ILIE FLOROIU - CETĂȚEANUL DE ONOARE ȘI  ATLETUL PE CARE AMERICANII L-AR ÎMBRĂCA ÎN AUR...

ILIE FLOROIU - CETĂȚEANUL DE ONOARE ȘI ATLETUL PE CARE AMERICANII L-AR ÎMBRĂCA ÎN AUR...(7278)


Ilie Floroiu. Un campion pe care americanii, dacă ar fi al lor, l-ar îmbrăca în aur și l-ar adula până la adânci bătrâneți.

Ilie Floroiu. Mereu tânăr, gata de start într-o nouă cursă, marcat, ca responsabilitate, de povara dulce a victoriilor obținute în lunga sa carieră sportivă. Onoarea unui campion, mai presus decât orice pe lumea asta!

Ilie Floroiu a știut să respecte regulile jocului. De aceea, a avut o carieră de durată și nepătată.

Ilie Floroiu. O viață întreagă dedicată atletismului și sportului românesc, în general,atât ca sportiv de performanță, cât și în postura de factor de decizie, în poziția rară a omului competent la locul potrivit.

Fără prea multe vorbe și definiții, fără adjective în plus, pentru că nu este cazul, acesta este profilul lui Ilie Floroiu...

Pentru un biograf, Ilie Floroiu reprezintă, cel puțin, la prima vedere, un personaj simplu, dar strălucitor ca un diamant. Un campion pe care americanii l-ar îmbrăca în aur și l-ar considera mândria lor națională.

Din păcate, America este prea departe de noi, pentru a învăța lecția respectului față de marile valori sportive și nu numai...
Suntem în România, țară în care cei mai mulți dintre reprezentanții tinerei generații nu au auzit de Ilie Floroiu, marele nostru atlet!

De ce? Simplu, pentru că nimeni nu le-a vorbit despre el, pentru că nimeni nu s-a gândit să le facă tinerilor cunoștință cu această legendă vie a atletismului românesc.

Prin exemplul său personal, Ilie Floroiu poate fi un model de perseverență și modestie pentru noi toți. Tenace, capabil de orice sacrificiu pentru a ajunge în vârful ierarhiei sportive, modest, educat, camarad adevărat...

O viață întreagă dedicată atletismului: așa poate fi definită activitatea lui Ilie Floroiu. Perioadă în care a avut un singur adversar: cronometrul.

De pe pista de atletism și-a tras întotdeauna seva puterii și a ambiției cu care a concurat la cel mai înalt nivel. Ilie Floroiu a avut o singură obsesie: cronometrul.

El a știut că trebuie să alerge întotdeauna mai repede decât acele cronometrului, adevăratul său adversar de temut. Ceilalți concurenți au fost întotdeauna de decor, ceea ce nu înseamnă o lipsă de respect. Ba, dimpotrivă...

Lupta cu cronometrul l-a determinat de multe ori să întoarcă timpul înapoi. În atletism, asta înseamnă să dobori record după record.

Ilie Floroiu deține în continuare recordurile naționale la 5000 m și 10.000 m, stabilite, atenție, în 1978(!!) După atâția ani, în continuare, Ilie Floroiu este de neînvins!

Performanțele sale realizate pe pista de atletism sunt greu de egalat! Firesc, pentru că un Ilie Floroiu nu se naște în fiecare zi...

De aceea, trebuie prețuit și respectat.
Alte rezultate de excepție. Fost campion mondial în cele două probe la Universiada din 1979, locul 5 la Jocurile Olimpice de la Montreal și lista poate continua...

Despre Ilie Floroiu, însă, cel mai bine ne poate vorbi...Ilie Floroiu:

” Am fost 2 ani de zile președintele FR Atletism și am revenit la clubul la care m-am consacrat. Atletismul, prin natura lui, este un sport destul de greu și este răspândit în peste 200 de țări. Sunt mai multe țări în care se practică atletismul, decât țări arondate la ONU. La probele de fond, ai un avantaj dacă ești mai subțire.

CS Farul face parte din viața mea. Sunt legitimat din 1971. În 1987, cand am abandonat activitatea sportivă, am fost vicepreședinte, director… În afara celor 2 ani în care am fost la Federație, am fost doar la Farul. Farul a dominat, domină și va domina în continuare. Farul a avut mereu campioni la gimnastica, medaliați la kaiac-canoe, lupte, box.”

Ilie Floroiu merită, la ceas aniversar, respectul nostru și propunerea de a fi declarat cetățean de onoare al orașului Constanța. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri