ANTON-TRAIAN ANTONIADIS, FOTINI TEODORESCU ȘI  FLORIN CÂRSTOCEA - PE ORBITA ONOAREI ȘI OMENIEI

ANTON-TRAIAN ANTONIADIS, FOTINI TEODORESCU ȘI FLORIN CÂRSTOCEA - PE ORBITA ONOAREI ȘI OMENIEI(4678)


Anton-Traian Antoniadis și Florin Cârstocea, doi oameni importanți și deosebiți ai cetății, cu care ne putem lăuda pretutindeni, s-au reîntâlnit sub simbolurile Comunității Elene din Constanța.

Primul a organizat, ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, împreună cu alți greci, o amplă acțiune de colectare de ajutoare pentru cei săraci.

Cel de-al doilea a răspuns cu promptitudine îndemnurilor lansate de Antoniadis și grecii lui, care vor să aducă o rază de lumină și speranță în casele celor cu posibilități materiale reduse.

Primul a demonstrat din nou că este un cavaler al onoarei, că se ține de cuvânt și că își duce întotdeauna până la capăt inițiativa lansată pe orbita speranței.

Al doilea, patronul companiei RIG SERVICE, s-a dovedit a fi din nou foarte receptiv la propunerile lui Antoniadis și a reacționat în consecință pozitiv, la obiect și darnic peste măsură. Cu alte cuvinte, a contribuit din plin ca toate pachetele cu daruri de Crăciun să fie cât mai consistente.

La acest moment important pentru oamenii necăjiți din satele îndepărtate ale județului nostru a intervenit un alt suflet minunat de grecoaică, un nume cunoscut de ani de zile pe orbita onoarei și omeniei. Doamna Fotini Teodorescu, femeia de numele căreia se leagă întreaga istorie a fabricii de pâine DOBROGEA, este cunoscută pentru contribuția adusă la reușita acțiunilor organizate de Comunitatea Elenă din Constanța. Suflet nobil de grecoaică, Doamna Fotini, o autentică emblemă a constănțenilor de pretutindeni, s-a alăturat celor doi pe aceeași orbită, oferind în dar pâinea omeniei.

Cu sprijinul lor și a altor sponsori, care merită și ei să fie trecuți la loc de cinste, peste 150 de persoane vor primi pachete cu preparate și produse alimentare, îmbrăcăminte de iarnă, dulciuri pentru copii etc.

Trebuie menționat că printre cei care au sărit în ajutorul sărmanilor din zonele îndepărtate ale Dobrogei se numără și cetățeni simpli, care au donat câte ceva din puținul lor. Gestul lor este de-a dreptul impresionant.

Cei care vor să le urmeze exemplul, motivați poate de cele mai nobile sentimente de apropiere față de semenii lor, o mai pot face până luni, 11 decembrie, ultima zi destinată donațiilor de tot felul.

Cei care s-au eschivat până acum din diverse motive, uitând promisiunile făcute, au timp să revină la sentimente mai bune și să urmeze exemplul lui Antoniadis, Cârstocea, Fotini și a celorlalți voluntari reuniți sub însemnele omeniei reprezentate de Comunitatea Elenă din Constanța.
Comunitate, care, din inițiativa lui Antoniadis, a organizat în acest an, 63 de acțiuni!


Cine dorește, cine are bunăvoința și bucuria să dăruiască, o poate face la sediul Comunității Elene Elpis Constanța, strada Aristide Karatzali Nr. 16 (Teatrul de Păpuși) sau la telefon 0241-619944.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri