
IONEL CHIRIȚĂ, SENIORUL LIBERALILOR DE LA HÂRȘOVA(2847)
Chiar dacă nu mai este primarul orașului Hârșova, pe care îl iubește atât de mult, Ionel Chiriță continuă să fie respectat de majoritatea cetățenilor acestei localități, chiar dintre cei care nu l-au mai votat sau nu l-au votat niciodată din considerente politice. Sunt foarte mulți cei care îi apreciază virtuțile de autentic profesionist și bun gospodar, dar recunosc că la alegeri au fost influențați de diverși factori.
Trebuie să recunoaștem că, uneori, într-o dispută politică, în care sunt vânturate diverse argumente ca arme de luptă, se întâmplă să nu câștige întotdeauna cel mai bun...
În dialogul cu cetățenii, singurul criteriu care contează pentru Ionel Chiriță este simțul civic și nu argumentul politic, dragostea față de oraș, dorința sinceră de a lăsa ceva în urma sa...
Acestea sunt principalele deziderate care l-au determinat pe Ionel Chiriță să revină în centrul atenției publice.
“Vreau să ajut Hârșova!” declară domnia sa.
Cum? Chiriță vrea să facă o echipă care să preia spre rezolvare toate problemele grele cu care se confruntă orașul.
“Vreau să-i ajut pe hârșoveni!”
De făcut face politică, pentru că, spune domnia sa, este un rău necesar...Sigur, mult e dulce și frumoasă independența primarului, dar până la un punct. Până la acel punct critic când, fiind lipsit de o susținere reală, nu poți rezolva mai nimic pentru oraș...
În cazul domnului Chiriță, un caz fericit, politicul nu a constituit un obstacol greu de digerat. S-a întâmplat să fie educat în spiritul ideilor și a aspirațiilor liberale. S-a întâmplat să-i placă. S-a întâmplat să vrea. S-a întâmplat să discearnă. S-a întâmplat să se convingă singur de forța și autenticitatea liberalismului.
Și, de data aceasta, s-a produs, nu s-a mai întâmplat, întâlnirea sa cu PNL. În martie 1996, devine membru al acestui partid. A fost un câștig reciproc de pe urma adeziunii sale, în sensul că au câștigat ca imagine atât Chiriță, cât și PNL.
Trebuie să recunosc, rar se întâmplă să dai din prima zi peste o asemenea coeziune între om și partid. De regulă, astfel de lucruri se întâmplă după o perioadă de activitate intensă.
Faptul că Ionel Chiriță conduce, astăzi, organizația PNL Hârșova constituie o dovadă în plus că intrarea sa în politică s-a dovedit a fi, cum am mai spus, benefică pentru ambele părți.
Prima izbândă personală pe terenul alunecos al politicii: UNIFICAREA LIBERALĂ DE LA HÂRȘOVA, unificare desăvârșită la nivel național după mulți ani și foarte multe eforturi.
Iată parcursul complet al lui Ionel Chiriță:
- 1996, preşedintele Partidului Naţional Liberal Hîrşova; din - 1998, membru al Biroului Permanent Judeţean al Partidului Naţional Liberal Constanţa, iar din 2002, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal Constanţa.
În 2001 este ales Secretar General Coordonator al Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal (a doua poziţie în ligă la nivel naţional), iar în 2002 este ales Secretar al Comisiei de Administrţie Publică a Partidului Naţional Liberal.
În administraţie, susţinut de poziţia onorantă de Primar al oraşului Hîrşova, pentru care va purta mereu recunoştinţă tuturor concetăţenilor săi, este ales în anul 2000 pentru un mandat de 2 ani Secretar al Asociaţiei Oraşelor din România, fiind reales în aceeaşi funcţie şi pentru mandatul 2002-2004.
Din 2001 până în 2004 a fost membru al Consiliului Director al Federaţiei Autorităţilor Locale din România, din 2004 în 2005 a fost Vicepreşedinte al Federaţiei Autorităţilor Locale din România(FALR) , iar din 2005 în 2008 Preşedinte executiv al Federaţiei Autorităţilor Locale din România ( FALR ).
Între 2000-2002 (pe un mandat de 2 ani) a fost desemnat în Delegaţia României la Congresul Puterilor Locale şi Regionale din Europa (CPLRE) cu sediul la Strasbourg, ca membru în Comisia de Dezvoltare Durabilă. În mandatul 2002-2004 a fost reales în Delegaţia României la CPLRE ca membru al Comisiei Instituţionale.
Pe 11.02.2004, în cadrul unei festivităţi, în prezenţa Preşedintelui României, Domnul Ion Iliescu şi a Primului Ministru Adrian Năstase, a primit titlul de ,, Cel mai activ primar de oraş pe anul 2003 " şi ,, Diploma de Excelenţă" - pentru contribuţia adusă la dezvoltarea instituţională a Federaţiei Autorităţilor Locale din România (FALR).
În februarie 2006 a organizat vizita Maestăţii Sale Regelui Mihai I de România şi a Reginei Ana, la Hârșova, cu ocazia celei de-a treia inaugurării Muzeului Carsium, în pezenţa celei de-a familii regale româneşti.
În anul 2006 Preşedintele Traian Băsescu îi acorda, pentru activitatea din administraţia publică locală Ordinul Naţional „Serviciul Credincios “ în grad de Cavaler.
În septembrie 2007 a organizat vizita Premierului Călin Popescu-Tăriceanu la Hârşova.
Asociaţia Oraşelor din România, pentru contribuţia deosebită adusă asociaţiei pe perioada mandatului de preşedinte i-a acordat Diploma de excelenţă în anul 2008, iar pentru activitatea de preşedinte executiv i-a acordat Diploma de onoare în 2012.
În februarie 2009 a primit Diploma aniversară la 100 de ani de la Înfiinţarea Organizaţiei PNL a Judeţului Constanţa.
Articole recomandate
ANI susține că adoptarea tacită a propunerilor de modificare a incompatibilităţilor contravine unei decizii a Curții Constituționale

De ce au plecat Vasiliev si Condurățeanu din PP-DD

CLAUDIU-IORGA PALAZ - VEȘNICUL CANDIDAT, OBOSITOR ȘI DEGEABA COMPETITOR LA PRIMĂRIA CONSTANȚEI

Ponta, lovitură grea dată incompatibililor: ”Orice modificare a legii se aplică doar pe viitor”

Captură de peste jumătate de milion pachete cu ţigări, în Portul Constanţa

Mazăre susţine, într-un "comunicat de presă din beci", că este nedrept ceea ce i se întâmplă

Stelian Ion: „Avem calea stagnării propusă de PSD și PNL și cea reformatoare propusă de USR și Elena Lasconi...”

Zboară, Puiule, zboară! Haşotti, în vizorul CNCD

Modelele politice ale lui Mihai Petre sunt Traian Băsescu şi MRU
