Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MIC? PROST? SAU MIC ȘI PROST?

MIC? PROST? SAU MIC ȘI PROST?(4702)


Horia Constantinescu este dominat de o nouă întrebare existențială în ce privește lumea înconjurătoare, dar și în privința E-ului său.  Mic? Prost? Sau mic și prost?

Aceasta este dilema domniei sale. De când i s-a urcat la cap, ca într-un joc de-a hoții și vardiștii, că e Cattani al Costineștiului, domnia sa se crede deștept peste măsură, iar cei care îl critică sunt niște proști! Deși nu se știe cine a stat mai mult sub clar de lună...

Domnul Cattani de Costinești împarte lumea în mic, prost și mic și prost!

După o lungă luptă corp la corp cu rața cu portocale, pe jumătate congelată, dar cu pene întregi, Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorului Constanța, dacă o mai fi!, a trecut la bălăcăreala, în stilul său personal, a consumatorilor!

După ce a soluționat marea criză a balansoarelor, închizând parcurile de joacă pentru copii, a trecut la un atac frontal împotriva consumatorilor care nu-i cântă dumnealui în strună. În astfel de momente, idolul său, Adrian Năstase, ne punea să-i numărăm ouălele de la Cornu, în cuibarul în care s-au rătăcit și două clocite ale domnului Horia. Așa se explică asemănarea, în anumite privințe, dintre cei doi...

Din exces de zel sau deformație profesională, domnia sa vede, în fiecare dintre noi,o rață fugind cu portocalele după ea, un pește congelat, un pui cu termenul de garanție depășit sau o găină beată, reacționând în consecință. Adică, în ton cu găina beată, după vorbă, port, apucături și obiceiuri strămoșești specifice mahărilor din PSD, obișnuiți să ia pe toată lumea peste picior.

De aceea, nu înțeleg mirarea până la urechi a celor care s-au grăbit să înfiereze cu mânie proletară gestul lui Horia de a-l cataloga pe un consumator ca fiind  “prost de mic”!

Cu obrăznicia caracteristică pesediștilor din prima linie, Horia Constantinescu, transformat în erou fără voia lui, continuă să jignească în prostie, fără ca cineva să îndrăznească să-l pună la punct!

Reamintesc că Horia Constantinescu este personajul sumbru care și-a permis să mă amenințe dacă nu scot din ziar un pamflet scris de mine!

Subiectul respectivului pamflet a fost inspirat de o reacție prostească de-a domniei sale. Strâns cu ușa, în povestea transportului în comun cu maxi-taxi, de către Andrei Popescu, consilier independent, șeful OPC l-a acuzat că s-a agățat de căruța sa ca să-și facă imagine! Cu o căruță? Nici la Muzeul satului nu se potrivește! De fapt, Horia Constantinescu trage din greu, pe post de un cal putere, la căruța PSD...

Cum să-l cataloghezi pe semnatarul unei asemenea inepții? Să spui că Popescu se agață, precum Spartacus de cal, de căruța lui Horia!  Mic? Prost? Sau mic și prost?

Acestea sunt noile instrumente cu care operează Horia Constantinescu, dar eu nu mă cobor la nivelul de jos de la care și-a permis să mă jignească. Inspirat de această ieșire în decor, am scris un pamflet pe tema căruței. În fapt, o incursiune în istoria acestui mijloc de transport până la tragedia de la Caracal, un fel de poveste terestră a “Titanicului”...

Materialul cu pricina l-a enervat pe domnul comisar, învățat ca toată lumea să râdă doar la fazele lui, care a ordonat scoaterea din ziar! În caz contrar, o să văd eu ce o să pățesc!!!  Mic? Prost? Sau mic și prost?

Apanajul cui este răzbunarea? Cine cu cine se adună? Cine spune ăla este! Cine s-a supărat pe sat ? Care ciob râde de oala spartă? Cine are picioare scurte? De ce nu este bine să-l trezești pe prost din somn, spunându-i: “Deșteaptă-te”?

Pentru că m-am opus ca pamfletul să fie scos din ziar, Horia Constantinescu m-a catalogat în fel și chip, fiind considerat de domnia sa un “căcat”!!!  Mic? Prost? Sau mic și prost?

Cum ar fi mai nimerit să-i răspund unui asemenea personaj, actual coleg de joacă și recreație cu diverși pesediști infatuați și plini de ei? În final, a făcut glume proaste pe tema bolii de care sufăr, ceea ce mă determină să întreb:

Mic ? Prost? Sau mic și prost?

Stă în obișnuința domnului Constantinescu de a-și bate joc de cei cu probleme de sănătate! De aceea, stau și mă întreb care să fie misterul!

Mic? Prost? Sau mic și prost?  Acestea sunt întrebările existențiale care îl frământă pe bietul Cattani, căruia i-au cam murit lăudătorii. Cu excepția unuia care s-a prins de piciorul lui ca o lipitoare.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri