naivi care strigați  “Hoții”...

Liviu Dragnea e de-a dreptul imun și insensibil în fața valului de critici ce-i sunt adresate direct sau prin diverși intermediari! Pentru liderul suprem al PSD, demisia are efectul prafului de strănutat.

Protestatarii îi cer demisia și dumnealui, în locul unui răspuns concret sau să treacă direct la fapte, trage praf de strănutat pe nări ca să provoace mult zgomot pentru nimic. Când îl alerga pe Grindeanu pe sub mesele de la Palatul Victoria, într-o perioadă de tristă amintire pentru PSD, domnia sa făcea mare caz pe tema nesimțirii acestuia, care se ținea bine de scaunul de premier!

Mai târziu, Liviu Dragnea a întors foaia șmecherește în cazul celor două doamne de fier din PSD. Presimțind că nu va scăpa de brațul lung al DNA, întins la maxim ca să-l scarpine și pe spate, Liviu Dragnea le-a încurajat pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb să nu-și dea demisia după ce s-au trezit și dumnealor că sunt urmărite penal!

Întreaga tevatură pe această temă a depășit limita ridicolului în momentul în care cele două doamne au pus la încercare nervii de oțel ai opiniei publice. Deși nu au fost convinse de justețea gestului lor, Sevil și Rovana au demisionat într-un final lacrimogen, dar jenant.

Liviu Dragnea continuă să interpreteze, în stilul său personal, aria demisiei. În ciuda faptului că în dosarul său se adună noi probe zdrobitoare!

Problema supărătoare nu o constituie demisia domniei sale, pentru că oricum, cu sau fără ea, nu se rezolvă mare lucru! Ci faptul că pesediștii fac din cazul Dragnea un capăt de țară, paralizând întreaga activitate la nivel național!

Ca și cum fără Dragnea nu mai pleacă nici un tren din gară, Guvernul Tudose bocește în pumni pe o singură temă. Cea a nedreptăților comise domnului Dragnea, victimă sigură a DNA, care a pus ochiul pe el de la distanță!

În ce constă esența? Dacă nu e Dragnea, cine ne mai dă nouă carne, lapte, pene, ouă?
Chiar așa! Dacă nu e Dragnea, cine mulge vaca?

Dar cine este Dragnea? Vă aduceți aminte de Viorel Hrebenciuc? Credea cineva că dumnealui o să dispară vreodată din viața publică? Și Hrebenciuc ne dădea nouă…

Dar Adrian Năstase? Avea ouălele cele mai mari și socotitori pe măsură. Și pe dumnealui l-a înghițit aria anonimatului, chiar dacă încearcă din răsputeri să iasă din groapa în care stă înțepenit! Chit că dumnealui are doxă și ar putea fi util societății.

Mai devreme sau mai târziu, toți cei care se manifestă ca Liviu Dragnea parcurg un singur traseu. Cel de la groapa de furnici la groapa istoriei.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri