Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MINIȘTRII CONSTĂNȚENI SAU CUMINȚENIILE GUVERNULUI TUDOSE

MINIȘTRII CONSTĂNȚENI SAU CUMINȚENIILE GUVERNULUI TUDOSE(2945)


Cantitativ, ca spor de greutate în materie de promovări, Constanța se prezintă bine în schema Guvernului Tudose. Are cel mai mare număr de miniștri. Trebuie să recunosc că, după principiul paielor, un veritabil record...

Paradoxal, în situația în care promovările se fac pe criterii politice, ceea ce, în opinia mea, este o mare prostie. Mai ales în condițiile în care promovarea pe criterii politice se transformă adesea în “Ochi dulci”!

Cu politrucii, urcăm țara, cu furca în pod, pe noi culmi de civilizație și progres. Dar ne paște un mare pericol. Cum mai coborâm de acolo de sus fără scară?

Cu profesioniștii, continui, ne stabilizăm în U.E., dar premierul Tudose, căutînd o rimă, confundă cele două însemne cu altceva... Cu ceva ce dă el la tot poporul!

Un om de mare omenie și Tudose ăsta! Mai rar așa prim ministru darnic! Să dea el U.E. la toți protestatarii care ar ieși în stradă!

Spuneam că, din punct de vedere cantitativ, Constanța stă foarte bine la capitolul miniștri. Chiar și din punct de vedere al importanței portofoliilor. Dacă nu pica Sevil Shhaideh...

Și, asta, atenție, în condițiile în care PSD Constanța nu a avut o imagine prea bună la centru! Dacă numeric stăm bine, nu același lucru se poate spune despre eficiența domnilor miniștri constănțeni de ieri și de azi.

De la Nemirschi încoace și dincolo de el, nu îmi amintesc să fi avut vreun ministru performant care să fi făcut ceva ieșit din comun pentru Constanța!

De regulă, cei recomandați de PSD Constanța aveau de îndeplinit mai mult misiuni personale... Constat că interesele de grup sunt în continuare dominante.

Așa îmi explic trecerea rapidă a PSD Constanța din postura de Cenușăreasa partidului de guvernământ în cea de favorit! Sincer să fiu, nu am reținut care sunt prioritățile celor trei noi miniștri, cum vor ei și în ce fel, ca să zic așa, să ne uimească cu faptele lor de vitejie.

Întreaga poveste a investirii domniilor lor s-a derulat după Mersul trenurilor, cartea de căpătâi a navetiștilor, după cum e și Guvernul.

Repet ceea ce consemnam zilele trecute: Avem un Guvern de navetiști! Nici nu apucăm să-i cunoaștem bine, pe unii chiar deloc, că-i și schimbă domnul Dragnea ca pe izmenele de pe călător, căruia îi șade bine cu drumul...

Deja, dacă am înțeles eu bine, un alt minisntru constănțean, Mișa de la Finanțe, e pe targă, principalul mijloc de transport al celor care încurcă borcanele.

Și, ce-i drept, în nota de competență a Guvernului Tudose, Mișa de la Finanțe a făcut-o de oaie cu TVA! Păi, dacă îi cer demisia până și pesediștii lui, frați de sânge veritabili în materie de gafe și bâlbâieli!

Sincer să fiu, nu cunosc performanțele profesionale care l-au recomandat pe constănțeanul Mișa la Finanțe! Gafe de-ale lui Mișa, da!

Sigur, nu toată lumea poate să performeze profesional ca doamna Sevil Shhaideh! Deși, din păcate, cu toată deșteptăciunea ei, în final, precum țiganul, s-a înecat la mal, culmea, în balta lui Dragnea!
Sau poate de dragul lui Dragnea, care și-a propus pesemne să convoace toți peștii în județul Teleorman!

Se prea poate ca Mișa de la Finanțe să fi avut misiunea de a umple golul unui algoritm aberant, Adică, hai să mai promovăm un constănțean, ca să fie la numărătoare pe placul organizației județene a PSD!
Dar, atunci, o minimă decență te obligă să nu faci pe deșteptul în chestiuni deosebit de sensibile, ca să provoci busculade!

De aceea, în acest context, îl admir pe domnul Dobre, ministrul nostru constănțean de la Turism. Domnule, omul stă în banca lui cumințel și disciplinat! Sincer vorbind, nu știu cât le are domnia sa cu turismul!

De când a fost pus în fruntea Ministerului Turismului, și noi ne-am bucurat că este constănțean de-al nostru, nu s-a întâmplat nimic deosebit! Nu am pretenția ca domnul ministru să fi înființat o stațiune nouă pe litoralul românesc, dar, mă rog, să fi venit în întâmpinarea noastră cu o concepție performantă, cu o definiție, cu regula de trei simplă adaptată la turism sau măcar cu o vorbă de duh!

În afară de lamentări, când nu putea să țină personalul ministerului la muncă, nu am auzit nimic constructiv care să ne garanteze un minim progres în turism...

Și-a făcut, în schimb, un titlu de glorie din polemica sa prelungită cu șeful OPC Constanța pe un subiect care deja a intrat pe veci în derizoriu: Cine este cel mai tare în controale?

Printr-o modalitate ieftină de a brava, specifică celor cu gura mare, a intrat într-o dispută neconstructivă cu comisarul Horia Constantinescu, mult mai abil decât domnia sa în astfel de diversiuni.
Spera că, printr-o atitudine incisivă pe un subiect de doi lei, o să câștige la capitolul imagine? Ca ministru, în niciun caz!

Dacă tot vorbim despre tărăboiul din turism, după cum se exprima, la un moment dat, Mohammad Murad, atunci, sunt tentat să evidențiez rolul propagandistic al ultimelor spectacole de sunet și lumină puse în scenă de Corina Martin. Trebuie să recunosc că nu și-a pierdut vremea pe lângă Radu Mazăre, dovadă faptul că, păstrând proporțiile, un carnaval autohton face mai mult decât un ministru gen “Cumințenia pământului”.

Constanța are un nou ministru în persoana lui Felix Stroe, căruia i s-a încredințat șefia Transporturilor.
Față de ceilalți miniștrii constănțeni, foști sau actuali, Stroe e făcut din alt aluat. Se știe că domnia sa pune un accent deosebit pe impresia artistică, o dovedește și debutul său ministerial. Șeful Gării de Nord și un director au fost destituiți exact la intrarea sa în scenă! Ghinionul lor că sunt prea aproape de minister!

Trebuie să recunoaștem că, față de ceilalți miniștri constănțeni, Felix Stroe și-a făcut o intrare spectaculoasă în scenă. Să vedem cât o să-l țină cureaua!  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri