Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
George Muhscină: Administrația PSD din Constanța nu are nici interesul, nici competența să rezolve problema prețurilor imense la încălzire

George Muhscină: Administrația PSD din Constanța nu are nici interesul, nici competența să rezolve problema prețurilor imense la încălzire(1554)Președintele organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, condamnă politica falimentară a Primăriei Constanța de a lua bani de la educație și dezvoltare pentru a subvenționa prețul la încălzire.

Constănțenii sunt puși din nou într-o situație imposibilă de către Guvernul PSD și de primarul PSD Decebal Făgădău. În realitate, toți constănțenii, chiar și cei cu centrale de apartament sunt condamnați să plătească una dintre cele mai mari gigacalorii din țară (425,61 lei/Gcal). Nu trebuie să ne lăsăm impresionați de gesturile filantrope ale administrației Făgădău. Banii pentru subvenție sunt luați de la educație și dezvoltare, nu vin din buzunarul primarului și nici măcar de la Guvern!”, explică George Muhscină.

De asemenea, acesta consideră că „Decebal Făgădău a fost din nou lăsat în offside de propriul guvern PSD. Subvenția la încălzire este plătită din bugetul local. De unde vin banii? Simplu. De la educație și investiții. Este nevoie de 8 milioane de lei pentru acoperirea subvenției pe luna noiembrie. Soluția <<inovativă>> a primăriei a fost să ia 2,7 milioane de la învățământ, 2,6 milioane de la capitolul dezvoltare, 2,5 milioane de la acțiuni externe și să reducă cu 200 de mii de lei cheltuielile pentru protecția mediului pentru a face rost de bani. Este o cârpeală în stilul cu care administrația PSD ne-a obișnuit de 15 ani încoace”.

Grupul consilierilor municipali liberali a votat, în ședința CLM, pentru subvenționarea prețului gigacaloriei știind perfect că în caz contrar, foarte multe familii din Constanța nu și-ar fi permis să-și plătească întreținerea.

Responsabilitatea stă în spatele fiecărei decizii pe care o ia PNL Constanța. Subvenția este indispensabilă la acest moment. Este proverbialul <<rău mai mic>> pe care consilierii liberali au fost nevoiți să-l accepte. Cu toate acestea trebuie să se rețină câteva mesaje:

1. Guvernul PSD nu a ridicat nici un deget să ajute Constanța. Subvenția o plătesc toți constănțenii, indiferent că sunt sau nu debranșați de la RADET.

2. Bugetul municipiului este găurit la capitolul învățământ și dezvoltare, pentru a acoperi această cheltuială. 

3. Administrația PSD nu are nici competență și nici interes să rezolve fondul problemei. Facturile constănțenilor la întreținere cresc exponențial și în momentul în care subvenționarea nu va mai avea acoperire legală, lunile de iarnă vor distruge bugetele familiilor încă branșate la sistemul centralizat de încălzire din Constanța, concluzionează președintele Organizației municipale Constanța a Partidului Național Constanța, consilierul județean George Muhscină.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri